25O g hladké mouky, 18O g. Hery, nebo másla, 18O g bryndzy, trochu pálivé papriky,sůl,1 žloutek, kypřící prášek, bílek co zbyl na potření a kmín na posypání, případně ještě trošku soli.
Mouku přeseju,/aby tam byl vzuch/přidám prášek do pečiva, zamíchám, pak na kousky změklou Heru, bryndzu a trošku soli, žloutek .
dobře zapracuji těsto, pomoučím si vál a vyválím těsto , asi na 1 cm, vykrajuji kolečka, co mám na vánoční cukroví, potřu bílkem a posypu kmínem, může se použít sezam, trošku hrubé soli, ale já to mám nejradši jen s kmínem.Upeču dorůžova, je to křehounké a moc dobré, vydrží dlouho, dělám to hlavně na oslavy k vínu a na vánoce, když už je přeslazeno.
Mouku přeseju,/aby tam byl vzuch/přidám prášek do pečiva, zamíchám, pak na kousky změklou Heru, bryndzu a trošku soli, žloutek .
dobře zapracuji těsto, pomoučím si vál a vyválím těsto , asi na 1 cm, vykrajuji kolečka, co mám na vánoční cukroví, potřu bílkem a posypu kmínem, může se použít sezam, trošku hrubé soli, ale já to mám nejradši jen s kmínem.Upeču dorůžova, je to křehounké a moc dobré, vydrží dlouho, dělám to hlavně na oslavy k vínu a na vánoce, když už je přeslazeno.
Comment