Oznámení

Collapse
No announcement yet.

BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

Re: BYLINKY+DOMÁCÍ MEDICÍNA

Ahoj Věruše,díky za podporu!!!No já vím,synovi to taky ,teď nedávno dělali,ale snad to taky zas zvládnu. Člověk je z toho víc vyjukanej,než to pak je. Před 4 lety mi to dělali,bez spreje, jen mi dali prášek spolknout a pak něco v malým kalíšku vypít a taky jsem to přežila,jen je to blbej pocit. Už abych to měla za sebou!!!! :P
    Hančí

Comment

Hančí večer popíjej na střídačku meduňkový a mátový čaj oslazený medem aby se ti to neeklovalo. Ta háďa nic není než se vzpamatuješ tak je po všem akorát ti tečou z pusy sliny protože máš umrtvenej krk sprejem a ještě ti píchnou pod kůži takovou maličkou včeličku. Já to měla asi pčed 10 lety a vod tý doby je pokoj-zlikvidovali to antibiotika.Jinak při prvních potížích začmu čajovat a je to dobrý. Tak se neboj,držím palce Maruška
      MARUŠKA

Comment

Měsíčková mast
        Do horkého sádla se dají mladé rozsekané měsíčky, květy i s natí, dvě hrsti na 250 g sádla, nechá se stát do druhého dne. Druhý den se rozehřeje, přecedí přes plátno, zchladí se a dá do plastové krabičky s víčkem. Třeba od vymazaného krému. Nesmí být na světle a musí být v chladu. Používá se na popáleniny, řezné rány, popraskanou kůži na rukou, nohou i na rty. Dá se prý použít i na křečové žíly, zánět žil a hemeroidy.
        Kamila

Comment

Ahojky Maruško, díky za rady a duševně se už připravuji, na ten ohromný zážitek s hadičkou,jdu ve čtvrtek ráno,drž mi palce!!!Ozvu se jaký to bylo.Tak pá,pá,pá :P :P :P
          Hančí

Comment

Ahoj Hančí,dlouho jsem tu nebyla tak nevím co je nového.Jak jsi dopadla na tom vyšetření?
            Já jsem nakonec musela s tou nohou jít taky k lékaři.Prý je to od bederní páteře. Ta výměna
            těch radiátorů se nakonec ze 2 dnů protáhla skoro na 4. Měl rozdělaný ještě jiný kšeft mimo
            Liberec, tak chvíli dělal tady pak zase tam.Doma bordel nic nešlo dělat.Nakonec jsem při
            úklidu uklouzla až mě píchlo v kolenu a tím se to všechno začalo protahovat.Moc jsem toho
            nebyla schopna uklidit protože jsem se ještě musela dobelhat do práce.Tam taky problém,
            kolegyně je nemocná tak jsem si nemohla vzít ani den volna.Dostala jsem nějaké prášky
            Flamexin a mazání tak už to pomalu ustupuje.Doma uklízím pomalu,pořád se na tu nohu nemohu splehnout ale hlavně že ta bolest ustoupila.Tak dej vědět jak jsi na tom ty.JanaP
            Jana P

Comment

Ahoj Janí, tak to jsi si pěkně užila, jsem ráda, že ti to už povoluje.Já dopadla,jak sedláci u Chlumce,nakonec to vředy nebyly ,ale našel mi žlučové kamínky a musím co nejrychleji na operaci.Čekací doba má být ale dost dlouhá,tak uvidím až tam zavolám,co mi řeknou.Horší je,že můžu marodit rok a ten uběhne 31.12. a tak nevím,jestli to stihnu a jak to bude dál.Pak se nemá člověk nervovat a mít nemocný kde co.Piju třezalku a medunku a beru léky a zatím jsem bez větších potíží,ale musím držet dietu.Tak snad to vydrží bez záchvatu!!!Do toho mě ještě schvátila chřipka,ale i ta už je na ústupu,byla jsem jak lazar.Tak to je zatím vše, ahojky
              Hančí

