Ahoj Kety, vložila jsem ho jako "Kuřecí guláš pro Honzu", jinak ho Ivanka i natočila. Je moc dobrý a kluk ho miluje, i ty brambory v něm.
Je i na dnešek.
Svíčkovou taky dělávám z kuřecího masa.
Bábovku jsem pekla včera - z prášku, na plech a potřela potom marmeládou a čokopolevou se zakyskou. Měj se.
Včera bramborový guláš, dnes roštěná z kuřecího masa s rýží, zítra kuřecí roládky s
bramborem a v neděli kuřecí medailonky na žampionech a slanině se sýrovou omáčkou,
k tomu těstoviny. Minulou neděli jsem pekla moravské koláčky s pudinkem a jablky a
tento víkend se chystám na dvoubarevnou bublaninu s meruňkami.
Věriku, to je jak v Interhotelu.
Já upekla bábovku na plech s marmoškou a čokopolevou, a dnes jsem udělala bramborový salát trochu podle JanyH. a podle Iris, k tomu opeču Bavorskou sekanou. Chystám se na karboše z toho sójového masa.
Jinak chlap koupil mimo jiné kuře, šlehačku, brambory, kyselé zelí, tak bych to kuře na zelí chtěla konečně vyzkoušet.
Ty medailonky zní dobře.
Já a chlap segedín z pololibového bůčku, hrníčkové knedlíky z MVT, kluk vývar z kostí z bůčku a odřezků, a ke knedlíkům mu uvařím kuřecí prsa na kousky na paprice.
My taky vařili
Sobota: zelňačka, a jen zapečené brambory s paprikama, kukuřicí a žampiony
Neděle: brokolicový krém, opečené brambory s vepřovým opečeným "na rychlo" (bylo naloženo od pátku
Janino,
chlupaté proto, že maso nakrájíš hodně nadrobno, taktéž žampiony (stačí z plechovky) a smícháš s drobně nakrájenou cibulkou, strouh. sýrem, solamylem, vejci a kořením dle chuti, může se přidat i kremž. hořčice, je dobré to nechat odležet, ale stačí hoďka a potom se lžící tvoří placičky a smaží zvolna na oleji, ono se to tak trochu jako rozstřapatí.
Samozřejmě to mám odněkud opsané.
Věriku, dík za vysvětlení. Něco podobného znám jako "Čínské" ale bez žampiónů, hořčice a sýru, tak mám zase nový poznatek.
Jsou výborné, tak příště zkusím podle tebe.
Včera jsem dělala po dlouhé době holandské řízky, já je dělám jen z mletého vepřového, sůl, pepř, smetana nebo plnotučné mléko, nechám vsáknout tak na 2 hod. do masa, potom přidám strouhaný eidam, trochu podravky, udělám placičky, obalím ve strouhance a pomalu smažím. Žádné vejce.
Dnes bude rýže s pikantní kuřecí játrou.
Holky, samé dobrůtky.
Chlapi měli dnes na pánvičce opečené Javořické párky na kolečka, k tomu přidané uvařené těstoviny, okořeněné, zalité vajíčky a posypané strouhaným sýrem. Chutnají nám víc než zapečené, nejsou tak suché na krajích.
Comment