Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Domácí chléb

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Domácí chléb

    Potřeba :1 kg hladké mouky
    3 lžičky soli
    2 lžičky kmínu
    60 g droždí
    2 lžíce octa
    1 kostka cukru
    6 dl vlažné vody
    hrubá sůl
    kmín na posypání
    Postup : Do 2 dl vody rozdrobíme droždí a přidáme kostku cukru.Necháme vzejít kvásek.Do mísy připravíme
    prosátou mouku ,sůl, kmín,2 lžíce octa ,přidáme kvásek a vodou řádně zaděláme těsto.Propracované
    necháme v míse na teplém místě vykynout.Vykynuté těsto srazíme a znovu necháme kynout.Těsto
    dáme na plech ,který vymažeme pouze pod těstem a ještě 20 minut necháme kynout .Pak je dáme
    do předehřáté trouby péct .Nejprve pečeme asi 20 minut naplno,pak 30 minut při polovičním
    výkonu a po vypnutí trouby necháme ještě asi 10 minut stát.Během pečení chléb občas potíráme
    vodou .Upečený chléb ještě potřeme vodou,osolíme hrubou solí a pokmínujeme.

  • #2
    Re: Domácí chléb

    Rozhodně bych nedávala jen hladkou mouku, ale nakombinovala bych jí s nějakou tmavou nebo chlebovou.
    Dagmar

    Comment


    • #3
      Re: Domácí chléb

      Dala jsem jen hladkou mouku a chlebík byl výbornej. Mirka
      Mirka

      Comment

      Pracuji...
      X