Comment

Ahoj Hančí,tak to je blbý že musíš na operaci,ale zase asi lepší než ty vředy.Já s tím nemám
                žádnou zkušenost.Musím to zaklepat,byla jsem celkem celý život zdravá.Jen před 20 lety
                jsem byla 17.11.operovaná na nádor ve spánkové části hlavy.Zaplať pánbů,nádor nebyl
                zhoubný a operace se taky povedla.Takže jsem si to tenkrát asi vybrala najednou.Tak budu
                držet palce ať to dlouho netrvá.JanaP
                Jana P

Comment

Ahoj Janí,díky!To jsi to asi taky neměla lehký,ale hlavně,že to dobře dopadlo.No a já jsem se dověděla,že musím ještě do ambulantní poradny v nemocnici,tam jdu 4.11. a operace 1-2 měsíce čekání,no to mám radost. To bude snad na vánoce!!!??? To si tedy dám dietku na svátky!!! Zatím pá.
                  Hančí

Comment

Milá Hančí, tak s tím receptem na žlučník je to trochu složitější.Našla jsem ho,ale je to nějak divně napsané,tak jsem to vzala do lékárny,aby mi to tam identifikovali/mám tam známého/,ale taky si s tím moc rady nevěděl.Tak zkusím ještě dojít k tomu pánovi ,co to od něj mám,tak uvidíme.Pro ilustraci jsem ten recept ofotila a třeba bude někdo ty ingredience znát.Zatím ale přikládám recept na žlučníkový čaj od báby Ponikelské,která prý léčila i presidenta Beneše.

Žlučníkový čaj: čísla znamenají váhové díly
                    ------------------
                    řepík 25
                    jitrocel 15
                    máta 15
                    šípek 20
                    truskavec 20
                    dobromysl 15
                    čekanka 15
                    divizna 7
                    konopice 15

1 PL se přelije vřící vodou a nechá 20 minut louhovat.Pije se 2 x denně.

No a zkusím přidat ten ofocený recept. Zatím ahojky Daniela H.[attachment=0]recept2..JPG
                    Koukám,že moc vidět to tedy není.
                    Attached Files
                    Daniela

Comment

Zdravím vás všechny pořebovala bych poradit mám zablokovanou krční pateř uplně mi tam křupe byla jsem u doktorky napsala mi nějaké léky ale nerada beru prášky nevíte o něčem co by na to zabralo? Dost to bolí a pořád brát Brufeny se mi nechce.Díky za radu.Jitule

Comment

Ahoj Danielo, dík za snahu,ale to se nedá rozluštit ani omylem.Piju zatím třezalku a meduňku,to mi poradil pan doktor a musím říct,že mi to dělá dobře,ale kameny to nerozpustí, to je jasný.Trochu bych se bála těch různých kůr,taky mám jednu někde s olejem a citronem, ale prý by se mohl některý zaseknout ve žlučovodu a z toho mám obavy.Vím,že ho rozpustí rozkrojená ředkvička,když je venku,ale jak do žlučníku dostat tu šťávu,nevím ?jestli pitím se tam dostane.Tak zatím ahojky
                        Ahoj Jitule, namaž si Ibalginovou mast nebo nějakou s Kostivalem a zabal do teplého šálu nebo šátku a vydrž to nějaký den nahřívat, ono to pak většinou povolí.Někdy stačí i jen ten šál,ale poctivě celý den ,třeba i noc,mít zabalený!!!Pokud pracuješ, tak po večerech a přes víkend to zkus.Přeju ti brzké zlepšení,není to nic příjemného,znám to taky.
                        Držím palce.Ahojky
                        Hančí

Comment

Ahoj Jani děkuji za radu mast jsem si koupila, a na zítra jsem objednaná na neurologii tak jsem zvědavá co tam semnou budou provádět.Ještě nikdy jsem tam nebyla.Jitule

Comment

Ahojky děvčata,
                            mám prosbu neznáte někdo nějakou radu na lupenku? Zkouším všechno možné, ale bez výsledku. Děkuji M

