Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jak jsem zkazila ...cokoliv v kuchyni i v životě

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Mám v Teplicích kamaráda, který má na zahradě " hřbitůvek". Někdy kolem r. 1970 jsem k nim přijela pro materiály na Rallye Teplice(dělali jsme jednu RZ) a z kuchyně se valil dým. Maruška (manželka) byla v lázních a on vařil. Hrnec černý jako bota. On vzal rýč a začal na zahradě kopat díru a ten hrnec i s těma spálenýma bramborama tam zakopal. Prý je lepší dělat blbýho kvůli ztracenému hrnci než poslouchat řeči kvůli spálenému. V r. 1990 jsem jim přivezla stromek a Maruška ho chtěla zasadit do rohu zahrady. On na to, že to nejde, tam má prý hřbitov Sfinx. Ona si myslela, že to bylo nějaké zvíře, které měli než se tam přivdala. Jenom divně koukala proč se já chechtám jako blázen.
    Alena J

    Comment


    • #47
      Alenko to je dobrý,taky tu se občas něco záhadně ztratí, asi budu muset překopat zahradu.
      Renata

      Comment


      • #48
        Alenko, to jsi mě pěkně pobavila a zároveň připomněla, jak si můj muž něco prý vařil ještě za svobodna doma u rodičů, černý katrůlek prý letěl oknem, máma dělala cirkus kvůli tomu, kde je, a potom na jaře, když roztál sníh, tak byla jako v Jiříkově vidění, když pod okny paneláku poznala jejich kastrol.
        Zuzana

        Comment


        • #49
          Holky, s těma kastrůlkama jste mě tedy dostaly.Moc jsem se nasmála, s tím zakopáváním na zahradě, super a to s roztátým sněhem .........
          To mi připomnělo, ,ikdyž je to mimo vaření, jak známým roztál sníh u bazénu a byla tam deka od loňska i opalovacím krémem.
          Iris

          Comment


          • #50
            Tak holky pěkně pokračujete,Alenko-hřbitůvek,je taky dobrej nápad,já se budu těšit co přibude,zatím se mějte hezky a ,sice vám nepřeju nic zlýho,ale plňte to tu, ať mám co číst až se vrátím.Ahojky všem
            Hančí

            Comment


            • #51
              Hani ať to tetince dobře dopadne,, brzy a vpořádku se nám vrať.
              Renata

              Comment


              • #52
                No tak já taky přispěji něčím legračním,i když mě tenkrát do smíchu moc nebylo. Já začala chodit s mým mužem v 16ti letech.Oni zabíjeli a pozvali mě to už mi bylo 17.A můj muž dělal v Novém Městě n.Váhom vojenské učiliště.A jeho matinka mi ho už dala na starost se vším všady.Tady má košili,tak mu ji vyžehli. Pekla kynutý makový závin. Šla krmit a dojit krávy,oni bydleli na statku. Tak prý dodělej ten makový závin. Nikdy jsem to nedělala.Tak jsem to namatlala mákem a začala balit. Všechno se mi to spatlalo dohromady a já vzala milé těsto a hodila jsem ho z okna záchodu,kde byly vysoké kopřivy.Rychle jsem zadělala nové těsto a ze zkušenosti s prvním závinem jsem udělala už dobrý.Ještě,že měla doma na to věci. Ona vždy byla tak 3 hodiny ve chlévě a tak jsem to stihla.Dneska bych jí upekla závin, jen by čubrněla.
                Pak jednou zemřel můj děda a po pohřbu jsme šli k nim. Mamka uvařila kávu a dej tam cukr.No a já jsem vzala sůl.Všichni se napili a šklebili se,no a co já nevím,kde babička měla cukr a bylo.To jsem chodila ještě na základku.
                Taky se mi jednou stalo,že jsem vařila chlupatý knedlíky a v hrnci jen šlichta. Od té doby si pamatuji,že musí být těsto husté.

                Comment


                • #53
                  Jaruš tak to se slimáci v kopřivách asi poměli,a dneska by ti babča vysekla velkou poklonu jaká si šikule.
                  Renatko díky!!!!
                  Hančí

                  Comment


                  • #54
                    Jaruš, udělala jsi mi radost Mě se na těch příhodách líbí, že si nakonec umíme poradit, jako ty s tím závinem a pak se tomu zasmějeme , ikdyž v těch chvilkách to bylo krušný, že jo. Ještě si na něco vzpomeň, píšeš moc hezky, a vůbec všechny holky píšou moc hezky a vtipně, to by stálo za knižní vydání.
                    Iris

                    Comment


                    • #55
                      Iris máš pravdu, to by bola véééľmi veselá kniha. Treba už len nájsť dobre bohatého sponzora.
                      Tieto veselé príbehy mi pripomínajú seriál Bakaláři. Určite si na to všetky pamätáte. Mne sa veľmi páčil.
                      Last edited by olala; 24.07.2009, 13:46. Reason: preklep
                      olala

                      Comment


                      • #56
                        Jaruško, teď jsem se tu sama smála. Viděla jsem živě ten závin jak letěl z okénka.
                        Mirka

                        Comment


                        • #57
                          No holčiny já si ale opravdu nedovedu vzpomenout už na nic.Že bych byla tak dokonalá????To jak Iris píšeš ocet-olej,to jsem před smažením už udělala několikrát.Až jak to leju,tak si říkám,bože zase ocet. Já mám lahve vedle sebe dole v lince a tak čapnu a hotovo.Říkám si alespoň si příště dáš pozor a prdlajs udělám to zas.No to už asi bude něčím jiným a věřte,že bude hůř.
                          Mirko,víš ono poprvé v rodině kluka a hned bych se takhle uvedla. O to mi šlo,že si řeknou co to máš za nemehlo,ale v 17ti nikdo učený z nebe nespadl. My doma záviny nedělali.My spíše buchty a metinky /táč/.
                          A jak vidět praxe udělala své a ejhle jak teď umím.Však oni to moc dobře věděli. Když se zabíjelo,tak já vždy vezla banánovou krabici koláčů a ještě něco krémového.Oni mne už znali,že jsem přes to sladké. Ale nikdy jsem se jim k tomuhle nepřiznala.
                          Last edited by Jaruš; 24.07.2009, 14:40.

                          Comment


                          • #58
                            Holky ja si uz dvakrat za sebou zapla rucni mixer znovu kdyz byl z misi venku, Umite si to predstavit. Delala jsem trenou babovku takze dvakrat vsude cukr s maslem. A to bojujeme s maravencema co nam sem lezou z javoru co mame u domu.

                            Comment


                            • #59
                              Pavlí,zajímavý,tohle se mi ještě nepovedlo,ale ještě není všem dnům konec...
                              Hančí

                              Comment


                              • #60
                                Hanci to je proto ze mam jinej mixer. U toho druheho se stejnym pohybem vyndavaly ty metlicky.

                                Comment

                                Pracuji...
                                X