Oznámení

Collapse
No announcement yet.

PIZZA - nejrychlejší a vynikající

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • PIZZA - nejrychlejší a vynikající

    Už jsem tu tento recept nedávno psala ( v rámci odpovědi ),
    ale se synem jsme zjistili, že ta dávka je málo a pokud to neva, napíšu to do přehledných receptů:
    200 g hladké mouky,
    1 sáček sušeného droždí,
    1 lžička cukru,
    1 lžička soli,
    2 lžičky ( olivového ) oleje,
    120 ml vody,
    ingredience na obložení dle chuti - salámy, různé sýry apod.
    Troubu předehřejeme na 220 - 230 stupňů.
    Mezitím těsto zpracujeme v misce,
    dáme na vál posypaný moukou, NENECHÁVÁME KYNOUT, vyválíme válečkem tenký plát, přeneseme na plech s pečicím papírem, potřeme rajským protlakem nebo kečupem, posypeme kořením Pizza nebo oreganem, sušeným česnekem apod., poklademe čím chceme a co máme rádi, pečeme asi 10 minut.


    Opravdu můžu doporučit.
    Kdo má rád pizzu, je to rychlé a chutné jídlo, kde se můžou využít i
    " zbytky " z ledničky...




    Last edited by janina s.; 09.08.2013, 14:37.
    anina s.

  • #2
    Re: PIZZA - nejrychlejší a vynikající

    Jani,když je to jen 200 g mouky,tak ty sáčky droždí jsou na vyšší dávky mouky,jaký jsi použila ty??? Já mám doma jeden na půl kila a druhý na 1 kg. Tak není sáček jako sáček. Potom je to moc,nebo ne?

    Comment


    • #3
      Re: PIZZA - nejrychlejší a vynikající

      Ahoj Jaruš, ani Ti nestíhám odepisovat.
      Já jsem koupila 10 g droždí bílé s modrou vlaštovkou " saf - instant ", je tam napsané na cca 1 kg mouky, tak se do toho s těma 200 gramy vlezu
      Možná proto se nemusí čekat na kynutí...
      Máme to vyzkoušené, teď dojedl manžel poslední kousek a taky mlaskal.
      Upřímně, v tom dávkování nebo poměrech nejsem odborník, prostě jsme to do té mouky " sypli " a výsledek mňamózní.
      Takže si myslím, že když tam dáš ten sáček na půl kg mouky, mělo by se to asi podařit, ale my to máme odzkoušené takto - šup šup.
      Zdravím.
      anina s.

      Comment


      • #4
        JaniS. ty jsi na tu pizzu nějaká úchylná,co? Ale asi ji máš ráda,já taky.Dělám ji z listovýho těsta bud na plech nebo jako štrůdl .Měj se

        Comment


        • #5
          Ahoj LeniG., my si kdysi objednávali s dovozem u Krtečka.
          Dělají to taky z tenkého těsta a plno náplně, což máme rádi.
          Ale když jsem zkusila tuto pizzu, už jinou neděláme, umí ji i syn, těsto se mu netrhá a opravdu do 15 - 20 - ti minut jíme a spotřebujeme i zbytky salámů a sýrů, kluk na to nivu strouhá, nekrájí a je to mňamka.
          Znám i z listového, i když je trochu mastnější, a kynutou neděláme, když na ni dostaneme chuť, nechce se nám čekat, ( proto jsem do názvu receptu napsala nejrychlejší ) i když i ta od Ještěrky může být dobrá.
          Sušené droždí v zásobě, to máme.
          Jestli ji někdy zkusíš, napiš, jestli ti chutnala.
          Papa.
          anina s.