Comment

777popelko777,omlouvám se,nebylo mi moc dobře,zlobí žlučník,tak jsem neměla náladu něco vyhledávat,ale teď je to už lepší,čekám na operaci,nikdo ti nic neporadil,tak tedy:
                              Co zkusit syrovátku z kozího mléka, vím,že mnoha lidem,vůbec pití kozího mléka a koupele v syrovátce,účinně při lupénce pomáhají,dokonce i v některých lázních,provádějí koupele v syrovátce.
                              Mám v cizině tetu a strejdu,kterým je už 80 let a věřím,že právě díky kozímu mléku,které pijí ze svého chovu,už asi 30 let
                              jsou celkem fit. Určitě pravidelná konzumace a koupele pomáhají!!!!
                              Přečti si něco o tom tady na netu,zajímavé,ale chtělo by to být, poblíž čerstvého zdroje!!!
                              Koukni na odkazy.
                              Zadej si do vyhledávače kozí mléko nebo kozí syrovátka a najdeš dost inspirace.
                              např.

hthttp://www.obchod-usmev.cz/stranka-sy ... -napoj-122
                              tp://www.kozimleko.cz/syrovatka-napoj-sydora.html
                              nebo http://www.majacek.com/index.php?option ... o-o-kozach
                              i sušené http://www.prozdravi.cz/holandske-susen ... genni.html

JINAK:
                              RADY Z HERBÁŘE JIŘÍHO JANČI A JOSEFA A ZENTRICHA

Lupenka je jednoznačně nemoc látkové výměny a jako takovou ji musíš léčit.
                              Pokud ji léčíš pouze zevně,stav se místo zlepšení neustále zhoršuje.
                              Dodržovat přísnou dietu!!!
                              Doplnit zinek a vitamín A.Alespoň 60mg zinku a 60 000m.j.vitamínu A.Těžké stavy vyžadují až 6 měsíční léčbu.

Na podporu:
                              čaj-1 pol.lžíce na šálek vody, připravit nálev,3x denně před jídlem.
                              Uvařit najednou a pít přes den po doušcích.

Čaj na látkovou výměnu:
                              1)
                              Kořen sarsaparilly 50 g
                              kořen pampelišky s natí 20 g
                              nať meduňky 15 g
                              kořen lopuchu 10 g
                              nať vlaštovičníku 5 g

nebo

2)
                              Kořen sarsaparilly 50 g
                              nať(kořen)čekanky 20 g
                              nať dobromysli 15 g
                              kořen jehlice trnité 10 g
                              nať zemědýmu 5 g

Psoriatická ložiska potírat Klíčkovým kukuřičným olejem z veterinárních lékáren.Dá se vtírat i do vlasatých částí nebo spolehlivý prostředek je rovněž mast z ALOE VERA nebo ALOE ARBORESCENS,u nás běžně pěstovaná.Z homeopatik je nejdostupnější Vlaštovičníková tinktura.
                              Tak a teď už mě bolí ruka ,to by pro dnešek mohlo stačit,doufám,že si z toho něco vybereš a hlavně ať ti něco zabere,ale hlavně dieta,podobná dietě jaterní!!!!ŽÁDNÉ UZENINY !!!!A ZKUS SEHNAT TO KOZÍ MLÉKO,PÍT A KOUPAT V SYROVÁTCE,
                              TO OPRAVDU MOC POMÁHÁ.
                              Budu držet palce a napiš jak to s tebou vypadá,jestli něco pomáhá.Třeba má někdo osobní zkušennost a ozve se ještě.Pá,pá,pá :P :P :P
                              Hančí

Comment

777popelko777,syn má lupenku 20 let.On na to celou dobu kašlal i když jsem
                                stále zkoušela nové a nové věci.Stálo mě to hodně peněz a výsledek nebyl žádný.
                                Před rokem se mu vrazila dovnitř a napadla klouby a játra.Teprve pak se začal
                                léčit.Hlavně to chce dodržovat dietu /nejíst moc uzeninu/ a být v pohodě.Jakmile
                                má nějaký problém zase mu naskáčí flekance.Dostává na to mastičku ale neznám
                                přesný název.Je myslím jen na předpis.Takže jsem nic neporadila ale nejlepší by
                                bylo jít k lékaři a nenechat to rozjet jako syn.Zkoušeli jsme i Chytrou houbu ale
                                je to hodně drahé a taky to moc nepomohlo.Tak držím palce ať jste úspěšnější
                                než my.JanaP
                                Jana P

Comment

Pracuji...
                                X