Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Co bude dnes u vás k obědu..polotovar nebo menu o více chodech?

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Pečený guláš bez míchání.
    anina s.

Comment

• Dnes vařím zelňačku, včera jsem zkoukla prostřeno a tam ji paní vařila, tak mně inspirovala, jelikož jsem ji už dlouho nedělala, ale já ji vařím takovou maďarskou, červenou !
      A po polívce budou šťouchané brambory, opečený gothaj v těstíčku a k tomu hlávkový salát

Comment

• Ahoj Janino, k Tvému dotazu: přesný název je Bigbítové maso z radia HEY, mám to opsané z Mimibazaru, je to v podstatě maso(kuřecí, vepřové), naložené den dopředu v kremžské hořčici a spoustě cibule a, kdo může, i česneku (my ne), samozřejmě osolené, opepřené, naložit přímo do pekáčku a druhý den šoupnout do trouby a upéct. Ještě jsem zapomněla, že ta hořčice se rozmíchá s trochou oleje, ale opravdu asi jen trochu, protože já jsem to měla dost mastné.
        Věrik ♥♥♥

Comment

• Věriku, dík za vysvětlení, tak to zkusím, mám ve sklepě dostatek kremžské hořčice, tak bude změna.
          Já uvařila brambory a opekla z mražáku vylovené grilovací tenké klobásky.
          anina s.

Comment

• Rychlá polívka (bujón do vařící vody, sušený česnek, Rama, libeček, zahuštěná vajíčkem s moukou).
            Pizza s vysočinou a uzeným sýrem (nic jiného na pizzu v ledničce nebylo ). Kluk -
            Bramboráky ( brambory nastrouhané na velkých slzách, nastrouhaná cibule a česnek, strouhanka, mouka, vejce, majoránka, sůl, pepř, trochu tekuté šlehačky, nakrájený Junior na kostičky a špek.).
            anina s.

Comment

• Dnes budou mít na oběd výběr, pokud se tedy vše povede, že? A to cuketová polévka a k tomu buď Ivančina velikonoční nádivka a vařeným bramborem a ředkvičkovým salátem nebo pečená krůta plněná citrony ( zkouším s citronem poprvé) s kuskusem a broskvový kompot.
              Dezert ještě vymýšlím...
              ZDENY
              ZDENY

Comment

• Dnes oběd trochu šidím, protože lítáme po fotbalech, takže jen buřtguláš a teď se jdu vrhnout na jablečný závin.
                Věrik ♥♥♥

Comment

• Věriku, proč "jen" ? Pro mě je to dobrota.
                  Já vařila rychlou rajskou, přidala tekutou šlehačku, usmažila k tomu sójovo-párkové (rozmixované obojí v čopru) karbanátky, včera uvařila kolínka.
                  Zdeny, s tím citrónem, na to se chystám, ráda zkouším pro mě nové.
                  anina s.

Comment

• Včera guláš z vepřového masa, vídeňský knedlík,
                    dnes brokolicové karbenátky, šťouchané brambory.

Comment

• Kety, tak ty bych si dala, brokolici mám ráda.
                      Kolínka a omáčka "kuře na paprice", jen bez kuřete, s párky se sýrem na kolečka.
                      anina s.

Comment

• Na zítra jsem uvařila chlapovi "kedlubky" (viz kedlubnová omáčka) .
                        Kluk sní dnešní oběd, protože si dnes dal jen polívku.
                        anina s.

Comment

• Janino, taky dobrý-ta kedlubnová omáčka, takové obyčejné věci já mám nejraději a k tomu nové brambory
                          Já dnes už mám uvařenou červenou zelňačku s maďarskou klobáskou a jako druhé bude kuřecí masíčko přírodní dušené se zeleninou a rýže.
                          A na odpolední svačinu nebo večeři se už chladí rajčatový salát s jarní cibulkou, nastrouhaným sýrem a tatarkou. K tomu bude nějaké celozrné pečivo. To mám vždycky v mražáku polotovar, jen nechám zapéct v troubě.

Comment

• Smetanová omáčka s krůtím masem, rýže. Svařila jsem si šlehačku s ledovými kaštany na zítřejší pařížské řezy.
                            Věrik ♥♥♥

Comment

• Vařené brambory, kuřecí prsa nenaklepaná, naplněná 2 kolečky tvarůžků, obalená v mouce, vejcích a strouhance se strouhaným eidamem a smažím jako řízky.
                              anina s.

Comment

• Na zítra jsem uvařila zelňačku - měla jsem zbytek zelí, s bujónem, cukrem, potom na oleji domácí uzený "fuj"špek a cibulka na kostičky, do toho 2 druhy klobásky - červená a "černá" VYUZENÁ, posypala hl. moukou, zahustila polívku, přidala sůl, předem uvařené brambory a zakysanou smetanu. Při ochutnávání jsem narazila na křupavý špek, mňááám.
                                anina s.

Comment

Pracuji...
                                X