Oznámení

Collapse
No announcement yet.

BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

    Kolegini v práci nejvíc pomáhalo horské sluníčko a v létě když se dostala k moři. Jinak taky měla nějaké mastičky a když měla nějaké trable, tak se jí lupenka vyrazila ve větší míře. Věrka.
    Věrka.

    Comment


    • #62
      Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

      Koukám děvčata, že už dlouho nikdo nepřispíval do této rubriky, já jsem ji našla právě teď a už včera jsem přemýšlela o tom, že vás poprosím o radu.
      Už několik měsíců mám velké problémy se spaním, těch několik měsíců neusnu dříve jak ve 2 hodiny ráno. Myslím, že to bude stresem. Protože jsem v červenci začala intenzivně hledat novou práci. noc , co noc jsem odpovídala na desítky inzerátů a pak čekala. Když se někdo ozval, tak jsem se hnala na pohovor a když mě viděli, za prvé věk za druhé trpím dost vážnou nemocí, která je na mně vidět, tak mě nikde nechtěli. Tak jsem trávila celou svou dovolenou. V srpnu jsem pak přes známou nastoupila do české pojišťovny. Musela jsem absolvovat fůru různých školení a to co mě stresuje je, že tu všichni, včetně vedoucích dělají na živnostenský list.
      Po dobu školení, nám platili nějaký paušál, teď ho beru zítra naposled. A kámen úrazu nastane příští měsíc, když se mi nepodaří oslovit klienty, tak nebudu brát nic a nebudeme mít ani na kapra...no prostě na nic
      Kolegové mě utěšujou, že až se zapracuju, že bude dobře, oni tu jsou vesměs dlouhá léta a berou slušné peníze. Moje práce spočívá v tom, že kontroluju smlouvy stávajících klientů a co je starší jak 10 let je podle starých smluvních podmínek a mělo by se klientovi nabídnou pojištění nové. Takže obesílám lidi dopisama a když se přemůžu, tak lidem telefonuju , s tím mám trochu problémy.A říkám jim, že ty jejich pojistky jsou nevýhodné atd. No a já prostě vydělám, jestli se někdo nechá pojistit. A když seženu nové lidi na nové pojistky, tak je to ještě lepší.
      Nespím kvůli tomu, byla jsem u obvodačka, tak mi zjistila aritmii srdce, jsem objednaná na kardiologii na 1. 12. a jinak mi zatím dala na spaní lexaurin, ale ten je návykový
      Nevíte některá o něčem přírodním, co by mě vrátilo do nějaké větší pohody, abych mohla spát, nějaký čajíček bylinka, nebo něco
      Tedy mě by pomohl zástup lidí na pojištění. Pojišťuju všechno, od baráčku, chatiček, bytečku, autíčka, úrazy a penzijní. Ale alespoň něco prozatím Díky
      HankaP

      Comment


      • #63
        Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

        Ahoj Jani P. já jsem jednou dobou nemohla spát a tak jsem si brala na noc Bylinné tabletky persen forte. Ty jsou z kozlíku lékařského a jiných bylinek. Má to zabírat na spoustu jiných nemocí a má to i uklidňovat. Tuším že krabička stála kolem stovky a je tam 30 prášků, ale když bereš jednu na noc, tak to jde. Když tak si dej do vyhledávače ten název a přečti si to. Tak samozřejmě je na spaní spoustu léků, ale já chtěla taky něco bylinného.
        Tuhle práci ti nezávidím, já mám vyloženou averzi na ty telefonáty. Minulý týden zrovna přišlo mužovi, že je pojištěný ale opravdu na málo, jestli to nezvedneme. Je škoda že jsem nevěděla dříve že děláš u pojišťovny. Takhle jsem to odeslala a bůhví kdo si udělal čárku. Tak až příště, ale problé, je v tom, že asi už hodně lidí všechno má ne?
        tak se drž. Zdraví Ivana M
        Ivana M

