Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jak jsem zkazila ...cokoliv v kuchyni i v životě

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    No dobrý a přeci ses přiznala...to by bylo...Holky to je sranda,co??Ale buřt guláš dělám skoro taky tak,že rozkrájím různě velké kousky,právě aby se mi zahustil sám,tak dobrý!!!Já tu mám z toho grotesku!!! I když huba bolí
    Last edited by Hančí; 17.07.2009, 15:47.
    Hančí

    Comment


    • #17
      Občas si taky na něco vzpomenu, ale když si vzpomenu na tchána a semlbábu, tak to bylo. Přišla jsem z práce, chodívali jsme s tchánem tak nastejno domů a tchýně byla doma a udělala semlbábu. A děda byl dost na sladký a tak si jí pocukroval ještě navíc a když jsem si sedla ke stolu já, tak si myslel asi aby mě přilepšil, tak sáhnul po cukru a pocukroval mi jí taky. Nikdy nic takovýho nedělal, ale tohle nevím co ho to napadlo a babička už křičela neee. Já jen koukala a když jsem ochutnala, tak to byla sůl, to už se jíst nedalo a babička jen hartusila, co si nehledí svýho talíře. Tak semlbába šla do koše a já jsem si vzala jinou a tu už jsem si hlídala.
      Věrka.

      Comment


      • #18
        taky dobrý!!
        Hančí

        Comment


        • #19
          Hančí, vymyslela jsi to bájo, v pokecu každý odpovídá a vyjmenovová ale ty příběhy budou tu, jestli se to ale bude líbit Járovi, doufám, že ano, Ivanka nic nenamítala. S Pam Pamem samo že souhlasím, jde jen o to najít společný termín, já bych to viděla na srpen, doktor co s ním mám odpoledku bude mít dovču, jinak lítám domů a zpět do práce, musím venčit Lukyho, takže tak nějak od 6.8., co ty Ládi a Alenko,
          Iris

          Comment


          • #20
            Iren já se vracím 8.8. tak hned po tomto termínu můžu po 17 hod to má zese dovču mladá, ale v práci jestli ještě nějakou budu mít to v 17hod zapíchnu.
            Láďa

            Comment


            • #21
              Holky,já myslím,kdyby to bylo na závadu,tak by nebylo povoleno přidávat témata,alespoň na všech webech to tak funguje.Vždyť můžete kdokoliv cokoliv přidat,jen jsme nějak nenacházeli odvahu,já se přiznám,jsem to právě zaváděla na synových stránkách a tak mě to napadlo,že je to tu už nějak usedlý!!! A čtení příspěvků každý den zabíralo delší dobu.Ale občas někdo chce něco vylíčit podrobněji a tak mě to prostě napadlo. No moc jsem si nepomohla,ted je toho ještě víc,ale i o něčem jiném.A cizí neštěstí,nás přeci vždy rozveselí,no,né???
              Na termínu se ještě dohodnem.....13 je Alena a 15 Hanka ???Tak to oslavíme,néééé!!! Holky nemáte taky vy dvě něco,to by byla bomba,né???když tak něco vymyslete!! co by jste oslavily Ale měli by jsme se asi držet tématu, tak co jsme ještě pokazily???
              Last edited by Hančí; 17.07.2009, 22:50.
              Hančí

              Comment


              • #22
                No u mě si budete ťukat na čelo !!!!
                Je to sice před 20 - ti lety, bydleli jsem s chlopem v garsonce, a já fakt neuměla vařit, některých věcí nebo kombinací jsem se bála... Měla jsem sice sešit, kde jsem si psala recepty, jak vaří naši, ale vidět to a nebo jen číst, je pro začátečníka velký rozdíl !!!
                Chtěla jsem zavařovat, měli jsme el. dvouplotýnkový vařič, a někde jsem přečetla, že sklínky musí být CELÉ PONOŘENÉ. já jsem samo neměla v začátcích tak hluboký hrnec, ale snažila jsem se postup dodržet. Jenže když SAMO voda stříkala všude kolem, nevydržela jsem to a vypnula. Jenže co teď, jak to zavařit? Já nikde nečetla, že voda stačí třeba do tří čtvrtin....
                Tak jsem TEHDY zoufalá - chlop byl na montáži - jela k našim pár set metrů tramvají S TAŠKOU PLNOU NEDOZAVAŘENÝCH OKUREK a ti se v dobrém mohli potrhat smíchy a já samo hned s nima !!!

                Od té doby se už NIKDY neřídím vším, co přečtu, ale radši se ještě zeptám. Okurky se povedly a já si psala další recepty u našich...
                anina s.

