Magdi zkus to s jednou sklínkou 700 ml na 5,2 minuty na plnej ceres mikrovlnky pět sklenic na 26 minut.Myslím že by to neměl být problém Ivanka tak zavařovala i toustovou pomazánku.Maso bych dala samozřejmě upečené nebo vyuzené tak jak dáváš na sterilizaci do sklenic nebo plechovek. NEMÁM S TÍM ZKUŠENOST TAK ZKUS JEDNU SKLÍNKU A uvidíš zda bude držet a nezkazí se.
Děvčata POZOR změnila jsem časy u zavařování v MIKROVLNCE
5 sklenic 750 ml na výkon 800w pouze 20 minut a ne 26
5 sklenic 330 ml na výkon 800w pouze 10 minut a ne 13
1 sklenice 750 ml tedy 4 minuty na výkon 800w
1 sklenice 330 ml tedy 2 minuty na výkon 800w
T ýká se zavařování ovoce a okurek
Zavařování v mikrovlnce je super.Po loňské zkušenosti kdy,jsem při zavařování okurek v troubě skončila na popáleninovém centru jinak zavařovat nebudu.Dávám 1
Dobrý podvečer paní Maruško a Vy ostatní fanynky zavařování v mikrovlné troubě. mám malý dotaz....ještě nikdy jsem nezavařovala v mikrovlné troubě a proto mám dotaz na zavařování okurek..............máme mikrovlnou troubu 1250W....na jak hlouho mám dát omniovku s okurky na zavaření???
předem děkuji za brzkou odpověd a přeji hezký zbytek večera
Děvčata sklenice o obsahu 750 ml 5 kusů dáte do mikrovlnky a nastavíte 800 nebo 850 wattů a zapnete na 20 minut.
Sklenice o obsahu 330ml 5 kusů zapnete na výkon 800 nebo 850 wattů na 10 minut.
Takže 1 sklenice 750 ml na 800 nebo 850 w na 4 minuty,2 sklenice na 8 minut atd
1 sklenice 330 ml na 800 nebo 850 w na 2 minuty,2 sklenice na 4 minuty.
Samozřejmě že dáváte 5 sklenic.To jen pro příklad že by vám okurky vyšly třeba jen do 2 sklenic.
Na ten otočný talíř si dejte ploché víko co je do mikrovlnky a do něj ty sklenice dávejte.Při mikrovlnění může unikat trochu nálevu ze sklenic.To je úplně normální.Tak aby se vám nevylil na ten otočný talíř.
Svoje otázky i názory mi můžete zavolat tel: 737513121 Maruška
Maruško a ostatní děvčata, právě je na stáncích a v prodejnách novin a časopisů Knihovnička Recepty č.7/2009, kde je právě hodně o zavařování v MVT. A je tam i adresa, kde si můžete objednat knihu , kde je nejen zavařování ,ale i jiné finty, jako např.uvaření brambor k obědu ve sklenici se šroub.uzávěrem za 7,5 minuty.Je to vše od nějakého Ing. Balaštíka / jinak také apoluautora oblíbeného Leča s moravskou klobásou/. Jsou tam ale i jeho recepty a vypadá to, že moc zajímavé.Jo a aby vám ze sklenic nic nevyteklo, tak on dává ty sklenice do polypropylénové/ plastové/ misky pod květináče, takže pokud něco vyteče, tak miska to zachytí.Zkuste si ten časopis ještě sehnat, jmenuje se : To nejlepší z ovoce. Ahoj Daniela
Dobrý den Maruško chtěla jsem se zeptat jak je to se sklenicemi na zavařování v mikrovlnce? někdo říká ...Normální klasické ...jiný šroubovací.Tak jak je to? Můžou být i šroubovací sklenice do mikrovlnky??? Děkuji.Kája
Dobrý den. Já zkoušela letos poprvé klasicky zavařovat. Něco se mi podařilo a něco ne. jsem z toho celkem nešťastná. klasické víčka se mi nechytly. sice jen dvě ze dvaceti ale přece. to jsem měla zavařenou čalamádu. včera jsem zavařila borůvky do šroubovacích sklenic. a skoro všechny víčka jsou spíše nafouklá. šlyšela jsem, že by se měli také jakokdyby vytlačit dovnitř sklenice,jako u klasických víček a to znamená, že je to OK. zkusila jsem jednu velkou na ty 4 minuty do mikrovlnky a také je nafouklá. je to tedy správně? poradte mi prosím. nerada bych aby se mi vše zkazilo moc děkuji za jakoukoliv odpověď
Já si myslím,že při procesu zavařování se víčko nafoukne tím jak se zahřívá obsah sklenice a vzduch uniká ven.Jak se sklenice vytáhnou a začnou chladnout tak se víčko tím ochlazením ,,vcucne" a tím je proces hotový.Pokud víčko po vychladnutí nepřilne,tak zřejmě netěsní.
Dobrý den. Já zkoušela letos poprvé klasicky zavařovat. Něco se mi podařilo a něco ne. jsem z toho celkem nešťastná. klasické víčka se mi nechytly. sice jen dvě ze dvaceti ale přece. to jsem měla zavařenou čalamádu. včera jsem zavařila borůvky do šroubovacích sklenic. a skoro všechny víčka jsou spíše nafouklá. šlyšela jsem, že by se měli také jakokdyby vytlačit dovnitř sklenice,jako u klasických víček a to znamená, že je to OK. zkusila jsem jednu velkou na ty 4 minuty do mikrovlnky a také je nafouklá. je to tedy správně? poradte mi prosím. nerada bych aby se mi vše zkazilo moc děkuji za jakoukoliv odpověď
Mischellko,já u šroubovacích sklenic ihned po vytažení z hrnce utáhnu ještě víčko (třeba dvěmi chňapkami na vaření),někde jsem kdysi četla tento trik a od tý doby víčka drží,tak třeba se bude rada hodit i tobě.Mě se šroubovací chytí vždy,horší je to s obyčejnýma,tak sbírám šroubovací.
Holky sklenice používám obojí šroubovací i víčkovací když je vyndám z mikra tak na ně dám mokrý ručník a víčka se zatáhnou tzv.pukají.Obsah sklenic musí být zavřený úplně dotažené víčko.
Comment