Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jak jsem zkazila ...cokoliv v kuchyni i v životě

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jak jsem zkazila ...cokoliv v kuchyni i v životě

    Myslím,že takto můžem taky založit další téma,jak si přála Scarlet.Tak pište, co jste pokazily,třeba se poučíme nebo jak bývá dobrým zvykem i škodolibě pobavíme.Doufám Ivanko,že nevadí??????
    Hančí

  • #2
    Tak na začátek můj příběh......vlasně se to povedlo,ale...
    Přiznám se,že první popud byla Pudinková bábovka od Ketky.
    Synovi se líbila ta krásně tmavá čokoládová barva.
    Jak víte musím recepty přizpůsobovat synově dietě.Tak tedy vejce raději ne,stejně na mě z lednice koukalo poslední.Pudinky byly taky jen dva...
    A tak jsem si vzpoměla,že v souboru bábovek byla jedna bez vajec
    a na Bábovku bez vajec stačí
    300 g polohrubé mouky,
    200 g moučkového cukru,
    100 g rozpuštěného másla,
    1/2 hrnečku mléka,
    1 prášek do pečiva,
    já dávám i špetu soli

    Jednoduchý recept,lehký i na zapamatování.

    Mouku jsem tedy smíchala se 2 pudinky na celkem 300g
    Máslo nesmí,tak jen trochu oliv. oleje,dala jsem tedy asi 1,5 dcl oleje.
    Protože miluje kakaovou, byl pudink kakaový,dr.Oetkar,ta obsahuje víc kvalitního kakaa a škrobu a je chutnější.
    No musela jsem přidat malinko mléka,ale jinak dobrý.
    Srnčí hřbet byl akorát a byla to bábovka vynikající,alespoň podle syna.
    Sbaštil jí do ruhého dne.Teda já mu pomohla
    To byl úvod.
    A teď proč to píšu.
    Opět večer,asi v 8 h si vzpoměl,že bych jí zas mohla udělat a mohla by být pořád na mlsání,když nic moc nemůže,...tak jo.

    Musím říct,že minulý rok držel bezlepkovou dietu, navíc bez soji.Takže ho sladké láká a miluje,vzhledem k tomu,že velký výběr jídel nemá.Co by tedy máma neudělala!!!

    Napadlo mě,že by mohla být ještě jemnější,když využiju ještě zbylé bezlepkové směsi na křehký zákusek,dala jsem tedy 2 kakové pudinky,bezlepkovou směs,obsahuje v podstatě škrobovou moučku a dovážila do 300 g polohrubou mouku, kterou teď už smí. Zase olej a mléko,cukr,prášek do peč.,špetku soli a dala do vymazané formy a strčila do trouby,mám plynovou.
    Po 15 min nakouknu a .....trouba zhaslá...buchta mírně naběhla...zapálím tedy znovu.
    Po dalších 15 min...nakouknu..nemám okénko.....a v troubě to vše pěkně přetéká na naštěstí podložený alobal a začíná se to na něm připalovat,ale ve hřbetu-tam to je zatím dobrý,buchta se zdvihá z formy...píchnu špejlí,obsah stále tekutý....no tak si myslím... dopeču to ve formě a pak uvidím.
    Po dalších 15 min. otevřu a....v troubě byl .....no hrnečku vař.....všechno bublalo a přetékalo, nyní už až do trouby a na dvířka,kde se to připalovalo.Snad by to i za chvíli teklo ven....Kuchyní se line spálený puch a čoud..otvírám okna.
    Při tom všichni záchvat smíchu,..protože, to by jste musely vidět.....fakt jak hrnečku vař,to vše bublalo a přetékalo už všude...
    Vypínám troubu a ta vrstva na alobalu byla vespod přičmoudlý čokoládový karamel,ale na vrchu to bylo vynikající a ve hřbetu kašovitý karamel,neuvěřitelné chuti.To už bylo kolem 22 h,smíšené pocity smíchu.. a vzteku..... vše jsem vyškrábala do mísy,že se to dá mlsat jen tak,chuť asi jak karamelová nutela nebo tak nějak......spáleně to tekuté nechutnalo a začala jsem drhnout troubu,tvrdošíjně to odolávalo všem pokusům,ale nakonec se po velkém úsilí povedlo.Na formě byly jen betonové okraje vevnitř se nic nespálilo...
    To už bylo ale horší,nechtěla jsem jí poškrábat a tak jsem máčela a drhla jen silonovou drátěnkou,to už bych skoro brečela..I to jsem však konečně po čase vydrhla..a pak tak ochutnávám a říkám si,no co s tím je to ale dobrý...Pak mě to napadlo..přidala jsem trochu mlíka a hrnek mouky s práškem do pečiva,vymazala znovu formu a nalila..strčila do trouby...a světe div se,po 35 min. jsem vyndala asi ve 23.30 h fantastickou bábovku,na kterou teda recept znám,ale vím,že už jí opravdu nikdy, neupeču
    Nikdy už by nebyla tak dobrá...
    A teď si představte píct 5-ti patrový dort,jako Jaruš..
    no to bych pekla 14 dní.... a při mé šikovnosti k tomu 5x drhnout troubu a formu,né děkuji......
    Tak to je moje trochu delší příhoda,ale uznejte to nešlo zkrátit...
    Last edited by Hančí; 16.07.2009, 04:06.
    Hančí

