Prosím o radu k čemu se dá tato sůl použít?Díky Lenka
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Kouřová sůl
Collapse
X
-
Re: Kouřová sůl
Pěkný večer, jen tak jsem zkusila taky zadat na netu název, objevilo se mi Svět koření i Kouřová sůl - na uzení, jako rychlosůl, ale to jste určitě našla. Já jsem o této soli nikdy neslyšela, tak jsem klikla a teď už vím víc.
Zdravím, Jana S.anina s.
Comment
-
Díky,taky jsem si to našla na netu jako koření,rychlosůl a dá se přidat téměř do všeho co má vonět po uzeným.Nejlepší je na grilování.Tak už se těším jak se bude venku v krbu něco grilovat.Mám ji doma a krásně ta sůl voní,dostala jsem jí.Tak teď jsem chytřejší k čemu a nač.Díky všem Lenka
Comment
-
Původně odeslal lenka24Díky,taky jsem si to našla na netu jako koření,rychlosůl a dá se přidat téměř do všeho co má vonět po uzeným.Nejlepší je na grilování.Tak už se těším jak se bude venku v krbu něco grilovat.Mám ji doma a krásně ta sůl voní,dostala jsem jí.Tak teď jsem chytřejší k čemu a nač.Díky všem Lenka
Člověk se pořád učí...
Nevím, jestli znáte, když se tak bavíme o koření- Uzená sladká paprika, i guláš chutná jinak, objednala jsem si ji přes internet.
A Čarodějka, od firmy Benkor. Pikantně sladká chuť, a když jsem jedla " obyčejný " buřtguláš s tímto kořením, chutnalo to jako ze zvěřiny.
Na netu je mnoho druhů koření, ale já dám většinou na zkušenosti, tak kdyby někdo používal nějaké " neobvyklé " koření, tak budu moc ráda, když napíše, na co a jak to chutná.
Protože kdysi takový výběr nebyl a člověk ty info o nových výrobcích někdy nevychytá - např.já.
Krásnou noc, Jana S.anina s.
Comment
-
Zdravím Leni, provens.je prima a libeček jsem nechala usušit a rozsekala v robotu-ok záležitost. Ještě mám na záhonku Medvědí česnek.
V létě milujeme grilování a v kuchyni mám plno koření a kořenek, protože často používám dle chuti a vůně-takže jídlo má pokaždé jinou chuť.
Jen mě mrzelo, že tu Uzenou papriku a Čarodějku nejde sehnat snadněji, ale jsem ráda, že je mám kde sehnat.
Těším se na další pokec.
Pěkný večer.
Jana S.anina s.
Comment
-
Janina s.tak medvědí česnek ještě nemám,ale už se na něho chystám ho pořídit,slyšela jsem o něm,tak určitě taky nasadím!Máme spoustu zeleninky na natě,hlavně čerstvé a z jara pokrájíme vše co je zelené,cibulku sečku,pažitku,kadeřávek,špenát,mangold,petržel,lib eček...dokonce i mladé kopřivy!Chlebíček s pomaz.máslem a je to mňamka!
Ahoj Lenka
Comment
-
Ahoj Leni, toho medvědího česneku mám jen jeden trs, ale umytý a nasekaný na chlebík s máslem - moc dobré.
Já jsem zahrádku zrušila, když na mě při pletí vyletěli komáři. Jinak slimáci, pavouci, plevel a mravenci mě od pěstování odradili. Taky mě z opečovávání - a často marného - odradilo bolení skoro celého těla.
Teď si kupuju jen petunky a kytky v květináči na ozdobu a pro radost a bylinky, koření a zeleninu si kupuju na tržnici nebo v obchodě a jsem spokojená.
Ale chápu, že " vlastní " je vlastní.
Pěkný den, Jana S.anina s.
Comment
-
Ahojky, jsem z Ostravy a bydlím ve finském domku, možná jsi o nich slyšela.
Já miluju zahradu, sekám sekačkou trávu, máme posezení, ohniště, takže když je hezky, grilujeme a sedíme u ohně - často lepší než TV.
Zalívám petunky a muškáty v truhlíku a to mi na zahradě stačí. Mám taky lehátko s kovovými rámy a matrací, polohovací, takže po půl dni v práci na nohou je pro mě relax ležet na slunku, opalovat se a srkat něco dobrého.
A jak jsem psala, zeleninu si koupím v obchodě, pár ovocných keříků opečovává manžel.
Brno je krásné město.
Zdravím a pěkný večer.
Jana S. ( Janina S. )anina s.
Comment
-
Ahoj Leni, taky jsme dnes grilovali, ale bez kouřové soli, zato s kouřovou clonou , nějak se zvedl večer vítr.
Měli jsme kuřecí řízky, narychlo jsem je naložila do marinády, k tomu i párky, klobásky.Příloha samo zelenina, koupený salát bílé zelí s křenem.
Přišli i sousedi, tak i lahváčky.
Bylo to fajn posedět tak venku i u ohně po té dlouhé zimě...
Krásnou noc, Jana S. ( Janina S. )anina s.
Comment
Comment