Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Co bude dnes u vás k obědu..polotovar nebo menu o více chodech?

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Chlap dojedl rizoto, kluk měl rychlou polívku, opékané plátky brambor se slupkou a smažený Hermelín, jinak jsem včera na dnes ještě uvařila polívku z červeného hlávkového zelí + mrkev na půlkolečka, koření, vegeta, bujón, pak jsem na oleji osmahla cibuli, špek a klobásky, zasypala trochou mouky a vlila do polívky. Mňamka.
    anina s.

Comment

• Dnes jsem uvařila sekanou jako roštěnou podle Jany H. z mletého krůtího masa a brambory. Kluk bude mít karbanátky, cibuli v omáčce moc nemusí.
      anina s.

Comment

• Včera grilované kuře, bramborová kaše.
        dnes drůbková polévka s nudlemi, brambor. salát a kuřecí řízek, zákusek z piškotů a kysané smetany
        zítra asi šišky s mákem

Comment

• Na zítra jsem ukuchtila čínu z párků a ještě něco vymyslím ze zbytku mletého krůtího masa.
          anina s.

Comment

• Dneska rychlá polívka ala Nina, a pak na zítřek kuřecí perkelt smetanový a noky.
            Lukáš přijel z Chorvatska a přijde zítra na oběd.
            Iris

Comment

• Kluk měl rychlou polívku, opečené plátky brambor, dvě volská oka a tatarku, chlap bude mít rýži a po dlouhé době dělám plněné papriky a vařím rýži ( v sáčku ).

Na lehce rozehřátém oleji rychle osmahneme papriky, ale postupujeme opatrně, protože papriky při tom prskají. Zalijeme horkou vodou, přidáme rajský protlak, a necháme mírně vařit.

Po změknutí vyndáme papriky z omáčky. Do omáčky vlijeme vodu rozkvedlanou se dvěma lžícemi hladké mouky a necháme zhoustnout. Povaříme ještě pět minut. Dolijeme tatra mlékem nebo šlehačkou a podle chuti dosolíme. Pak vrátíme do omáčky papriky a necháme jen prohřát.

Našla jsem to na netu, tak zkouším.
              Last edited by janina s.; 07.09.2010, 16:47.
              anina s.

Comment

• Tak omáčka se dá, chutná trochu jinak, ale dala jsem tam cibuli na půl a bobkový list, příště přidám i skořici a hřebíček, protože minule mi chutnala trochu víc.
                To je tak, když si vyhledám RYCHLÁ rajská nebo papriky.
                anina s.

Comment

• Tak kluk opět rychlou polívku, se zahuštěním - vajíčko s trochou mouky.
                  Chlap dojedl rajskou s rýží, k tomu jsem mu osmahla plátky Bavorské sekané.
                  Kluk ji bude chtít asi k opečeným bramborům a s tatarkou.
                  anina s.

Comment

• Kluk tu samou polívku, na druhé oba vařené brambory, opečené plátky Bavorské sekané a tatarku, já si osmažila mix mražené zeleniny.
                    anina s.

Comment

• Já dneska vařím bramboračku a švěstkové knedlíky s mákem
                      Sladké knedlíky moc nevařívám, ještě že mám Ivanku a její video.
                      Iris

Comment

• Já si usmažím mraženou zeleninu - mix a chlapovi udělám Maggi Nápady - zapečené brambory, ale ne s mletým masem, dám tam zbytky klobásek a co najdu v ledničce.
                        anina s.

Comment

• Ochutnávám, dala jsem do pekáčku ve slupce předvařené nakrájené brambory, okořenila, přidala zbytky : nakrájená klobáska, hrášek z plechovky, červená paprika, sýr do toustů a zalila směsí. Nemíchala jsem během programu "zapékání", tak vršek je pěkně připečený, příště budu promíchávat. Ale ta kůrčička je zase nejlepší. Ještě vykutím okurkový salát, dám si do něj koření s koprem a smetanu 12 %-ní.
                          Prima oběd ze zbytků.
                          anina s.

Comment

• Jé já jsem se konečně dočkala vifiny (či jak se tomu nadává) a můžu se sem juknout i doma večer, nejenom v práci . Před chvílí jsem dodělala palačinky - pro dva lidi 17 kousků - jo, fakt, já je na sladko nejím, takže se cpal jenom syn a jeho přítelkyně . U nás dneska byly špagety s mletým, zítra budu dělat uzené zapečené s ostrým křenem podle Daniely H, v neděli si synovo přítelkyně zopakuje gulášovku, kterou se tu u mě naučila (klasický postup, jenom cibuli dělám na másle a zahušťuji máslovu jíškou) a já uklohním zbytkové bramborové placky (ha, recept jsem sem dávala, ale teď se fakt neptejte kam

Comment

• Janavevi, já už to uzené s křenem dělala, jak jsem psala a nemá to chybu. Dobrou chuť.
                              anina s.

Comment

• Pravda, nemá to chybu, mňam. Doufám, že to tak bude platit i pro syna, jinak z něj nadělám deset malých, který rozprodám na bešáku ... Udělala jsem k tomu šťouchané brambory s cibulovou natí a čerstvou feferonkou, mají grády, ty projdou stopro . Zítra se ho pokusím ochcat, jak patník - na mimibazaru jsem našla recept na hrachovou polívku z cukety a bambor (prý to fakt chutná jak hrachovka, uvaří se brambory s cuketou v poměru 2:1, ochutí - sůl, pepř, česnek, majoránka, rozmixuje a podává se smaženou houskou), vzhledem k tomu, že ten skřet nejí nic, kde je nějaká zelenina vidět a hlavně cuketa je JEDOVATÁ , tak jsem na to zvědavá, hrachovku má rád. Jestli to pozná, tak zbyde víc na mě s jeho přítelkyní, ale jestli nee.... každopádně dám vědět, udělám ji ještě dneska, až odejde do práce. Tak všem dobrou chuť a krásnou sobotu.

Comment

Pracuji...
                                X