Tady se můžeme navzájem inspirovat , co dnes uvařit...
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Co bude dnes u vás k obědu..polotovar nebo menu o více chodech?
Collapse
X
-
Ahoj Hančí i ostatní, ještě dělám čaj do termosky, tak koukám. Já na dnes včera - vlastně předevčírem na včera dle času - pekla kuřecí čtvrtky, kluk měl brambory, chlop rýži a kluk ještě rychlou polívku, co je v receptech.
Na dnes jsem zapekla kotlety s Vitanou ze sáčku a šlehajdou a " dnes " dopo před šichtou uvařím brambory, než vypiju Nesko.
Ty nové rubriky jsou prima.
Pa.anina s.
Comment
-
Tak u nás dnes byl guláš a těstoviny, zkoušela jsem jej podle rady jednoho výborného kuchaře. Dobrý guláš se prý nedělá v tlakáči (jako já), ale pomalu dusit maso až změkne. Tak jsem hned zkoušela a je to tak. No musíte mít u kližky teda trpělivost, postavila jsem radši hned v osm.Renata
Comment
-
Renatko ,ahojky,zato je ale z té klížky,výborná šťávička a opravdu nejlepší guláš,co znám.Moje mamka,guláš z vepřového nikdy nepovažovala za správný guláš,to pro ní byla pouze z nouze cnost.Hodně cibule,skoro do hněda osmahnout přidat i papriku a chvilku osmahnout ne hned zalít,ale míchat a míchat,nepřismahnout,aby nezhořkla,ale osmahnout to chce a pak hlídat a pořád přidávat jen po troškách vařící vodu.Až je maso napůl měkké,pak teprve přidat víc a dovařit!!!Chce to víc času,ale výsledek za to určitě stojí,nedá se přirovnat k tlakáčovému guláši.
No a já dnes mám jen zeleninovou polévku,zoubek ještě trochu zlobí,muž má oběd v práci a pro syna těstoviny a zbytek omáčky s vepř.srdíčkem na majoránce.Dnes nevařím!!!Tak se mějte všechny hezkyHančí
Comment
-
Holky, já jsem měla doma zbytky, takže zozsekala jsem Gothaj, cihlu, měla jsem hodně scvrklou papriku, tu jsem nakrájela na kostičky, to všechno jsem spojila a šišky potom obalila ve vajíčku a ve strouhance, pak jsem to usmažila. K tomu brambory s máslem.Zuzana
Comment
-
Ahoj holky, četla jsem příspěvky, jsou super !
Takže se budu považovat za barbara, já většinou dělám guláš právě v tlakáči, omlouvám se, komu se to nelíbí, ale JÁ NEMÁM ČAS ANI CHUŤ stát u sporáku a míchat a hlídat !
Takto měkké a pro mě rychlé to chutná mi i mojí rodině a samo, ať si to každý uvaří dle sebe.
Tak zatím páčko.anina s.
Comment
-
Modrásku,když se ještě maká,tak si musíme práci ulehčit,to je jasný,ale když bude čas,zkus a dáš za pravdu,to maso chutná jinak ,není uvařené,ale dušené a zatažené!!!To je rozdíl,jako uvařený maso z polívky a rychle krátce osmahlý plátek masa přírodně na pánvi,asi tak.Ale musí to být kližka.Hančí
Comment
Comment