    Comment


    • #3
      Teda Hančí, směju se tady jako blázen. Ty jsi hotová spisovatelka. Popravdě docela bych u toho chtěla být, protože v této situaci (jsem asi škodolibá) bych se řehtala jako kůň. Úplně si Tě dovedu představit, jak jsi pobíhala a snažila se tu hmotu silou vůle dostat zpátky do formy. Kdyby se to stalo mně, taky bych šílela. Ale coby divák bych se dost dobře bavila - asi jako celá Tvoje rodina. Ale věř, pomohla bych Ti tu spoušť uklidit. Takže nejsem až taková potvora, viď? Ale co, konec dobrý, všechno dobré. Tak se už těším na další příběh. Ahojky Ketka
      Ketka 1957

      Comment


      • #4
        Holky ja mam kratkej.

        Ja jsem pred mnoha lety jeste jako dite chtela upect babovku. 20 dkg jsem si prevedla na 2 kg. Spotrebovala vsechnu mouku doma. A co teprv ten uzas ze ne a ne se to vejit do formy .

        Ted uz ty prevody vim a bylo to vazne davno. Nepamatuju se co jsem delala z vajickama a tekutinama.

        P.

        Comment


        • #5
          Hezky holky reagujete,a Ketko,to je asi účel,aby jsme měli taky něco pro zasmání a nesmutnily pořád dokola.Ty vlastně za to můžeš,kvůli tvé bábovce to vzniklo.
          Jsi alespoň hodná,že bys pomohla uklízet,no to by jsme asi ale padly smíchy obě !!!!To bys musela opravdu vidět!!!No a doufám,že nemyslíš ,že všechny pohromy tady budu psát sama, tolik blbostí zas nedělám, jen ať se pochluběj i druhé co dokázaly skazit!!!
          Pavlí,tohle znám od sestry taky převáděla,ale místo 20 dkg mouky dala 20 g a pak mi volá to je nějak divný taková troška mouky,vždyť v tý formě skoro nic nemám,co to bude za buchtu????Ale to už bylo dávno,dnes už je taky dobrá kuchařka,se třema dětma jí nic jiného nezbývá.
          Žádný učený z nebe nespadl a i já pamatuju jak jsem první chlupaté knedlíky hledala v hrnci a prostě nebyly tam,zbyla jen hustá šlichta v hrnci!!!

