recept z blogu Dolce vita, s mou úpravou
Potřebujeme:
veku
žampiony
mascarpone
majonézu
zelenou petrželku
máslo
sůl a bílý pepř
křepelčí vejce na ozdobu
Postup:
Na trošce másla zpěníme oloupané a na kousky nakrájené žampiony + několik žampiónů necháme nakrájených na pěkné plátky na ozdobu spolu s drobně nakrájenou petrželkou, podusíme je do měkka, počkáme až se z nich vydusí voda, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Vychladlou žampiónovou směs promícháme s mascarpone, můžeme, ale nemusíme spojit troškou majonézy,mažeme na veku, ozdobíme plátky křepelčího vejce, kytičkou petrželky, či jinak dle svých představ. Žampiónovou směs si můžeme nachystat dopředu a druhý den jen namazat na veku, veka směsí pěkně rychle změkne. Chlebíčky mají velmi zajímavou, takovou jemně houbovo - máslovou chuť, a je to zase něco jiného než klasické chlebíčky. Dobrou chuť
Comment