Kluk měl uzenou polívku (chlap koupil kosti i s masem na nich ) s nudlemi a opečené vařené brambory s volským okem a tatarkou. (Obojí už je vyfocené v mobilu )
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Co bude dnes u vás k obědu..polotovar nebo menu o více chodech?
Collapse
X
-
V neděli večer jsem sem psala, ale vůbec se to tu neobjevilo. Chtěla jsem jen napsat Kety, že zlatou polévku taky dělám, my jí říkáme miliónová. Já jsem ještě v sobotu večer upekla papouškovou buchtu, muž přinesl v neděli odpoledne čerstvé rohlíky, tak jsem jim k tomu udělala vlašák a ještě jsem usmažila kedlubnové placičky. Takže včera a dnes jíme všechny ty víkendové zbytky.Věrik ♥♥♥
Comment
-
Věříku, jak děláš kedlubnové placičky? Já znám jen kedlubnové zelí, ale už jsem ho taky dlouho nedělala. Ale to bude asi tím, že jsem je vařila z kedlubny gigant, ale už jsem ji dlouho neviděla.
Já dnes budu vařit pro manžela a sobě hříbkovou omáčku s knedlíkem z mikrovlnky, klukovi usmažím řízek v kukuřičných lupínkách a hranolky.
A ještě udělám dort z kysané smetany s jahodama na Den dětí
Comment
-
Ahoj děvčata,
Janino, papoušková buchta je opravdu tříbarevná, těsto ze šlehačky, pak se rozdělí na 3 díly, do každého jiný pudinkový prášek a střídavě se dává na plech. Dělala jsem ji poprvé a moc mě nenadchla, ale možná proto, že mi do toho přišla návštěva a jak jsem spěchala, tak ty pudinky už jsem nezašlehala, jen zamíchala vařečkou. Výsledek byl takový "hutný", no, snědli jsme ji, navrch jsem dala citronovou polevu (s kapkou oleje, takže výborná, už se mi nelámala).
Kety, kedlubnové placičky dělám tak, že kedlubnu nastrouhám, přidám vejce, mouku, na malinkaté kostičky nakrájený salám a trošku výrazněji okořením, těsto by mělo být husté asi jako na bramborák, lžící vkládám do oleje, utvořím placičku, smažím z obou stran. Tohle je jedno z jídel, kam mohu propašovat zeleninu a sní to i kluk, který jinak zeleninu nejí. Zkoušela jsem i z ředkviček, květáku (trochu povařeného, ze syrového to má pálivou chuť), brokolice, mrkve, pórku... Kedlubnové zelí mám taky ráda, ale jako moje babička ho neumím.
Ještě jsem se chtěla, Kety, zeptat, co dělá Tvůj kluk za sport?Věrik ♥♥♥
Comment
-
Věriku, prima jídla. Pokud tu není recept, napíšeš? Mám tu nějaké pudinky a koupenou šlehačku.
Dík za tip s olejem, já dělávám jen z citrónky, cukru a vřelé vody.
Chlap měl zelňačku a kluk gulášovou polívku, oba s cibulovým chlebem.
anina s.
Comment
-
Ahoj holky, dnes byla zelňačka a tvarohové myšky
Věříku, tak ty kedlubnové placičky určitě vyzkouším, mně budou určitě chutnat, já mám ráda i brokolicové, květákové
Kluk hraje od 1.třídy fotbal, teď je v osmičce. Ale je to čím dál náročnější, teda myslím pro nás finančně , začínali jsme na 100 měsíčně, teď už platíme 500Kč + kopačky, chraniče, dres, v zimě halovky.
Tak to jsem odbočila od vaření, a papouškovou buchtu taky znám, dlouho jsem nepekla.
Teď jsem našla na netu další zajímavou buchtu, zkusím ji udělat na víkend a dám pak vědět, jak dopadla.
Zkusím dát odkaz: http://varecha.pravda.sk/videorecept...26-recept.html
Comment
-
Kety, ta buchta vypadá suprově. Už jsem ji viděla na jiných stránkách, ale pro mě mi přišla dost složitá. Pokud vyzkoušíš a pochválíš, zkusím ji také.
Jinak kluk hraje taky fotbal, už od 5 let a o financích mi povídej, i když teď, co už je v dorostu, jim hodně věcí dávají. On je brankář, takže pro nás to jsou navíc i rukavice. Nejhorší to bylo, když mu rostla noha, to byly i šestery boty za rok.
Já budu vařit až o víkendu.Věrik ♥♥♥
Comment
-
Ahoj holky, já dnes budu vařit rizoto, k tomu okurek, zítra chci upéct v troubě vepřové koleno, zelí br. knedlík. V neděli opět dopoledne zápas, tak jdem na jídlo.¨
V sobotu jdem na zahrádku, grilovat nebudem, budem nadlábnuti z oběda, ale chci vyzkoušet ten kuličkový koláč, tak ten si dáme ke kafi
Comment
-
Peču krkovičku v marinádě dle Ivanky v remosce (osvědčený recept, je tu můj taťka), vařím brambory a z odřezků klukovi polívku.
Udělala jsem ještě hlávkový salát.
http://ekucharka.net/krkovicka-pecena-s-marinadou
Last edited by janina s.; 11.06.2011, 01:20.anina s.
Comment
Comment