          Tak holky ahojky a klidně se bavte cizím neštěstím,já se musela sama řehtat jak blázen,než mě to při drhnutí přešlo !!!!
          Last edited by Hančí; 16.07.2009, 04:03.
          Hančí

          Comment


          • #6
            Hančí, chlupatými knedlíky jsi mi připomněla mé první halušky. Protože jsem neměla na ně cedník, tak jsem je nabírala lžičkou, takže spíš takové noky. A při vaření mi na povrchu z toho už odplavávaly brambory, ale uvnitř asi dodělané nebyly. Takže první krok, koupila jsem si ten cedník, a druhý krok, hustotu těsta jsem si uzpůsobila podle svého, předtím všichni říkali, že je to takové řidší těsto, ale ono zase tak řídké není, řídké je jenom to kupované, v prášku. A další halušky? Nechci se přechválit, ale jsou vynikající, ne jako ty první!
            A jinak potom takové ty drobné nehody, že v zápalu vaření, pečení a hlídání holky, aby se mi v kuchyni nespálila, nebo na ní něco nespadlo, tak třeba zapomenu do sladkého dát tu trošku soli, nebo mi zůstane netknutý kypřicí prášek. A že někdy něco přeteče z hrnce, to není zase až taková tragédie.
            Zuzana

            Comment


            • #7
              Ahojky, tady se člověk fakt zasměje . Ale Hančí...nezávidím, to musela být práce.
              Pavla mi připomněla moje první pečení bábovky - to bylo o prázdninách a já chtěla naše překvapit. Nedala jsem do ní prášek do pečiva a byl to docela obstojný tvrdolín. Jsem si to ale včas uvědomila a hned, že upeču tedy druhou a už na prášek nezapomenu.
              No, na prášek jsem nezapomněla, ale v tom spěchu jsem nevymazala a nevysypala formu, takže se bábovka dloubala z formy a já to obrečela .

              Comment


              • #8
                Teda holky, mě se nikdy nic takového nestalo, ha, ha,
                jen jsem občas vyhodila celý hrnec.... kdo by to myl, to se ani nedalo.
                Iris

                Comment


                • #9
                  Děvčata, tak to já jsem koupila v penáči kondenzovaná mléka a měla jsem takovou radost, že byla v akci a vydělala jsem na tom. Doma jsem dala do papiňáku tři a že si je uvařím na karamel, ale zapoměla jsem na ně, voda se vyvařila,nějak mě netěsnila ta guma, konzervy se zvětšily, ještě že nepraskly a všechno se připálilo a musela jsem to vyhodit. Takže sleva byla pryč
                  Ivana M

                  Comment


                  • #10
                    Tak se tu krásně pochechtávám,to jsou někdy příhody,co???
                    Taky se vám třeba povedlo zaměnit cukr se solí?To jsem si jednou večer chtěla dát zbylá kolínka s mákem.Tak jsem si nejprve namlela trochu máku,ohřeju kolínka s máslem na pánvi a posypu pěkně cukrem (to jsem si myslela ) a vyklopím na talíř a posypu mákem.S nedočkavou chutí si naberu strčím do pusy a no fuj to bylo ale hnusný!!!!Samá sůl!!!!!Ale statečně jsem vše omyla horkou sprchou a začala na novo a ty kolínka s mákem jsem přeci jen měla !!!!
                    A nedávno mi volá ségra,dělala borůvkový dort s jogurtem a želatinou.Tak upekla piškot,dala jogurt posypala borůvkama ocukrovala navrch pěkně želatinu a do lednice vychladit,no zkrátím to.Nakonec synovec snědl oškrábaný piškot,protože ostatní (jogurt s borůvkama) letělo do záchoda.
                    Hančí