          Comment


          • #6
            Janino,včera jsem potřebovala něco rychle,tak jsem udělala tvoji pizzu a je super.Je to za chvilku a moc dobrá.Pa pa
            Janah

            Comment


            • #7
              Jani, snacha má dnes noční a za synem přijde kamarád. Vždy sebou přinese něco dobrého a tak se jim chystám připravit překvapení. Jdu jim udělat ,,Tvoji,, pizzu. Potom dám vědět, jak jim chutnala.
              Ketka 1957

              Comment


              • #8
                Janino dej tu tvou pizzu do receptů pečené slané-- promiň jsem slepá vžyť tam je!!
                MARUŠKA

                Comment


                • #9
                  Janah, tak to jsem opravdu moc ráda !
                  Ketko, napiš taky pak svůj názor, pokud budeš chtít.
                  Maruško, nic se neděje !
                  Papa holky.
                  anina s.

                  Comment


                  • #10
                    Janino dělala jsem ze dvou dávek na dva plechy a jen se po ní zakouřilo. Kousek jsem schovala dceři s Páťou aby taky ochutnali a když odpoledne přišli, taky ji sluply jako malinu. I když už byla ohřívaná v MVT. Je fakt rychlá a vynikající. Snacha nechtěla věřit, že je doma dělaná. Díky moc moc za recept.
                    Last edited by Ketka 1957; 30.07.2011, 00:26.
                    Ketka 1957

                    Comment


                    • #11
                      Ahoj holky, upřímně - to fakt potěší !
                      Jsem ráda, že jste vyzkoušely a hlavně, že chutnalo i jiným !
                      Kluk ji dnes ZASE dělal, donesla jsem z práce nějaké salámy a sýry, tak na mě a ségru jeden trojúhelník zůstal !
                      Pro nás je to fakt rychlá TEPLÁ véča.
                      Pa.
                      anina s.

                      Comment


                      • #12
                        Janino,dělala jsem pizzu podle tvého receptu a je opravdu výborná. Vnoučata si pomlaskávala. Nad větším množství droždí jsem se nepozastavila. Mám jeden recept - rohlíčky bez kynutí a v něm se dává na 1/2 kg mouky 6 dkg droždí.Droždím to také cítit není. Díky a zdravím Iva.

                        Comment


                        • #13
                          Ahoj Ivi, to jsem ráda. Baví mě vařit, ale toto je rychlovka, navíc teplá a zbavím se " zbytků ", a navíc nám to fakt moc chutná, ten roztečený sýr - od eidamu přes ementál po tvarůžky nebo nivu.
                          Pěkný večer !
                          anina s.

                          Comment


                          • #14
                            nA tu tvou pizu mám spadeno už dlouho a ogaři už delší dobu mně ukecávaj abych ji doma udělala. Nějak se mi nechce s těstem doma hrát a tu se o ní píše v superlativech. Přísahám, že tento týden ještě stvořím a písnu. papa Scarlet


                            ----------------------------------------------------------------------------

                            Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
                            Voltaire

                            Comment


                            • #15
                              Původně odeslal scarlet Zobrazit příspěvek
                              nA tu tvou pizu mám spadeno už dlouho a ogaři už delší dobu mně ukecávaj abych ji doma udělala. Nějak se mi nechce s těstem doma hrát a tu se o ní píše v superlativech. Přísahám, že tento týden ještě stvořím a písnu. papa Scarlet

                              Ahojky Scarlet, fajn, že ses ozvala.
                              Já ji zrovna peču, je to opravdu otázka 20 - ti minut, vyzkoušej a uvidíš.
                              My jich s klukem napekli už přes 20 a jedna lepší než druhá, samo, že taky záleží, co na ni dáš.
                              Já používám kečup, koření Pizza, salámy, co dům dá - poličan, paprikáš, šunkový salám, dnes jen vysočina, na to jsem nastrouhala nivu, eidam a plátky ementálu a Hermaduru. Peču to 10 minut na 220, těsto je tenké a dobré.
                              Kdybys něco chtěla vědět, ptej se, ale recept NENÍ můj, poslala mi ho kámoška na email, a ten ona taky od někoho dostala. Jen abych se nechlubila cizím peřím.
                              Jen máme rádi pizzu, občas rychlé jídlo a někdy se zbavit zbytků.
                              Tak pak napiš, co a jak.
                              Papa a těším se.
                              anina s.

                              Comment

                              Pracuji...
                              X