Oznámení

Collapse
No announcement yet.

BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

Ahoj Jitule, na zánět žaludku jsem trpěla několik let a byly to příšerné bolesti, hlavně na jaře a na podzim. Byla jsem několikrát i na té příšerné hadici do žaludku. Brala jsem nějaké pilule, ale nic moc se nedělo. Známý mi poradil jogurty, to se ještě nešílelo s Activií, ale ani to nepomáhalo. Nakonec jsem si koupila ty laktobacily v lékárně a kombinovala to s hlívou ústřičnou v tabletách. První jsem dostala přímo od paní Terezie Svátové z Terezia Company. Ta to vyrábí. Co pomohlo víc nevím, ale od té doby mám pokoj. :P :P :P
    Kamila

Comment

Ahoj Dagmar,nevím jak se to pozná,ale na pohmat se mi to zdá stejné jako u druhé nohy.
      Ve čtvtek se zeptám masérky,chodím pravidelně na masáž a ona je opravdu dobrá.Nevím
      proč už jsem se jí nezeptala minulý týden,ale ono to ještě tak nebolelo.Taky jsem si myslela
      jestli jsem nějak neprochladla,jsem zvyklá chodit doma bosa a ono už to nepůjde když se
      tak ochladilo a netopí se.Teď jsem to namazala kafrovou mastí a uvidím.Díky za radu s tou
      vodou by mě to nenapadlo,ale vím že to je bolestivé.měla to naše uklízečka.Já totiž moc
      nemarodím,teď jsem to zaklepala,chodím většinou jen na preventivní prohlídky,tak se v
      nemocech moc nevyznám.Zdravím,JanaP
      Jana P

Comment

JaniP,mě dnes z toho běhání po lese rozbolelo koleno tak, že jsem sotva dolezla do auta!!!To jsme lazaři!!! Taky nevím co s tím,píchá mě jako vedle jablka..A to jdu ještě zítra s tím loktem na rehab. :P no doufám,že to zvládnu!!!

Ivanko,
        Na návaly

6 týdnů,ráno na lačno 0,5 g syrové, nativní MATEŘÍ KAŠIČKY pod jazyk!!!

Snad je k dostání v lékárně nebo lépe od včelaře!!!Ale myslím,že to zvyšovalo tlak!!!!Ty se s ním léčíš,viď? Tak to raději zkus, jen s tím čajem,chmel to tedy dělá dost hořké,ale vydrž to!!! :P

K tomu pít:

Čaj na klimakterium:
        Nať kontryhele 40g
        Květ měsíčku 20 g
        Nať řebříčku 20 g
        Šištice chmelu 10 g
        List šalvěje 10 g

Pít 2-4 šálky nálevu denně,pokud to nepomůže, nejedná se o klimakterické návaly.

Pokud ti opravdu nechutná,(není moc dobrý,ale pomáhá)zkus tyto další,
        ale je to slabší účinek!!!

Jiný čaj:
        Heřmánek pravý –nálev z 1 pol.lžíce květu 2-3x denně před jídlem.
        nebo
        Levandule-nálev z 1 čaj lžičky květů na 0,25 l vody,2-3x denně.

Ten jeden šálek je určitě málo!!!! Pít ho jen vlažný, nikdy horký!!!
        To je důležité, kvůli tomu pocení!!!
        Tak ti přeji, ať ti z toho něco pomůže.!!! Je to hrozné, taky mě to dost trápilo!!!Tak vyzkoušej a uvidíš,co ti bude vyhovovat,je to dlouhodobá záležitost,tak se na nějaký čaj zaměř a vydrž to vždy delší dobu,alespoň těch 6 týdnů pít!!! To je to nejhorší,že to člověk většinou nevydrží !!!Časem to zas třeba vyměň, za jiný,který ti víc chutná,abys to vydržela pít delší dobu :P !!!Pá,pá,pá a hodně úspěchů v léčení :P
        Hančí

Comment

Kamilko, :P o té hlívě ústřičné,jsem už taky hodně slyšela a četla,že by to taky pomohlo na ty vředy,to je dost možné a + ty Laktobacily,to je dobrý tip,ještě to prozkoumám.
          Ta syrovátka,asi taky zas bude hnací a to já bych nechtěla,už takhle dost často běhám.
          Tak díky za tip!!! :P :P :P
          Hančí

