Oznámení

Collapse
No announcement yet.

ZAVAŘOVÁNÍ V MIKROVLNCE od Marušky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Re: ZAVAŘOVÁNÍ V MIKROVLNCE od Marušky

    dobry den vsem na foru!
    zajimalo by mne,jestli mohu v mikrovlnce zavarit i maso,dekuji

    Comment


    • #32
      Re: ZAVAŘOVÁNÍ V MIKROVLNCE od Marušky

      Magdi zkus to s jednou sklínkou 700 ml na 5,2 minuty na plnej ceres mikrovlnky pět sklenic na 26 minut.Myslím že by to neměl být problém Ivanka tak zavařovala i toustovou pomazánku.Maso bych dala samozřejmě upečené nebo vyuzené tak jak dáváš na sterilizaci do sklenic nebo plechovek. NEMÁM S TÍM ZKUŠENOST TAK ZKUS JEDNU SKLÍNKU A uvidíš zda bude držet a nezkazí se.
      MARUŠKA

      Comment


      • #33
        ZMĚNA u zavařování v MIKROVLNCE !!!

        Děvčata POZOR změnila jsem časy u zavařování v MIKROVLNCE
        5 sklenic 750 ml na výkon 800w pouze 20 minut a ne 26
        5 sklenic 330 ml na výkon 800w pouze 10 minut a ne 13
        1 sklenice 750 ml tedy 4 minuty na výkon 800w
        1 sklenice 330 ml tedy 2 minuty na výkon 800w
        T ýká se zavařování ovoce a okurek
        MARUŠKA

        Comment


        • #34
          Zavařování v mikrovlnce je super.Po loňské zkušenosti kdy,jsem při zavařování okurek v troubě skončila na popáleninovém centru jinak zavařovat nebudu.Dávám 1

          Comment


          • #35
            Děkuji za uznání moc mě to těší
            MARUŠKA

            Comment


            • #36
              Dobrý podvečer paní Maruško a Vy ostatní fanynky zavařování v mikrovlné troubě. mám malý dotaz....ještě nikdy jsem nezavařovala v mikrovlné troubě a proto mám dotaz na zavařování okurek..............máme mikrovlnou troubu 1250W....na jak hlouho mám dát omniovku s okurky na zavaření???
              předem děkuji za brzkou odpověd a přeji hezký zbytek večera

              Comment


              • #37
                Děvčata sklenice o obsahu 750 ml 5 kusů dáte do mikrovlnky a nastavíte 800 nebo 850 wattů a zapnete na 20 minut.
                Sklenice o obsahu 330ml 5 kusů zapnete na výkon 800 nebo 850 wattů na 10 minut.
                Takže 1 sklenice 750 ml na 800 nebo 850 w na 4 minuty,2 sklenice na 8 minut atd
                1 sklenice 330 ml na 800 nebo 850 w na 2 minuty,2 sklenice na 4 minuty.
                Samozřejmě že dáváte 5 sklenic.To jen pro příklad že by vám okurky vyšly třeba jen do 2 sklenic.
                Na ten otočný talíř si dejte ploché víko co je do mikrovlnky a do něj ty sklenice dávejte.Při mikrovlnění může unikat trochu nálevu ze sklenic.To je úplně normální.Tak aby se vám nevylil na ten otočný talíř.
                Svoje otázky i názory mi můžete zavolat tel: 737513121 Maruška
                MARUŠKA

                Comment


                • #38
                  Bohunko stačí na jednu sklenici 4 minuty viz výše
                  MARUŠKA