                    Comment


                    • #11
                      Hani to jsi mi připomněla, to stou solí a cukrem, my musíme dávat pozor když k nám jednou za sto let přijede moje mamka s přítelem, on má takové ty vtipy jako že nám přehodí sůl s cukrem a to je pak rachot. Ale to jsem psát nechtěla. Původně jsem se s vámi chtěla podělit o to, jak jsem v mládí pekla řízky.
                      To jsem byla ještě malá tak 10 let a mamka ať obalím a opeču řízky. Tak to víte brblala jsem, ale do milých řízků jsem se pustila. Vše jsem HRAVĚ zvládla a krásně opekla. Všichni jsme zasedli ke stolu a vrhli se tu pochutinu. První sousto ochutnala naše mamina a hned že jsou ty řízky nějaké divné. Všichni se jali ochutnávat a už z výrazu tváře jsem postupně začala rozeznávat. že opravdu něco není v pořádku. Mamka zaútočila se záludnou otázku v čem že jsem to obalovala. Já starý mazák, zněla má odpověd, jako dycky mouka, vajíčko a strouhanka, nejsem žádný trdlo. No rozhovor na 20 min. zkončil tím, že to mamina psychicky nevydržela a ať jí jdu ty suroviny ukázat. Co vám budu vyprávět, místo hl. mouky jsem to obalila v moučkovém cukru, který byl v kastliku (upozorňuji NEPOPSANÉM) vedle. Tak jsem jen suše zkonstatovala, že to je blbý nápad dávat to takle vedle sebe a bylo to. Tenkrát snad to už nikdo nejedl ani když se ta strouhanka z toho oloupala a dlouho si mě kvůli tomu všichni dobírali. Tak že AŤ ŽIJOU ŘÍZKY
                      Láďa

                      Comment


                      • #12
                        Hm,tak to musela bejt taky dobrůtka.... to se tak stávaj věci !!!!!Bezva hned je mi veseleji,ale vy všechny jen v mládí???To já umím i dnes,leccos zvojtit
                        Last edited by Hančí; 20.07.2009, 02:12.
                        Hančí

                        Comment


                        • #13
                          Teda Hančí, to je rubrika!!! Ta se Ti mooc povedla. Já mám perliček v zásobě a nejen z kuchyně vícero, tak jednu zase přihodím:
                          JAK JSEM PEKLA HRÁŠEK
                          Cca před 25 lety jsem od kolegyně dostala receptík na vánoční cukroví ze šlehačky. A s radou, ať to vykrajuji malou formičkou. Na můj dotaz, jak malou mi odpovděla, tou nejmenší, co máš, ono se to nafoukne.
                          No a tak jsem vykrajovala tou nejmenší - co se dělají díry do lineckého a měli jsme vánoční hrášek .
                          Tady se fakt holky pobavím.

                          Comment


                          • #14
                            Padám smíchy,taky dobrý!!!!! To je snad lepší než fóry !!!! A člověk je nějak potěšen,že není sám tak nešikovný !!!
                            Last edited by Hančí; 17.07.2009, 16:30.
                            Hančí

                            Comment


                            • #15
                              Přeci jen si vzpomenu, jen jsem měla chvilku sklerosu.
                              Můj první buřtguláš : všechno jsem si krásně připravila, dusím a dusím a dusím,nakrájela jsem tam velké množství brambor, mělo to být pro víc lidí.Pak jsem to chtěla zamíchat a dochutit a koukám ... všechny brambory zmizely a že jich bylo !!!
                              Zkrátka jsem zvolila špatný typ brambor a úplně se mi rozvařily. Tak jsem nakrájela další kilečko a guláš byl mňam , že jsem nemusela zahuštovat Vám ani nemusím psát.
                              A naposledy, což mi připomněla Pavla, jsem dělala krupicovou kaši v mikrovlnce podle Ivči nooo a dopadlo to šíleně, převod gramy atd, na to já jsem odjakživa blbá, matematika je pro mě tolik vzdálená ..........,byla z toho tvrdá hrouda, ani jsem se vám tenkrát nepřiznala Na zdrávce jsme měli matiku dva roky a musela dělat opravky Pan profesor mě vytáhl, zkoušel a pak pravil : " Enoklová, opět za pět "
                              Tak holky, piště příhody,co jste zvojtily, at mám nějakou radost
                              Iris

                              Comment

                              Pracuji...
                              X