Potřeba :1 kg hladké mouky
3 lžičky soli
2 lžičky kmínu
60 g droždí
2 lžíce octa
1 kostka cukru
6 dl vlažné vody
hrubá sůl
kmín na posypání
Postup : Do 2 dl vody rozdrobíme droždí a přidáme kostku cukru.Necháme vzejít kvásek.Do mísy připravíme
prosátou mouku ,sůl, kmín,2 lžíce octa ,přidáme kvásek a vodou řádně zaděláme těsto.Propracované
necháme v míse na teplém místě vykynout.Vykynuté těsto srazíme a znovu necháme kynout.Těsto
dáme na plech ,který vymažeme pouze pod těstem a ještě 20 minut necháme kynout .Pak je dáme
do předehřáté trouby péct .Nejprve pečeme asi 20 minut naplno,pak 30 minut při polovičním
výkonu a po vypnutí trouby necháme ještě asi 10 minut stát.Během pečení chléb občas potíráme
vodou .Upečený chléb ještě potřeme vodou,osolíme hrubou solí a pokmínujeme.
3 lžičky soli
2 lžičky kmínu
60 g droždí
2 lžíce octa
1 kostka cukru
6 dl vlažné vody
hrubá sůl
kmín na posypání
Postup : Do 2 dl vody rozdrobíme droždí a přidáme kostku cukru.Necháme vzejít kvásek.Do mísy připravíme
prosátou mouku ,sůl, kmín,2 lžíce octa ,přidáme kvásek a vodou řádně zaděláme těsto.Propracované
necháme v míse na teplém místě vykynout.Vykynuté těsto srazíme a znovu necháme kynout.Těsto
dáme na plech ,který vymažeme pouze pod těstem a ještě 20 minut necháme kynout .Pak je dáme
do předehřáté trouby péct .Nejprve pečeme asi 20 minut naplno,pak 30 minut při polovičním
výkonu a po vypnutí trouby necháme ještě asi 10 minut stát.Během pečení chléb občas potíráme
vodou .Upečený chléb ještě potřeme vodou,osolíme hrubou solí a pokmínujeme.
Comment