Pěkný večer, jen tak jsem zkusila taky zadat na netu název, objevilo se mi Svět koření i Kouřová sůl - na uzení, jako rychlosůl, ale to jste určitě našla. Já jsem o této soli nikdy neslyšela, tak jsem klikla a teď už vím víc.
Zdravím, Jana S.
Díky,taky jsem si to našla na netu jako koření,rychlosůl a dá se přidat téměř do všeho co má vonět po uzeným.Nejlepší je na grilování.Tak už se těším jak se bude venku v krbu něco grilovat.Mám ji doma a krásně ta sůl voní,dostala jsem jí.Tak teď jsem chytřejší k čemu a nač.Díky všem Lenka
Díky,taky jsem si to našla na netu jako koření,rychlosůl a dá se přidat téměř do všeho co má vonět po uzeným.Nejlepší je na grilování.Tak už se těším jak se bude venku v krbu něco grilovat.Mám ji doma a krásně ta sůl voní,dostala jsem jí.Tak teď jsem chytřejší k čemu a nač.Díky všem Lenka
Dobrý večer, tak to jsme dvě, kdo ví, na co Kouřová sůl je.
Člověk se pořád učí...
Nevím, jestli znáte, když se tak bavíme o koření- Uzená sladká paprika, i guláš chutná jinak, objednala jsem si ji přes internet.
A Čarodějka, od firmy Benkor. Pikantně sladká chuť, a když jsem jedla " obyčejný " buřtguláš s tímto kořením, chutnalo to jako ze zvěřiny.
Na netu je mnoho druhů koření, ale já dám většinou na zkušenosti, tak kdyby někdo používal nějaké " neobvyklé " koření, tak budu moc ráda, když napíše, na co a jak to chutná.
Protože kdysi takový výběr nebyl a člověk ty info o nových výrobcích někdy nevychytá - např.já.
Krásnou noc, Jana S.
Ráda zkouším nové recepty i koření a používáme hodně doma provensálské,to patří k nejoblíbenějším a pak libeček se zahrádky,v sezoně je výborný hlavně do vývarů!Lenka
Zdravím Leni, provens.je prima a libeček jsem nechala usušit a rozsekala v robotu-ok záležitost. Ještě mám na záhonku Medvědí česnek.
V létě milujeme grilování a v kuchyni mám plno koření a kořenek, protože často používám dle chuti a vůně-takže jídlo má pokaždé jinou chuť.
Jen mě mrzelo, že tu Uzenou papriku a Čarodějku nejde sehnat snadněji, ale jsem ráda, že je mám kde sehnat.
Těším se na další pokec.
Pěkný večer.
Jana S.
Janina s.tak medvědí česnek ještě nemám,ale už se na něho chystám ho pořídit,slyšela jsem o něm,tak určitě taky nasadím!Máme spoustu zeleninky na natě,hlavně čerstvé a z jara pokrájíme vše co je zelené,cibulku sečku,pažitku,kadeřávek,špenát,mangold,petržel,lib eček...dokonce i mladé kopřivy!Chlebíček s pomaz.máslem a je to mňamka!
Ahoj Lenka
Ahoj Leni, toho medvědího česneku mám jen jeden trs, ale umytý a nasekaný na chlebík s máslem - moc dobré.
Já jsem zahrádku zrušila, když na mě při pletí vyletěli komáři. Jinak slimáci, pavouci, plevel a mravenci mě od pěstování odradili. Taky mě z opečovávání - a často marného - odradilo bolení skoro celého těla.
Teď si kupuju jen petunky a kytky v květináči na ozdobu a pro radost a bylinky, koření a zeleninu si kupuju na tržnici nebo v obchodě a jsem spokojená.
Ale chápu, že " vlastní " je vlastní.
Pěkný den, Jana S.
Ahojky, jsem z Ostravy a bydlím ve finském domku, možná jsi o nich slyšela.
Já miluju zahradu, sekám sekačkou trávu, máme posezení, ohniště, takže když je hezky, grilujeme a sedíme u ohně - často lepší než TV.
Zalívám petunky a muškáty v truhlíku a to mi na zahradě stačí. Mám taky lehátko s kovovými rámy a matrací, polohovací, takže po půl dni v práci na nohou je pro mě relax ležet na slunku, opalovat se a srkat něco dobrého.
A jak jsem psala, zeleninu si koupím v obchodě, pár ovocných keříků opečovává manžel.
Brno je krásné město.
Zdravím a pěkný večer.
Jana S. ( Janina S. )
Ahoj Leni, taky jsme dnes grilovali, ale bez kouřové soli, zato s kouřovou clonou , nějak se zvedl večer vítr.
Měli jsme kuřecí řízky, narychlo jsem je naložila do marinády, k tomu i párky, klobásky.Příloha samo zelenina, koupený salát bílé zelí s křenem.
Přišli i sousedi, tak i lahváčky.
Bylo to fajn posedět tak venku i u ohně po té dlouhé zimě...
Krásnou noc, Jana S. ( Janina S. )
Comment