Tak to určitě chodíte na hříbky...a nebo rostou i borůvky??,tady u nás lesy nejsou.Na tý větší zahrádce jsem měla asi před 4 rokama dvouletou třešni,ale tenkrát se po vydatných deštích vylila říčka z koryta a všechno bylo pod vodou několik dní,takových dobrých 30-40cm nad půdu.Bylo to zrovna po jahodách.Nesklidili jsme už nikdo nic...a ta třešeň tolik vody nevydržela.Od podzimu ještě hrušeň-letos na jaře začala pučet,pak se zarazila.Ta jsem ji vytzáhla ze země a zastřihla kořínky.Začala znovu růst,ale jen chvíli-neroste.Má malé lístky ze 3-4 pupenů,které jsou nahnědlé a konec.Asi ji vadí vysoká hladina spodní vody z říčky.Přitom mi ji v zahradnictví doporučili na tyhle podmínky...Na předzahrádce jsem měla druhým rokem meruňku, letos na jaře začala růst a pak najednou zaschla...Tak stromky už nekupuju.No,ale zase nektarinka to všechno zachránila,ta nemá chybu a úžasně plodí...
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Zavařování v mikrovlnce od marušky
Collapse
X
-
Bohužel Raduš já na houby nechodím, udělám každou práci, ale sběr čehokoli nemám ráda. Lesík je taky ve stráni a hodně bříz, letos našli chlapy spoustu lišek. Borůvky tam nerostou, ale nedaleko od nás jo. Já je ale kupuju z jedné vesničky poblíž, lidi tam nemají práci, tak si přivydělávají sběrem, letos byly za 50kč litr, ráda jim je dám. Asi vypadám divně, ale sbírat brrrrr.Renata
Comment
-
Bývalý tchán zase rád chodí na houby,ale nerad je jí,tak někdy doveze.Mají chatu vu Boskovic kde chodí sbírat.Ono sbírání borůvek-to chce mít asi hodně času a trpělivosti,tak na tom že si je koupíš není nic špatného není.A pak aspoň víš,že jsou tam od vás z lesa a čerstvý atd...Takhle je kupovat někde u marketu...nevím.
Comment
-
SUŠENÍ ZELENINOVÝCH NATÍ A BYLINEK V MVT
OTRHANÉ LISTY NAŘEŽEME NA KOUSKY ASI 1,5-2 CM
NA VÁZE ODVÁŽÍME 50 gramů lístů, dáme do plastové pokličky na zakrývání jídla.
MVT nastavíme na LOW nebo na DEFROST ,dobu nastavte na 30 minut.
Po uplynutí 30 minut necháme nať v MVT ještě 10 minut.
Pak otevřeme a sušenou nať dáme do čisté suché sklenice se závitem a pevně zašroubujeme.
Z této dávky máte asi 38gramů usušené natě/bylinek/
Comment
-
Právě zavařuju 750 ml, 5 sklínek, zmáčkla jsem jen START (sice nejvíc mě to "pustilo" na 10 minut, ale potom zase nacvakám). Máme od včera naložených
15 kilo, dělali jsme s chlapem oba a nechce se mi stát u sporáku.
Tak jsem zvědavá.
Ještě musím zkusit ty škvarky.
Už slyším "pukání" některých víček, že by ?
Last edited by janina s.; 25.07.2011, 20:34.anina s.
Comment
-
Comment
-
Mtv zavařujeme ořechy
Dnes se naučíme zavařit ořechy v MVT
NĚJAKÉ POKUSY UŽ TADY BYLY ALE NEDOPADLY DOBŘE,OŘECHY BYLY HOŘKÉ.
Za chvíli budou dozrávat ořechy,tak je pěkně usušíme a zavařime si je aby byly na vánoce po ruce a nedali se do nich moli.
Vyloupaná jádra usušených ořechů dáme do suché sklenice obsahu 720 ml ,zavíčkujeme.Nejlepší jsou šroubovací víčka,která utáhneme na pevno.
A teď pozor: MVT dáme na 700-800 watů,na otočný talíř dáme 1 zavíčkovanou sklenici s ořechy a mikrovlníme POUZE 2 MINUTY.A je hotovo,ořechy nezhořknou a vydrží dlouho a bez molů.
zdroj informací: kuchařka pana Balaštíka
osobně vyzkoušenoLast edited by maruška; 07.09.2012, 15:58.
Comment
-
Maruško, poradíš mi ? Můžu tak zavařit vepřové ve vlastní šťávě ? Možná jsem tuto informaci přehlídla. Néé, že bych byla líná, ale byl by to rozdíl, než zavařovat 2 hodiny a pak hodinu (Ivanko, promiň ) na druhý den.
A škvarky jsou v pořadí.
anina s.
Comment
Comment