4 bílky
špetka soli
150g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
70g měkkého tvarohu
200g kokosu
Bílky se špetkou soli ušleháme elektrickým šlehačem do polotuha (špičky by se po vytažení metel měly ještě ohýbat dolů). Přisypeme krupicový a vanilkový cukr a vyšleháme lesklý tuhý sníh. Nakonec opatrně vmícháme tvaroh a kokos. Pomocí dvou lžiček tvarujeme malé hromádky a pokládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme asi 15 minut (záleží dle velikosti) na 150 stupňů (horkovzduch 130) dozlatova.
Tyhle kokosky jsou báječné, díky tvarohu jsou měkké. Recept mám z jednoho časopisu už přes dva roky. Když jsem je poprvé upekla na Vánoce měly obrovský úspěch, od té doby peču trojitou dávku.
Hanka
špetka soli
150g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
70g měkkého tvarohu
200g kokosu
Bílky se špetkou soli ušleháme elektrickým šlehačem do polotuha (špičky by se po vytažení metel měly ještě ohýbat dolů). Přisypeme krupicový a vanilkový cukr a vyšleháme lesklý tuhý sníh. Nakonec opatrně vmícháme tvaroh a kokos. Pomocí dvou lžiček tvarujeme malé hromádky a pokládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme asi 15 minut (záleží dle velikosti) na 150 stupňů (horkovzduch 130) dozlatova.
Tyhle kokosky jsou báječné, díky tvarohu jsou měkké. Recept mám z jednoho časopisu už přes dva roky. Když jsem je poprvé upekla na Vánoce měly obrovský úspěch, od té doby peču trojitou dávku.
Hanka
Comment