Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Co bude dnes u vás k obědu..polotovar nebo menu o více chodech?

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Ahoj Kety, ani nemluv o jaru, už se ho nemůžu dočkat...jak já nesnáším zimu...brrrrr. Tak knedlík přímo v zelí neznám, jednou jsem vařila zelňačku - brambory se zelím dohromady - a brambory pořád tvrdé.
    Já dnes uvařila zeleninovou polívku, rozmixovala ji a do ní dala čínské nudle z mražáku a ozdobila zelenou petrželkou.
    S chlapem jsme dojedli rýži smíchanou se zbytkem "námořníka", bylo to jak "čvachtavé" rizoto, ale rýže byla na skus.
    Teď zapékám brambory s osmahnutým mletým masem na plátcích česneku a zalila jsem to Maggi sáčkem, ale ne s mlíkem, ale se smetanou 12-kou a šlehačkou.

Už to pěkně čvachtá, a nahoru jsem dala 2 plátky Goudy, tak se jde ochutnávat. Kluk jel do centra, tak si potom na zahřátí dá...
    Last edited by janina s.; 02.02.2011, 18:29.
    anina s.

Comment

• Zeleninová polívka, hrášková omáčka podle Lenky24 (já ji moc zahustila, tak ponorný mixér, zbytek šlehačky a trochu mléka), je moc dobrá, a k tomu na prosbu syna hrníčkový knedlík hotový v MVT za 9 minut.
      (improvizace - hladká mouka, hrnky vymazané olejem a přidaný libeček). Mlaskání se konalo.
      anina s.

Comment

• Kuřecí řízky, brambory, naše okurky a kozí rohy (nepálivé), tatarka.
        Na zítra naložím plecko podle Ivanky a tak budou Sobotní vepřové nudličky.
        anina s.

Comment

• Vařené brambory, sobotní vepřové nudličky, kluk polívku - vývar s nudlemi a hotovou upečenou kuřecí roládu.
          anina s.

Comment

• Jejda... máme co dohánět...já dneska brokolicovou polévku od Věrky 2x, a španěláky od včera...... dále nakládám žraloka na zítra. Nino, roládka dobrá, vid.
            Iris

Comment

• Iris, já si tady jen tak píšu... Když už tady ta kolonka je...
              Vy to píšete do pokecu, tak inspirace je pořád.
              Roláda = nejlepší kuřecí, co jsem jedla. Rozpadalo se a bylo šťavnaté.
              anina s.

Comment

• Koukám, koukám...... modrý monolog já se polepším kuřecí roládka je príma !!!!
                Iris

Comment

• Iris, mi to nevadí, jsem momentálně trpící samopsaním (samomluva to není... ) a chápu, že se píše do pokecu, co kdo kuchtí než ještě tady do jiné kolonky... asi jsem si zvykla, že tady jsou ty inspirace pohromadě a vždycky si vzpomenu na Hančí.
                  Tu roládu jsem kdysi dělala do hřbetu z prsíček, ale v síťce jsem ještě neměla. Zato to plecko, co jsem v remosce pekla asi hoďku, jsem "musela" kousat, asi to bylo ze staršího prasátka.
                  anina s.

Comment

• Já dnes (jako Kety poslední lednový den) boloňské špagety a na zítra pečená spodní kuřecí stehna, bramborový knedlík, červené zelí.
                    Janino, někde tam píšeš, že Ti brambory v zelňačce nezměkly, já když ji dělám, brambory vařím zvlášť, když jsem to dělala dohromady se zelím, taky jsem je měla vždy tvrdé.
                    Věrik ♥♥♥

Comment

• Ahojky Věriku, jsem ráda, že jsi zase nakoukla. Boloňské špagety taky můžeme. Zelí je napsané na seznamu s nákupem.
                      Já už ty brambory taky vařím zvlášť, ale já jsem to chtěla just zkusit, když jsem to kdysi četla a nějak se mi tomu nechtělo věřit. Jó, ta chemie, asi kyselost zelí brání bramborům, aby se uvařily, anebo chce být zelí v hrnci samo...

anina s.

Comment

• Já opět dnes udělám boloňské špagety , dělám je skoro každé pondělí.
                        Někdy si připadám jak ve školní jídelně, to jsme měli po víkendu nějaké lehčí jídlo a to když jsem už z chodby cítěla vůni špenátu nebo koprovku, tak jsem do jídelny ani nedošla.
                        Dneska mám i tyhle jídla ráda.
                        V sobotu byla roštěná s rýží, v neděli kuřecí řízek a bramblorový salát

Comment

• Kety, ráda tě tu "vidím". Já vařím těstoviny a k tomu budou kuřecí nudličky s omáčkou a nadrobenou nivou v ní.
                          Taky jsi pěkně "vyvařovala".
                          anina s.

Comment

• Dnes budou čínské nudle s kuřecím masem a zeleninkou. Ještě nevím, co mám v lednici ale nějaký pórek, paprika,cibulka tam bude, čínské zelí asi budu muset koupit, ještěže mám e obchod kousek od domu
                            Polévkoví my nejsme, ale příležitostně nějakou udělám, třeba česnekačku, tu milujem
                            Měj se, Janino!

Comment

• U nás bude dneska lečo a polívka kroupková
                              LENKA

Comment

• Našla jsem v mražáku kuřecí prsa ještě že si všechno popisuju.
                                Tak asi uvařím kuřecí guláš.
                                Ahoj Kety a Leni.
                                anina s.

Comment

Pracuji...
                                X