Comment

Ahojky Hančí a díky, to se musím vydat někam kde prodávají vážené bylinky. Musím popřemýšlet, kde tady v Praze něco takového je. Zatím pa,pa. Ivana M :P
            Ivana M

Comment

Ahoj Hančí,včera při psaní v pokecu mi zničeho nic přestala psát klávesnice tak jsem myslela
              že odešla.Ráno jsem zjistila že jsem si vytáhla kabílek tak jsem to zase zprovoznila.
              Ale k těm naším bolístkám.Dopoledne jsem si byla koupit na to koleno PRIESSNITZ-Kloubní mazání za 150 kč jsem zvědavá jestli to pomůže za ty prachy.Píšou tam rychlá úleva pro vaše
              klouby už jsem to mazala dnes 2x ale rychlý to moc není.Mají toho celou kolekci.
              Toto Kloubní pak Chladivé mazání,Hřejivé mazání ,Mazání na žíly a cévy /to bych taky potřebovala /Kloubní výživa jako doplněk stravy.No tak počkám co to udělá a nakonec s tím
              budu muset jít stejně k doktorovi. Jestli buděš úspěšnější s léčbou tak dej vědět.JanaP
              Jana P

Comment

Ahoj Ivanko, :P tady je jeden odkaz,který se může hodit,kdybys nic neobjevila!!Já si ho taky schovávám,kdybych někdy potřebovala,tam mají snad všechno!!! Tak pá,pá a snad ti to pomůže. http://www.prodejbylin.cz/sortabc.html
                Hančí

Comment

Ahoj Janí, no ono to všechno asi chvíli trvá,než to zabere. Na záda je dobrá ta ibubrufenová mast ,přikryji plátýnkem, přes to triko a zastrčit do kalhot.Mažu ,tedy nechám si namazat, tak 4x za den.Do druhého dne, se to opravdu dost zmírnilo.Jo a moje koleno si to rozmyslelo a přestalo dnes samo.Asi to počasí a to lítání včera po lese.Zatím je klidný.Nevím, co by to udělalo tobě na to koleno.Možná by to taky pomohlo.Ale není to holt příroda!!! Ten kostival, by to chtělo,asi!!!Prý taky hodně pomáhá!!Musím si ho najít a naložit a uvidíme.Tak ahojky,snad ti to tvoje mazání taky zabere,mohlo by to být dobrý,za ty prachy!!! :P :P :P Pá,pá
                  Hančí

Comment

Ivanko,mně návaly pronásledujou už tři roky. Vyzkoušela jsem všechno možný.Nedávno jsem objevila přípravek ze včelích produktů.Je to od firmy PM a jmenuje se Estromenox.Zdá se my ,že to polevilo v noci.Taky se ochladilo ,a to je promně taky úleva. Snažím se nepít hodně teplé nápoje a alkohol
                    Ale to pro tebe asi nebude. Božena

Comment

Ahoj Hančí a díky za adresu.
                      Čauky Boženko, právě když já mám vysoký tlak a tak ty věci s tou mateří kašičkou moc nechci. Zkusím ten čaj co mi napsala Hančí.
                      No ale není to se mnou ještě tak strašný, včera jsem přežila pět setů na volejbale a dneska mě vůbec nic nebolí. Ivana M :P
                      Ivana M

Comment

Ahoj Ivuš, tak snad to někde seženeš,ahojky!!!! :P :P
                        Hančí

Comment

Ahoj Hančí,tak od včerejška pečuju o tu svou nohu.trošku je to na ústupu.Ta bolest začala
                          včera vystřelovat jednou do kotníku pak zase až do zadku.Než jsem šla koupit tu mast,tak
                          jsem ještě vymačkala zbytek Fastum Gelu a tak nevím co začíná zabírat.Taky jsme si začli
                          už dnes přitápět,tak snad i to teplo bude dobrý. :P Já jsem možná trochu prochladla od nohou
                          jak už mám ten blbý zvyk chodit bosa.Občas jsem vyběhla i na balkón pověsit prádlo a když už
                          člověk není nejmladší tak asi musí být víc opatrný.Ten kostival je taky dobrý,taky jsem ho
                          už párkrát koupila.My tu máme v Liberci bezva prodejnu bylinek,tam ráda chodím.Tak jsem
                          zvědavá která z nás bude dřív fit. JanaP
                          Jana P

