Oznámení

Collapse
No announcement yet.

ZAVAŘOVÁNÍ V MIKROVLNCE od Marušky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

Re: ZAVAŘOVÁNÍ V MIKROVLNCE od Marušky

Děvčata,mně pořád vrtá hlavou ta mikrovlnka.Moje mikrovlnka pozná i pozlacený dekor na talíři-to je potom prskot! Jednou jsem nechala lžíci na talíři a v mikrovlnce byla bouřka.To je divné,že u vás nereaguje na víčka.

Comment

Na víčka ti reagovat nebude jsou potažena speciální m povrchem.Neboj se toho nic to nedělá vše ostatní co píšeš samozřejmě jiskří. Mám to já i Ivanka odzkoušené NMaruška
      MARUŠKA

Comment

:P Ahoj Vlaďko, já jsem byla taky nedůvěřivá, dala jsem sklenice do mikrovlnkya zbaběle jsem odstoupila. Zavařilo se mi to nádherně, nic nejiskřilo :P :P a ještě jednou díky Marušce za podrobný popis i s časy. Ivana
        Ivana M

Comment

dobrý den je to úplně vinikající v té mikrovlnce .zkoušel sem to a byla to paráda .

Comment

Maruško!
            Chtěla jsem se Vás zeptat,jaké máte zkušenosti s Vaší pomazánkou na topinky,o víkendu jsem ji dělala,dala jsem tam to pečené maso a vůní i chutí mi připomněla Favorit z obchodu.Ale na co se ptám:zajímá mně,jak dlouho vydrží zavařená - vzhledem k tomu,že je tam maso a sýr,tak mi těch 20 min.na 85st.připadá strašně málo.Zatím ji mám v lednici,tak snad vydrží.Sklep nemám,teda jen teplý,panelákový.
            Jinak se musím pochlubit zavařováním v mikrovlnce,dala jsem tam na vyzkoušení naštěstí jen jednu skleničku a ona mi BOUCHLA!!Normálně mi vyletěl vršek po 1,5 minutě a pomazánka po celé mikrovlnce! Tak díky za info.NaĎa

Comment

Tak jsem zavařila vyloupané ořechy. Na dvě skleničky 400 ml jsem nastavila 5,5 min a myslím, že to bylo akorát. Víčka se vypoukla, po otočení na utěrku se přicucla zpět. Maruško je to super , na dvě skleničky nemá cenu vyndavat hrnec. Do těch už se ty protivný moli nedostanou :P
              Kamila

Comment

Tak ořechy nee. Jak je tam tuk, tak se upraží a zhořknou. Letěli do koše
                Kamila

Comment

Naďo ještě se mi nestalo že by něco bouchlo mě ani nikomu jinýmu.Tu toustovku udělám a je za krátký čas snězená.Spíš se zeptej na pokecu Ivanky a ostatních kuchařinek.Ty sklenice musíš uzavřít zavař.hlavou nebo mít šroubovací víčka.Můj mobil:737513121 Maruška
                  MARUŠKA

Comment

dnes jsem dala do RAD i vyškvařování v mikrovlnce a kde ten návod najdete.Já to nemám odzkoušené ale zkusím to a pak vás poinformuji.Vše dělám až po vlastní zkušenosti tak jako Ivanka.
                    MARUŠKA

Comment

Zdravím všechny kuchařinky. Potřeboval bych poradit, nebo aspoň zjistit názor někoho zkušenějšího.Kluk má bezlepkovou dietu, takže mu pečeme chleba doma, pak se skladuje v lednici ale i tak rychle podléhá zkáze. Teď odjíždí na 14 dnů pryč z domu a nebude mít kde si čerstvý chleba upéct. Právě proto mne zaujalo zavařování v mikrovlnce. Myslíte, že by to šlo? Když to budu zkoušet - jak dlouho bych to měl zavařovat a měl by tam dát i trochu vody? Mám strach ať to není pak jak bláto, protože už tak ten chleba chuťově není nic moc. Popřípadě, kdyby jste měli někdo dobrý recept na bezlepkové pečivo (hlavně rohlíky nebo chleba - protože koláče a sladké pečivo to je v pohodě) . Díky za všechny příspěvky.

Comment

Oldo, mám vnučku, která má fenylketonurii, chleba jí rodiče také pečou a uchovávají v lednici a osvědčilo se jim dávat ho do vakuových krabic, berou jí ho takto zavakuovaný i na dovolenou, musí ho ale mít v lednici.
                        Blanka

Comment

Ahoj Oldo, jak uchovat chléb bez mražáku,to opravdu neporadím, Blanky nápad je, ale asi dobrý.Ještě vím taky,že se prodává,na netu , ale dost drahý,hotový chléb 250 g -asi 75 kč-v plechovkách a je z Rakouska.To by taky byl tip. Pokud budeš mít zájem, někde vyštrachám adresu.Vím,že jsem jí schovávala,jen ji najít. S mikrovlnkou a bezlepkovým chlebem, nemám dobré zkušennosti. Kluk si ho chtěl ogrilovat,aby byl křupavý a za několik minut se valil čoud a vyndali jsme černý uhel a trouba skoro zničená.
                          Jinak vynikající recepty pro inspiraci a určitě i radu najdeš tady,na konci.Jsou to perfektní stránky maminy, se dvěma celiatiky a jak píše ráda i poradí. Možná by pomohla . Má dlouholeté zkušennosti. Zaujal mě recept na rohlíky s celaskonem. Koukni na ně. Mám syna s podobnými problémy, i když není pravý celiatik. Tak jsem hodně pátrala. Má tu mnoho receptů a rad i od ostatních. Zkus se podívat a uvidíš sám.
                          http://www.ivako.cz/index.htm
                          Ahojky
                          Last edited by Hančí; 01.07.2009, 21:52.
                          Hančí

Comment

Zavařovat chleba v MIKRU asi nepůjde,ten bych spíš dala do sáčků a vysála vzduch .Je na to nějaká vakuová pumpa snad děvčata budou vědět víc.Jinak recepty na chleba a dalamánky najdeš jak u Ivanky tak i ve foru RECEPTY od nás.NajeĎ na liště taky na odkazy
                            tak určitě taky něco je.Nebo zadej do vyhledávače domácí pekárna a tam je receptů hafo
                            MARUŠKA

Comment

Dobrý den paní Maruško,kam chodíte na ty návody,je to super zjednodušení,určitě vyzkouším,mějte se krásně s pozdravem Jana

Comment

Ahoj Jani to zavařování mám z pořadu APETÝT českého rozhlasu Brno který se vysílá po-pá od 10-12 hodin.Jsou tam zajímavé recepty a poradna každý den s jiným hostem.Zavařování tam propagoval pan ing.Dvořák a já zkusila a už nedělám jinak.
                                Loni jsem tak zavařila i okurky je bezva že to můžeš dělal po sklenicích co zrovna
                                sebereš z řádku.LEtos budu zavařovat 5 sklenic 700ml jen 20 minut místo 26 okurky byly měkké.Takže na 1 velkou sklenici 4 minuty na plnej ceres mikrovlnky.
                                ČsR Brno má ferkvenci FM 97,30 ale ještě to upřesním
                                MARUŠKA

Comment

Pracuji...
                                X