Oznámení

Collapse
No announcement yet.

SOS je mi smutno...potřebuji pohladit na duši

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Pavlí,díky za povzbuzení,snad máš pravdu,ono to musí nějak dopadnout.Někdy se toho,ale sejde tolik,že máš pocit,že víc toho snad už nejde....Tak uvidíme!!S podnikovým bytem jsme v nájmu a tak čekáme jestli to někdo nekoupí i s fabrikou,která je v konkursu a aby nás pak nevyhodil!!!!Ono tu dnes nic není jistý.Muž odpracoval 30 let ve slévárně šedé litiny,vlastně se upsal té továrně nejméně na 10 let,aby nám byt (nájem)zůstal natrvalo,na což je smlouva,ale teď je vše bohužel,zas jinak.Tak ahojky asi máš pravdu,člověk to nesmí vidět asi tak černě...nikdy není tak zle,aby nemohlo být ještě hůř!!!!!Hlavně zdraví,jak říká IvaTak pá
    Hančí

    Comment


    • #32
      No s tema bytama to uz byly problemy kdyz jsem jeste byla doma. Ale nepamatuju se jak to presne dopadlo. Ale myslim ze je sance mala skoncit na chodniku. Jen ze nejistota cloveka uzira. To by asi Jaruska mohla vypravet. Ja mela nejistoty taky dost. To kdyz jsme nevedeli jak to bude s mym trvalym pobytem tady. Pomalu to vypadalo ze to nema reseni a pak se stesti usmalo. Tak ti preji at ti vse dobre dopadne. A s cim vlastne jde tvuj syn na kontrolu. Vim ze mu specielne varis dietu ale nevim s cim si to spojit. Jestli jsi to tu uz rikala a ja to zase prosvihla tak promin.

      Comment


      • #33
        Hanci tu na tebe cekam a ty nikde. Ja jen ze nasi mravenci uz taky zmizeli. Je zajimave ze se dohodli pres ocean .
        Doufam ze si ok.

        Comment


        • #34
          Jé Pavlí,promiň nějak jsem to tu prošvihla,jo tak syn měl asi 6x vloni duben až květen záchvaty jako anafylaktický šok,vezla ho vždy v bezvědomí záchranka a pak,že asi potravinová alergie,možná celiakie,no nakonec to vše nebylo a je to snad.po ultrazvukovém vnitřním vyšetření slinivky(hadicí do krku prostrčej sono..) ..chronický zánět slinivky,ale prý jen funkce,někdy se mu zničehožnic zblázní slinivka a vystřelí moc inzulínu,no ale diabetik taky není,tak je to zatím jen o dodržování určitých zásad při stravování,jedl tedy jen brambor,rýži a maso,jogurty,tvaroh,pak ještě jedl bezlepkové těstoviny,ale bez sojové a hrachové mouky(ty už jsme nahradily těmi z tvrdé pšenice)nesmí ovoce,zeleninu, ted jsme přidali jen dušenou mrkev,kys.zelí a okurkový salát a na maso dušenou cibuli, a pšeničné výrobky už smí,ale ty dělám sama,aby tam nebylo nic jiného,jako soja apod.protože luštěniny taky nesmí a nesmí ani kapku alkoholu.No už si zvykl a postupně může zkusit přidat další jídlo,ale jen v mini množství,spíš ochutnat a uvidí,musí vyzkoušet,co mu nevadí.Nosí u sebe injekci s adrenalínem,pro každý případ.Nikde venku nic nejí,nemůže zajít do restaurace na oběd, ani na sváču a kromě vody a černého čaje,nic nepije.Takže docela zásadní převrat ve stravování mladýho chlapa,ale co mu zbývá,už si zvykl a je rád,že alespoň něco už může...a není mu z toho zle...hlavně,že smí maso i když na něj zas jen některé bylinky,sůl a kmín,teď už i worčestr, ,.Taky už našel jeden druh kečupu a hořčice,tak už přeci jen je to lepší vaření.Ale i nadále nesmí česnek,pepř,papriku a mnoho normálních věcí,třeba žádné vývary v kostkách apod.ochucovadla jako Maggi atd.,nic z hotových jídel v sáčku!!!
          Tak to je zhruba o tom, co jsem s ním měla za trápení a proč jsem taky hodně hledala rady a inspiraci na netu,jedl misto chleba, jen placky z nastrouhaných brambor a bez mouky, pečené na plechu na sucho.Vloni nesměl ani pšenici, ale směl kukuřici,tak jsem sháněla recepty z kukuřičné mouky,na tortily apod.výrobky,abych nahradila chléb a housky,které neměl několik měsíců vůbec.Pak půl roku z bezlepkové a bez sojové a hrachové mouky.Bylo to vážně pro něj krutý...Ke 30tinám vloni v létě,jedinný sladký pamlsek byl dětský piškot...
          To je tedy jak román,no ale jak to napsat krátce, to ani nejde,tak se omlouvám...
          Jo a jinak po srazu je vše OK,holky jsou fajn a dobře jsme pokecaly.
          Ahojky
          Last edited by Hančí; 25.08.2009, 01:15.
          Hančí