        Comment


        • #64
          Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

          Díky Ivanko za radu zkusím se po to přeptat v lékárně, protože nechci skončit s tím lexaurinem.
          S tím pojištěním je to trochu jinak, já jsem byla taky nepoučená, než jsem do toho pronikla. Když si koupíš auto, tak ho musíš hned pojistit, za rok už má auto menší hodnotu, tak ti chytřejší, beží do pojišťovny a pojistku si předělají na nížší, protože auto má menší hodnotu, tohle spousta lidí ví, někdo taky ne a tak platí pořád stejně, což je zbytečné!!!!
          S pojištěním majetku to je momentálně tak, že ti co uzavřeli pojistky před více než 10 lety, nemají !!!!!opravdu !!!!ty pojistky výhodné. To neříkám jako pojišťovák, ale jako člověk, který do toho pronikl.
          Tam jde o to, že si třeba pořídíš domeček, dám přiklad že bez pozemku stojí 2 mil. pak u něho vyměníš okna, nebo spravíš střechnu, dáš novou podlahu a hodnota stoupne a tím pádem máš domeček podpojištěný a kdyby se něco stalo, tak ti to zaplatí podle té staré pojistky. Ve starých pojistkách se plnilo, tedy pojišťovna ti zaplatila ,za opotřebovanou věc. teď se podle nových pojistek plní na tzv. novou !!!!cenu, to znamená, že v případě, že ti dům shoří, tak dostaneš tolik, abys mohla pořídit stavbu novou, podobnou jako jsi měla.
          To samé je u domácností, kdo uzavřel pojištění domácnosti před 10 ,15 lety, tak měl nějaké věci .Postupně si přikupuješ a hodnota věcí ti stoupá, tu lednička, tu pračka, tu věž tu nová televize nebo kola, lyže atd. Vůbec nikoho nenapadne, že ceny zboží stoupají a věcí přibývá. Někdo si pojistí domácnost třeba na 200 000 tisíc ale věcí tam má postupně za 300 00 tisíc a tak to má taky podpojištěné. U aut to chce snižovat každoročně a u majetku postupně hlídat a předělávat pojistky aktuálně k majetku. A opravdu novinka je plnění na ty nové ceny. Dříve se plnilo na tzv časové ceny - uhradili ti takovou částku časovou - jakou měla ta věc cenu v tom čase, Takže třeba televize měla v tu dobu cenu 1000,- kč, protože byla stará, tak jsi dostala za televizi 1000,- dneska, když budou plnit podle nové pojistky, tak je to cena nová - tj, dostaneš tolik za kolik si pořáídíš televizi novou ale podobnou té co jsi měla, samozřejmě ti nedají na lepší. Je to jen u pojistných událostí, jako ppožár, výbuch, krupobití, pád letadla apodobně. Jedině kdy se neplní podle nové ceny je u vykradení bytu.
          Ty nové pojistné smlouvy jsou opravdu výhodné v případě toho požáru atd, Tam se nezkoumá, jak dlouho jsi věc měla, může být i opotřebená a plní se na ty nové ceny. Takže jdeš a koupíš si věci podobné. V případě že k tobě přijde likvidátor a zjistí, že máš starou pojistku, tak ti dají pár korun za opotřebované věci.Takže to stojí každému za úvahu, jak s tím naloží. Spousta lidí platí pojistky celý život a nikdy to nevyužije , ale horší je, když se něco stane.
          Teď jsme měli případ v Hloubětíně, stará paní si leta platila zodpovědnost občana za škody. Nikdy to nevyužila a jelikož s důchodem na tom nebyla nejlépe, tak pojistku zrušila. No a náhoda je schválnost, podařilo se jí vyplavit 7 partají pod sebou. Nejhorší je, že když likvidátor zjistí, že si to ti dotyční nezpůsobí sami, ale za škodu je někdo zodpovědný, tak to neplní z jejich pojistky, ale mělo by se to plnit z pojistky té paní, co to způsobila, pokud to nebyla nějaká vada v baráku, za kterou by nemohla.No a nebylo z čeho plnit, když byla pojistka zrušená!!
          HankaP

          Comment


          • #65
            Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

            Hani, tak to je vyčerpávající. Díky za informace a měj se. Ivana M
            Ivana M

            Comment


            • #66
              Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

              Paní Hanko P.přidám malou radu na spaní.Moje maminka ta radí, večer před spaním vypít hrnek teplého mléka se lžičkou medu.Za zkoušku to stojí.....L.

              Comment


              • #67
                Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

                Díky laluno
                tohle jsem už slyšela, ale zapomněla na tu starou dobrou radu, vyzkouším. Já vždycky ráda spala!!!!, hrozně ráda!! ale opravdu od to července, kdy jsem začala urputně hledat to nové místo, jsem chodila kvůli odpovědím na inzeráty spát čím dál později a nemůžu se srovnat. Protože i když to místo nyní mám, tak to není, to co jsem hledala, takže mě stále honí černé myšlenky na to abych uživila děti a nemusela žebrat u kostele. Ležím převracím se, pak rozsvítím a luštím sudoku, abych se unavila. Když se mi začnou číslice motat před očima jsou 2 hodiny ráno a já zkouším spát.Asi se to srovná, jestli se mi začne dařit v práci. Doufám. ještě jednou díky jdu si dělat mléko!!
                HankaP

                Comment


                • #68
                  Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

                  Ivanka má pravdu spolehni se na obyčejné kozlíkové kapky.Lexaurin je spíš na zklidnění mysli aby ti hlava v noci "nešrotovala" tj.nepřemýšlela.Maruška
                  MARUŠKA

                  Comment


                  • #69
                    Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

                    ahoj HankoP nezapomeň na mléko s medem.... doufám že ti to trochu pomůže L.

                    Comment


                    • #70
                      Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

                      Ahoj děvčata,
                      tak včera bylo mléko s medem , nevím, ale myslím, že se to musí pít pravidelně. Budu pokračovat od zítřka, protože dneska jsem si musela dát svařáka, příšla jsem domů na kost promoklá, protože jsem nesla 2 tašky a deštník se už pobrat nedal. Myslím, že dneska po té skleničce vínka s kořením bude spánek dobrý
                      HankaP

                      Comment


                      • #71
                        Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

                        Ahoj Hani, s temi prasky fakt pockej. Z bylinek je dobra medunka, trezalka (daji se poridit i formou sackoveho caje) a taky dobromysl. Ale hlavne se musis vnitrne trosku uklidnit a to neni jednoduche!!! Prasky zacni, az by bylo zle!! Drzim palce s klienty!!!! PA. M.
                        Marie z Moravy

                        Comment

                        Pracuji...
                        X