                Comment


                • #23
                  Na čelo si ťukat teda nebudem,ale od srdce se tomu teda zasmějem,taky hezký,tak jsi mě ještě pobavila,tady to znovu bouří,to bude dneska noc!!!!Tak pá,pá i když ty už spíš.
                  Hančí

                  Comment


                  • #24
                    Milá Hančí si tu skvelá moderátorka. Všetky príbehy sú úžasné a najlepšie na tom je tom,že sa skutočne stali. Pri čítaní si to viem veľmi živo predstaviť.Spomínate nejaké spoločné stretnutie - tak Vám všetkým prajem krásne počasie a hlavne veselé a úsmevné zážitky, aby sa NIC NEZKAZILO a stretnutie sa podarilo podľa Vašich predstáv. Teším sa, keď sa zo stretnutia vrátite a niečo veselé napíšete!!!
                    olala

                    Comment


                    • #25
                      Olala,díky za povzbuzení, mocinky tě zdravím z promáčeného Ústí,nejsem moderátor,jen přispívám tak jako každý,jen mě napadlo,že můžeme pokec rozšířit o nějaké veselé příhody, jak psala Scarllet,aby nám tu nebylo smutno.Potěší nás,pokud se dozvíme ,že i další kuchařinka,něco poletla a není vždy dokonalá,poděl se s námi i o tvůj příběh,pokud nějaký máš?
                      Tak pá a písej!!!!
                      Last edited by Hančí; 18.07.2009, 13:30.
                      Hančí

                      Comment


                      • #26
                        Tak děvčata došlo na má slova, na pokecu dnes posrovnu a hup už jsem tady. To si můžu číst když je čas, nic neuteče a ještě se pobavím.
                        Tak já perlila jako novomanželka a pozvala mužovo rodiče s babičkou na oběd. Od našich jsem dostala kohouta, tchán měl rád knedlo, zelo tak jsem pekla sto let starého kohouta. Přijeli jak se patří na dvanáctou a čekali, ve dvě jsem jim dala aspoň polívku a okolo třetí se babička ptala co to vlastně vařím, že to voní pěkně. Já se tak styděla, kohout pořád jak beton, ale babi vyřešila. Usmažila slaninku, cibulku, posypali se knedlíky a byl slavnostní oběd. Ještě dlouho, když jsem je zvala se tchán ptal jestli bude zase pečínka z kohouta
                        Renata

                        Comment


                        • #27
                          A ještě jsem zjistila, že jsem nepřivítala Oalku, na hlavním pokecu jsem tě přehlídla, promiň, těším se na slovenštinu, je taková měkounká, měli jsme fajn sousedy ze slov. a tak si vždy zavzpomínám.
                          Renata

                          Comment


                          • #28
                            Ahoj děvčata, tak já se vám také pochlubím co se mi stalo. Když slavil můj muž narozeniny tak jsem připravovala hostinu asi pro dvacet lidí, všechno se mi podařilo upíct bez spálení cukroví se povedlo a už jenom usmažit řízky. Tak jsem je začala smažit v troubě protože jsem jich měla kolem 50 aby bylo dost. Narovnala jsem první řízky a po chvilce se mi zdálo, že tam mám málo omastku tak jsem šáhla do špajzu pro olej a hádejte co jsem na ty řízky nalila? No přece ocet on má podobnou lahev.
                            No a celý plech řízků šel do koše ještě, že jsem jich měla dost. Oslava se vydařila a ještě se pobavili na můj účet. Tak to je všechno.
                            ZDENKA

                            Comment


                            • #29
                              Renatko,tak kohout se nekonal,dobrý...slavnostní oběd?
                              A Zdeni ty řízky mohli bejt novej recept,né?
                              Připoměla jsi mi, jak jsem coby dítě šla dělat rýžovou kaši.
                              Já věděla jen, že ja tam rýže, máslo a kakaová byla taky.Stanovali jsme s dětmi na zahradě u strejdy a že uvařím pamlsek,bylo mi snad 10 let.Rýži jsem dala na do ešúsu na máslo a posypala kakaem a cukrem,dokonce přidala špetku soli a míchala a míchala,vše na ohníčku na roštu.Nikdo už mi neřekl, abych to zalila nejdřív mlékem a uvařila a pak až kakao a máslo s cukrem.Tak jsem pěkně připálila celý ešús a rýže neměkla a neměkla,my pořád ochutnávali a pořád jsme se divili,že je ještě tvrdáno prostě jsme to vyhodili a dlouho jsem se pak před kluky,co s náma stanovali, za mé kuchařské umění styděla.Oni mi to taky vždy při stanování,nezapoměli připomenout
                              Já jen vzpoměla,že mamka vždy rýži nejdřív osmahla a pak...no zalila,to už mi ale vypadlo.
                              Hančí

                              Comment


                              • #30
                                Renátko, tak jsem se moc nasmála s tím kohoutem, bolí mě břicho,
                                Zdeno, to se mi stává dost často, nahřeju pánev a šáhnu vedle, ocet.!!!!
                                Hančí, koukni sem taky občas přes den a nedělej, že spíš.
                                Olala se přidala, jak ti máme vlastně říkat, možná, že jsi to zmímila v pokecu, jsi Olinka ? já vím, že jsi ze slovenska, můj muž pochází z Blavy a máme i nějaké přátele na východě, kamárádku z Bajerova od Prešova, to ti je taková krásná vesnička a všichni jsou tam tak milí a pohostinní,tak moc zdravím, Iris
                                Iris

                                Comment

                                Pracuji...
                                X