Oznámení

Collapse
No announcement yet.

ZAVAŘOVÁNÍ V MIKROVLNCE od Marušky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

mno právě normální víčko se nesmí točit.to ano. ale když jsem šroubovací utáhla úplně, nechytly se. musela jsem většinu převařit znovu. nechala jsem je povolené trošku a už je to ok. je to určitě o zkušenostech no. ale děkuji za rady. ta mikrovlnka opravdu není špatná pro zavařování.

Comment

Šrubovací víčka

Víčka dotáhnu jen tak normálně,ne úplně na sílu,ale po zavaření ještě dotahuju na maximum...tak takto-vysvětleno moje utahování víček.
      Potom ještě jsem nezkoušela zavařovat v mikrovlnce sklenice s obyč.víčky co jsou uzavřené ,zavař.,hlavou",mám obavu aby mi nebouchly.Samozřejmě zkusím víčko před samotným zavařováním jestli se netočí,ale co když i tak nebude úplně těsnit a v MK mi exploduje... nemůže se tohle stát???poradí mi někdo a zklidní moje obavy???Děkuji.Zatím jsem sterilovala jen s těma šroubovacíma...
      Last edited by jesterka; 10.08.2009, 12:22.
      Radka

Comment

Neboj se neudělají nic mám vyzkoušené já i Ivanka a ostatní.
        MARUŠKA

Comment

mno ale nesmíš to mít horké. Já dělala borůvky. tu první jsem dala do mikrovlnky horkou a jak se to začallo vařit, víčko mi bouchlo. ale nenechala jsem se odradit. ty další byly studené a šlo to v pohodě. víčko se opravdu nesmí točit.

Comment

Maruško ještě jednou móc děkuji...

...za tento skvělý nápad na rychlé a jednoduché zavařování v mikrovlnné troubě. dávám za 1*
            Radka

Comment

Pomoooc.Co jsme udělali špatně?Hodně sklenic s ovocem nám začíná kysat.Nejsou ty 4 minuty na sklenici málo? Kvasí sklenice s klasickým i šroubovacím víčkem.Poraďte děkuji. Kája

Comment

Tak já měla zavařených 10 velkých+4malé sklenice s těmi rajčaty na plátky.Ty první jsem zavařovala v mikrovlnce jen 4 minuty(velkou,malou 2min).Pak ty další pro jistotu 4,5-5min a malé asi 3min-podle velikosti,až směs uvnitř pěkně probublávala až na horu.Zkvasily mi zatím ,,jen" 3velké+1malá a ten větší zbytek (7+3) je zatím v pořádku.Možná je to tím,že mám tu mikrovlnku jen 700 Watovou,tak potřebují delší dobu zavařování.Mám ještě nějaká rajčata,tak teď zvažuji mikrovlnku,nebo raději hrnec a později se uvidí...
                Radka

Comment

mno právě ty víčka musí být vylouplá dovnitř. nesmí to být jakoby duté. jinak se to musí zavařit znovu a znovu, dokud to nebude ok. to se mi stalo s borůvkami. některé se mi povedly třeba až na potřetí. a jedna se mezitím stihla také zkazit.

Comment

Já měla samozřejmě víčka po zavaření a zchladnutí vypouklá,jinak je hned chyba...víček,ale mě se všechny chytly,akorát po třech dnech jak začaly kvasit ,tak se pochopitelně i víčko nafoukne...pak už nic nenadělám...Budu vařit déle,ostatní drží.
                    Radka

Comment

Milé dámy , objevujete objevené. Tématem zavařování v mikrovlnce se zabývá (a často na Českém rozhlase Brno v relaci APETÝT diskutuje a na dotazy odpovídá) p., Ing. Balaštík v knize "Vaříme rádi ! ( ale ne každý den)".
                      Neexperimentujte. Kniha p. Ing. Balaštíka, odborníka V POTRAVINÁŘSKÉM PRŮMYSLU NA SLOVO VZATÉM, vám dá návod na mnoho mikrovlného zavařování. Knihu lze objednat na tel. č. 572598187. Zdravím a mikrovleně zavařuji
                      Váš JETAM

Comment

To zavařování jsem právě VYSLECHLA v pořadu APETÝT a proto ho doporučuji děvčatům.Musíte si přečíst zavařování v mikrovlnce od počátku a potom můžete posuzovat druhé.Píšete správně že se o tom vysílá nepravidelně no a já tady děvčatům radím průběžně celý rok.
                        O knihu mám samozřejmě zájem,budou mít i ostatní prosím o adresu kam si pro ni můžeme napsat.Já už tak zavařuji 4 roky.
                        MARUŠKA

Comment

Maruško, my jsme Ti za Tvoje rady a informace nesmírně vděčné. Prosím pokračuj v tom i nadále. Jinak adresa na výše zmíněnou knihu je pro všechny zde:

Jana Hrabcová, Ostrožská Nová Ves 734, 687 22
                          Telefonní číslo:572 598 187
                          Cena knihy 150,-Kč - nezahrnuje poštovné!
                          Last edited by Ketka 1957; 21.08.2009, 15:27.
                          Ketka 1957

Comment

Ketko díky za přízeň i za adresu.
                            MARUŠKA

Comment

Maruško zdravím, zavařila jsem v mikrovlnce podle vašeho návodu třešně a okurky a všechno je v pohodě. Zavařovala jsem do šroubovacích sklenic. Velký dík za vaše dobré rady.

Comment

Děkuji za tvou přízeň musím zase něco vykoumat.
                                MARUŠKA

Comment

Pracuji...
                                X