          Comment


          • #35
            A neni to zaminka aby usetrila? Jen cekala na nejakou prilezitost. Vis jak jsi rikala ze chtela jeste od vas nejaky prispevek.
            Taky by me ho bylo lito. Protoze se splest muze kazdej a hlavne kdyz se veci meni.

            Comment


            • #36
              No Jani,takhle se zachová máma?Jen ať si zkusí jít s ním na pracák,copak by jí tam asi řekli.Že je blázen,když kluka nedá do školy.Tak Ondrovi držím palečky,ať se máma zase zklidní a záchvat se snad nekoná.
              Janah

              Comment


              • #37
                Jani, teda aby máma stresovala vlastní dítě, to už je silná káva. Měla by být ráda, že je na tom trošku líp.
                Je to těžké, vztahy mezi snachou a tchyní jsou často problematické a bývají ještě složitější, když to v manželství skřípe.
                Budu držet palce, aby Ondra a Matěj neodnášeli její nálady a na "dobré rady" kamarádek
                nedoplácela celá rodina.
                Alena J

                Comment


                • #38
                  Jani posílám kytičku a nesmutni,některé mámy si neuvědumujou,jak svým dětem spíš škodí,než pomáhaj.Je to asi těžký vyjít s takovým člověkem,ale vnuk to určitě už chápe a babičce to všechno vynahradí.Je to divná máma....místo chtít pro něj klídek tak ho ještě nervuje...
                  Hančí

                  Comment


                  • #39
                    to ti hančí nemusí být smutno už jsem tady.

                    Comment


                    • #40
                      Ahoj Martí,tak tě tu vítám,holky to je ségra...potvora jedna.. no teď mi bude hned veseleji....a zas tě nemůžu ale pomlouvat......ale tak čus.
                      Last edited by Hančí; 01.09.2009, 16:24.
                      Hančí

                      Comment


                      • #41
                        A ja jsem si rikala co se z toho vyklube. Tak vitam

                        Comment


                        • #42
                          No,konečně se ségra přihlásila,pořád jen pokukuje po receptech .......viď?
                          Hančí

                          Comment


                          • #43
                            Jani
                            Tvou mladou nechápu, ale asi to měli u nich doma podobné. To není možné, aby se takhle chovala.
                            Každá máma musí být šťastná, že její dítě něco dokázalo a dostalo se na vytouženou školu.
                            Doufám, že se tam vnukovi bude dařit. Ti kluc jsou někdy nespolehliví, spíš si myslím, že je to tím, že se některýma věcma nechtějí zabývat, že je to zdržuje. Znám to z vlastní zkušenosti, někdy něco popletou a pak si už určitě dávají pozor.
                            HankaP

                            Comment


                            • #44
                              ahojky děvčata,tak zdravím všechny co jste tu.jak už hančí psala tak jsem její sestra trochu mi trvá než se tim tady prokoušu,ale je to tu moc hezký a snad se brzy zapojim.než tu vše najdu chvilku to trvá.tak se zase mějte musim něco uvařit až dojdou děti ze školy,tak hned čmuchaj po kuchyni co je dobrýho.

                              Comment

                              Pracuji...
                              X