Dnes vařím zelňačku, včera jsem zkoukla prostřeno a tam ji paní vařila, tak mně inspirovala, jelikož jsem ji už dlouho nedělala, ale já ji vařím takovou maďarskou, červenou !
A po polívce budou šťouchané brambory, opečený gothaj v těstíčku a k tomu hlávkový salát
Ahoj Janino, k Tvému dotazu: přesný název je Bigbítové maso z radia HEY, mám to opsané z Mimibazaru, je to v podstatě maso(kuřecí, vepřové), naložené den dopředu v kremžské hořčici a spoustě cibule a, kdo může, i česneku (my ne), samozřejmě osolené, opepřené, naložit přímo do pekáčku a druhý den šoupnout do trouby a upéct. Ještě jsem zapomněla, že ta hořčice se rozmíchá s trochou oleje, ale opravdu asi jen trochu, protože já jsem to měla dost mastné.
Věriku, dík za vysvětlení, tak to zkusím, mám ve sklepě dostatek kremžské hořčice, tak bude změna.
Já uvařila brambory a opekla z mražáku vylovené grilovací tenké klobásky.
Rychlá polívka (bujón do vařící vody, sušený česnek, Rama, libeček, zahuštěná vajíčkem s moukou).
Pizza s vysočinou a uzeným sýrem (nic jiného na pizzu v ledničce nebylo ). Kluk -
Bramboráky ( brambory nastrouhané na velkých slzách, nastrouhaná cibule a česnek, strouhanka, mouka, vejce, majoránka, sůl, pepř, trochu tekuté šlehačky, nakrájený Junior na kostičky a špek.).
Dnes budou mít na oběd výběr, pokud se tedy vše povede, že? A to cuketová polévka a k tomu buď Ivančina velikonoční nádivka a vařeným bramborem a ředkvičkovým salátem nebo pečená krůta plněná citrony ( zkouším s citronem poprvé) s kuskusem a broskvový kompot.
Dezert ještě vymýšlím... ZDENY
Věriku, proč "jen" ? Pro mě je to dobrota.
Já vařila rychlou rajskou, přidala tekutou šlehačku, usmažila k tomu sójovo-párkové (rozmixované obojí v čopru) karbanátky, včera uvařila kolínka. Zdeny, s tím citrónem, na to se chystám, ráda zkouším pro mě nové.
Janino, taky dobrý-ta kedlubnová omáčka, takové obyčejné věci já mám nejraději a k tomu nové brambory
Já dnes už mám uvařenou červenou zelňačku s maďarskou klobáskou a jako druhé bude kuřecí masíčko přírodní dušené se zeleninou a rýže.
A na odpolední svačinu nebo večeři se už chladí rajčatový salát s jarní cibulkou, nastrouhaným sýrem a tatarkou. K tomu bude nějaké celozrné pečivo. To mám vždycky v mražáku polotovar, jen nechám zapéct v troubě.
Vařené brambory, kuřecí prsa nenaklepaná, naplněná 2 kolečky tvarůžků, obalená v mouce, vejcích a strouhance se strouhaným eidamem a smažím jako řízky.
Na zítra jsem uvařila zelňačku - měla jsem zbytek zelí, s bujónem, cukrem, potom na oleji domácí uzený "fuj"špek a cibulka na kostičky, do toho 2 druhy klobásky - červená a "černá" VYUZENÁ, posypala hl. moukou, zahustila polívku, přidala sůl, předem uvařené brambory a zakysanou smetanu. Při ochutnávání jsem narazila na křupavý špek, mňááám.
Comment