Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bryndzové pagáčky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bryndzové pagáčky

    Click image for larger version

Name:	bryndzov
Views:	1
Size:	54.2 KB
ID:	14629825O g hladké mouky, 18O g. Hery, nebo másla, 18O g bryndzy, trochu pálivé papriky,sůl,1 žloutek, kypřící prášek, bílek co zbyl na potření a kmín na posypání, případně ještě trošku soli.

    Mouku přeseju,/aby tam byl vzuch/přidám prášek do pečiva, zamíchám, pak na kousky změklou Heru, bryndzu a trošku soli, žloutek .
    dobře zapracuji těsto, pomoučím si vál a vyválím těsto , asi na 1 cm, vykrajuji kolečka, co mám na vánoční cukroví, potřu bílkem a posypu kmínem, může se použít sezam, trošku hrubé soli, ale já to mám nejradši jen s kmínem.Upeču dorůžova, je to křehounké a moc dobré, vydrží dlouho, dělám to hlavně na oslavy k vínu a na vánoce, když už je přeslazeno.
    Last edited by iris; 23.02.2011, 09:51.
    Iris

  • #2
    Re: Bryndzové pagáčky

    Taky zajímavé s čím vším se dají dělat pagáčky,co?

    Comment


    • #3
      Re: Bryndzové pagáčky

      Jaruš, máš pravdu, tam se můžou přidat škvarky, nebo jak ty jsi psala ten recept, uzený sýr, jednou jsem je dělala s chili paprikou a pak to mělo teda grády.
      já jsem se ustálila na těch bryndzáčkách, pa, pa
      Iris

      Comment


      • #4
        To jsem nikdy nejedla,ale vypadají skvěle,a podle receptu se mně to moc líbí,takže to asi vyzkouším.
        BEA

        Comment


        • #5
          Beatko, můžš tam dát nějaký sýr výraznější chuti, třeba nějaký plesnivý, nebo Nivu, ale ona ta bryndza tam není tak cítít, já ji taky normálně nejím, je to rychle udělané a fakt křehoučké . Ahoooooj
          Iris

          Comment


          • #6
            Iris ty jsou super-jedla jsem jen pagáčky škvarkové a uvnitř s povidlama,ale neměly chybu...a tyto na slano-super!!!!
            LENKA

            Comment


            • #7
              Click image for larger version

Name:	3 bryndzov
Views:	1
Size:	113.9 KB
ID:	142764Iris, díky za perfektní recept. Chce to vyválet, jak doporučuješ těsto určitě na 1 cm nebo i 1,5 cm. První plech jsem je udělala moc nízké a byly už takové sušší a málo křehké a jak jsem nechala těsto vyšší tak super. Jsem zvědavá jaké budou zítra, chtěla bych si je na konci týdne předpéct také o den dříve, tak uvidím.
              ZDENY
              ZDENY

              Comment


              • #8
                Zdeny, vydrží hodně dlouho, já je dávám do plechové krabičky a vydrží takhle křehoučké i tři týdny... vyzkoušeno !!!
                Iris

                Comment


                • #9
                  Iris, i dnes jsou fakt křehounké. Na tři týdny, to bych je musela u nás zavřít do trezoru. Věřím však, že budou dlouho dobré. Krásně pořád voní , do těsta jsem použila máslo. Už jsem psala ve fotogalérce, že teď jsem šla na jistotu, ale příště vyzkouším jak doporučuješ s nivou a jinou posypkou. Byla jsem i překvapená, že jich bylo 2 a půl plechu, ty první jsem ale dělala nižší, tak možná i proto.

                  ZDENY
                  ZDENY

                  Comment


                  • #10
                    Potvrzuji, že pagáčky jsou fantastické a že dlouho nevydrží, zvláště když jsou kolem kyseliny, jako jsme byli my!!!
                    Soňa

                    Comment


                    • #11
                      Tak mě kluci ukecali, já udělala těsto, oni vykrajovali. Druhý den už nebylo
                      Attached Files

                      Comment


                      • #12
                        Ivo, krásně jste to upekli...... pozdravuj kluky !!!!!!!!!
                        Iris

                        Comment


                        • #13
                          No, kluci jsou opravdu bezvadní!
                          Soňa

                          Comment

                          Pracuji...
                          X