Chlap dojedl rizoto, kluk měl rychlou polívku, opékané plátky brambor se slupkou a smažený Hermelín, jinak jsem včera na dnes ještě uvařila polívku z červeného hlávkového zelí + mrkev na půlkolečka, koření, vegeta, bujón, pak jsem na oleji osmahla cibuli, špek a klobásky, zasypala trochou mouky a vlila do polívky. Mňamka.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Co bude dnes u vás k obědu..polotovar nebo menu o více chodech?
Collapse
X
-
Kluk měl rychlou polívku, opečené plátky brambor, dvě volská oka a tatarku, chlap bude mít rýži a po dlouhé době dělám plněné papriky a vařím rýži ( v sáčku ).
Na lehce rozehřátém oleji rychle osmahneme papriky, ale postupujeme opatrně, protože papriky při tom prskají. Zalijeme horkou vodou, přidáme rajský protlak, a necháme mírně vařit.
Po změknutí vyndáme papriky z omáčky. Do omáčky vlijeme vodu rozkvedlanou se dvěma lžícemi hladké mouky a necháme zhoustnout. Povaříme ještě pět minut. Dolijeme tatra mlékem nebo šlehačkou a podle chuti dosolíme. Pak vrátíme do omáčky papriky a necháme jen prohřát.
Našla jsem to na netu, tak zkouším.Last edited by janina s.; 07.09.2010, 16:47.anina s.
Comment
-
Ochutnávám, dala jsem do pekáčku ve slupce předvařené nakrájené brambory, okořenila, přidala zbytky : nakrájená klobáska, hrášek z plechovky, červená paprika, sýr do toustů a zalila směsí. Nemíchala jsem během programu "zapékání", tak vršek je pěkně připečený, příště budu promíchávat. Ale ta kůrčička je zase nejlepší. Ještě vykutím okurkový salát, dám si do něj koření s koprem a smetanu 12 %-ní.
Prima oběd ze zbytků.anina s.
Comment
-
Jé já jsem se konečně dočkala vifiny (či jak se tomu nadává) a můžu se sem juknout i doma večer, nejenom v práci . Před chvílí jsem dodělala palačinky - pro dva lidi 17 kousků - jo, fakt, já je na sladko nejím, takže se cpal jenom syn a jeho přítelkyně . U nás dneska byly špagety s mletým, zítra budu dělat uzené zapečené s ostrým křenem podle Daniely H, v neděli si synovo přítelkyně zopakuje gulášovku, kterou se tu u mě naučila (klasický postup, jenom cibuli dělám na másle a zahušťuji máslovu jíškou) a já uklohním zbytkové bramborové placky (ha, recept jsem sem dávala, ale teď se fakt neptejte kam
Comment
-
Pravda, nemá to chybu, mňam. Doufám, že to tak bude platit i pro syna, jinak z něj nadělám deset malých, který rozprodám na bešáku ... Udělala jsem k tomu šťouchané brambory s cibulovou natí a čerstvou feferonkou, mají grády, ty projdou stopro . Zítra se ho pokusím ochcat, jak patník - na mimibazaru jsem našla recept na hrachovou polívku z cukety a bambor (prý to fakt chutná jak hrachovka, uvaří se brambory s cuketou v poměru 2:1, ochutí - sůl, pepř, česnek, majoránka, rozmixuje a podává se smaženou houskou), vzhledem k tomu, že ten skřet nejí nic, kde je nějaká zelenina vidět a hlavně cuketa je JEDOVATÁ , tak jsem na to zvědavá, hrachovku má rád. Jestli to pozná, tak zbyde víc na mě s jeho přítelkyní, ale jestli nee.... každopádně dám vědět, udělám ji ještě dneska, až odejde do práce. Tak všem dobrou chuť a krásnou sobotu.
Comment
Comment