Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Schiacciata

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Schiacciata

    Schiacciata
    (těsto je stejné, jako na moji pizzu)
    Na těsto:
    400 g hladké mouky,
    20 g droždí (v kostce, ne sušené),
    1 PL soli,
    4 PL olivového oleje,
    250 ml vlažné vody.

    Z ingrediencí připravíme těsto, rozdělíme na 4 stejné díly, uděláme 4 bochánky a necháme na pomoučené utěrce vykynout.
    Pak si připravíme 4 stejné disky (ne moc tenké) a do každého z nich uděláme prsty pěkné ďolíky.
    Schiacciatu potřeme pořádně olivovým olejem, posolíme a kdo chce může posypat jehličkami rozmarýnu, drceným kmínem apod. Nebo jenom osolit a dost.
    Když je schiacciata upečená, ještě horká se potře znovu po celé ploše olivovým olejem.

    Já dělám schiacciatu kulatou, ale těsto se může hodit celé na plech a udělat jednu obrovskou. To už záleží jen na vás.
    Attached Files
    Soňa

  • #2
    Soni, tak toto někdy zkusím. Vypadá to dobře. Asi se to peče chvilku, že ?
    Pizzu s klukem děláme už jen tu rychlou, bez kynutí a se sušeným droždím,
    když budu mít čas, zkusím i tu kynutou.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Janino, stačí chvilku, ale v rozpálené troubě. Zkus to, věřím, že ti bude chutnat.
      Soňa

      Comment


      • #4
        Soni,děkuji.
        Lilie

        Comment


        • #5
          Sonio, tento recept vypadá moc dobře. Jíš to jen tak samotné nebo třeba i k něčemu?

          Comment


          • #6
            Petrulinko, my to jíme i jen tak samotné. Utrháváme a utrháváme, až není co utrhávat! Ono je to moc dobré i bez ničeho.
            Ale jinak to jíme i místo chleba, k čemukoliv.

            Maruško, není zač.
            Soňa

            Comment

            Pracuji...
            X