Comment

Ahoj Jani, :P u nás taky už topěj a je to dobrý ,přeci jen bylo už chladno v bytě.Můj muž mi ,ale dnes přinesl rýmu a tak zas nudlám,ale třeba je to taky jen tím topením,uvidím.Já asi mám taky trochu reakci na ty rehabilitace a ještě to počasí,tak mě taky všechno bolí.Koleno, ale přešlo samo od sebe. Tak jsem zvědavá, jak budeš pokračovat v kurýrování,když ta bolest tak vystřeluje, to je nepříjemný.Tak pá a napiš jak to jde! :P :P Pá,pá
                            Hančí

Comment

Ahoj Hančí,2 dny jsem tady nebyla. Jela jsem klukovi do Jabonce pomoct s čištěním oken.
                              Cestou jsem si stačila ještě koupit další mast na tu nohu.Je také jen z bylinek,jmenuje se
                              Koňská Mast hřejivá.Opět stála 150 kč.Zatím noha bolí víc než předtím.Asi jsem to namohla jak jsem lezla po oknech a pak jsem ještě 2 hod.žehlila.Uvidím co to udělá přes víkend,jinak s tím půjdu k lékaři.Už to fakt bolí dost.To jsem si myslela,že ještě uvařím pár jídel a zajedu
                              s tím do Lípy.Tam zase bydlí ten další syn,co byl tak nemocný.Večer mu zavolám,jestli bude
                              chtít,tak si musí pro to sem zajet.To je tak,když jsou hoši staří mládenci.Ahojky JanaP
                              Jana P

Comment

Ivanko na návaly a pocení je taky dobrá třezalka,buď čaj nebo nějaké tablety.
                                A teď ten slíbený recept na mazání.

Mazání na tenisový loket a jiné záněty:
                                ---------------------------------------------
                                1 velká francovka Lesana
                                20 tablet acylpirinu
                                5 listů aloe
                                Listy aloe nakrájíme nadroboučko, vše smícháme a necháme 14 dnů vyluhovat.Potom přecedíme a mažeme postižená místa/loket,koleno,rameno a pod./ a překryjeme zábalem.

a ještě přidám:

Elixír mládí:
                                --------------
                                1 litr medu, z 10 citronů vymačkaná šťáva a 1 hlavička česneku /utřená/ se smíchá a nechá týden stát.Potom se užívá 1 lžička 2 až 4 x denně.Je to dávka pro jednu osobu na dva měsíce.

a nakonec:

Česnekový elixír:
                                --------------------
                                350 g česneku jemně utřeme a ve skleněné nádobě zalijeme 200 g čistého lihu / má mít 96 %,takže z lékárny/.Dobře uzavřeme a dáme na 10 dnů na temné a chladné místo.Potom přecedíme a přepasírujeme přes jemné plátýnko.Za tři dny můžeme začít užívat po kapkách vždy v 0,5 dl mléka.
                                Dávkování: Dny: snídaně: oběd : večeře: Dny: snídaně: oběd: večeře
                                ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                1. 1 kapka 2 kapky 3 kapky 7. 12 k. 11 k. 10 k.
                                2. 4 k. 5 k. 6 k. 8. 9 k. 8 k. 7 k.
                                3. 7 k. 8 k. 9 k. 9. 6 k. 5 k. 4 k.
                                4. 10 k. 11 k. 12 k. 10. 3 k. 2 k. 1 k.
                                5. 13 k. 14 k. 15 k. 11. 15 k. 25 k. 25 k.
                                6. 15 k. 14 k. 13 k. 12. 25 k. 25 k. 25 k.
                                a dále pořád po 25 kapkách do úplného vypotřebování.
                                Je to prý nějaký staročínský recept.Zbavuje tělo tuků a vápených usazenin.Zlepšuje látkovou výměnu,čistí cévy,předchází hypertenzi a infarktu a působí proti skleróze.Odstraňuje bolesti hlavy, hučení v uších a otoky.Zlepšuje zrak a dochází prý i k celkovému omlazení organismu.Nedoporučuje se ale opakování této kůry dříve než za 5 let !!!
                                No uznejte neláká vás to vyzkoušet.Určitě to neuškodí, za to dám krk.

A o tom zelí jsem se dočetla následující:Zelí čistí sliznice trávícího traktu.Léčí žaludeční vředy a ruší škodlivé zahnívání potravy ve střevech.Zvlášť vynikající je popíjení šťávy z kysaného zelíTakže děvčata nakládejte zelíčko.
                                Hodně zdravíčka přeje Daniela H.
                                Daniela

Comment

Pracuji...
                                X