Schiacciata
(těsto je stejné, jako na moji pizzu)
Na těsto:
400 g hladké mouky,
20 g droždí (v kostce, ne sušené),
1 PL soli,
4 PL olivového oleje,
250 ml vlažné vody.
Z ingrediencí připravíme těsto, rozdělíme na 4 stejné díly, uděláme 4 bochánky a necháme na pomoučené utěrce vykynout.
Pak si připravíme 4 stejné disky (ne moc tenké) a do každého z nich uděláme prsty pěkné ďolíky.
Schiacciatu potřeme pořádně olivovým olejem, posolíme a kdo chce může posypat jehličkami rozmarýnu, drceným kmínem apod. Nebo jenom osolit a dost.
Když je schiacciata upečená, ještě horká se potře znovu po celé ploše olivovým olejem.
Já dělám schiacciatu kulatou, ale těsto se může hodit celé na plech a udělat jednu obrovskou. To už záleží jen na vás.
(těsto je stejné, jako na moji pizzu)
Na těsto:
400 g hladké mouky,
20 g droždí (v kostce, ne sušené),
1 PL soli,
4 PL olivového oleje,
250 ml vlažné vody.
Z ingrediencí připravíme těsto, rozdělíme na 4 stejné díly, uděláme 4 bochánky a necháme na pomoučené utěrce vykynout.
Pak si připravíme 4 stejné disky (ne moc tenké) a do každého z nich uděláme prsty pěkné ďolíky.
Schiacciatu potřeme pořádně olivovým olejem, posolíme a kdo chce může posypat jehličkami rozmarýnu, drceným kmínem apod. Nebo jenom osolit a dost.
Když je schiacciata upečená, ještě horká se potře znovu po celé ploše olivovým olejem.
Já dělám schiacciatu kulatou, ale těsto se může hodit celé na plech a udělat jednu obrovskou. To už záleží jen na vás.
Comment