                  Comment


                  • #39
                    Maruško a ostatní děvčata, právě je na stáncích a v prodejnách novin a časopisů Knihovnička Recepty č.7/2009, kde je právě hodně o zavařování v MVT. A je tam i adresa, kde si můžete objednat knihu , kde je nejen zavařování ,ale i jiné finty, jako např.uvaření brambor k obědu ve sklenici se šroub.uzávěrem za 7,5 minuty.Je to vše od nějakého Ing. Balaštíka / jinak také apoluautora oblíbeného Leča s moravskou klobásou/. Jsou tam ale i jeho recepty a vypadá to, že moc zajímavé.Jo a aby vám ze sklenic nic nevyteklo, tak on dává ty sklenice do polypropylénové/ plastové/ misky pod květináče, takže pokud něco vyteče, tak miska to zachytí.Zkuste si ten časopis ještě sehnat, jmenuje se : To nejlepší z ovoce. Ahoj Daniela
                    Daniela

                    Comment


                    • #40
                      Díky v pondělím zkusím koupi v kiosku s novinami.
                      MARUŠKA

                      Comment


                      • #41
                        Dobrý den Maruško chtěla jsem se zeptat jak je to se sklenicemi na zavařování v mikrovlnce? někdo říká ...Normální klasické ...jiný šroubovací.Tak jak je to? Můžou být i šroubovací sklenice do mikrovlnky??? Děkuji.Kája

                        Comment


                        • #42
                          Dobrý den. Já zkoušela letos poprvé klasicky zavařovat. Něco se mi podařilo a něco ne. jsem z toho celkem nešťastná. klasické víčka se mi nechytly. sice jen dvě ze dvaceti ale přece. to jsem měla zavařenou čalamádu. včera jsem zavařila borůvky do šroubovacích sklenic. a skoro všechny víčka jsou spíše nafouklá. šlyšela jsem, že by se měli také jakokdyby vytlačit dovnitř sklenice,jako u klasických víček a to znamená, že je to OK. zkusila jsem jednu velkou na ty 4 minuty do mikrovlnky a také je nafouklá. je to tedy správně? poradte mi prosím. nerada bych aby se mi vše zkazilo moc děkuji za jakoukoliv odpověď

                          Comment


                          • #43
                            Já si myslím,že při procesu zavařování se víčko nafoukne tím jak se zahřívá obsah sklenice a vzduch uniká ven.Jak se sklenice vytáhnou a začnou chladnout tak se víčko tím ochlazením ,,vcucne" a tím je proces hotový.Pokud víčko po vychladnutí nepřilne,tak zřejmě netěsní.
                            Radka

                            Comment


                            • #44
                              Původně odeslal mischellka Zobrazit příspěvek
                              Dobrý den. Já zkoušela letos poprvé klasicky zavařovat. Něco se mi podařilo a něco ne. jsem z toho celkem nešťastná. klasické víčka se mi nechytly. sice jen dvě ze dvaceti ale přece. to jsem měla zavařenou čalamádu. včera jsem zavařila borůvky do šroubovacích sklenic. a skoro všechny víčka jsou spíše nafouklá. šlyšela jsem, že by se měli také jakokdyby vytlačit dovnitř sklenice,jako u klasických víček a to znamená, že je to OK. zkusila jsem jednu velkou na ty 4 minuty do mikrovlnky a také je nafouklá. je to tedy správně? poradte mi prosím. nerada bych aby se mi vše zkazilo moc děkuji za jakoukoliv odpověď
                              Mischellko,já u šroubovacích sklenic ihned po vytažení z hrnce utáhnu ještě víčko (třeba dvěmi chňapkami na vaření),někde jsem kdysi četla tento trik a od tý doby víčka drží,tak třeba se bude rada hodit i tobě.Mě se šroubovací chytí vždy,horší je to s obyčejnýma,tak sbírám šroubovací.
                              Radka

                              Comment


                              • #45
                                Holky sklenice používám obojí šroubovací i víčkovací když je vyndám z mikra tak na ně dám mokrý ručník a víčka se zatáhnou tzv.pukají.Obsah sklenic musí být zavřený úplně dotažené víčko.
                                MARUŠKA

                                Comment

                                Pracuji...
                                X