650 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 lžíce oleje
1 lžička soli
2 lžíce cukru
2 vejce
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
náplň:
100 g margarínu
1 žloutek
1 vanilkový cukr
2 lžíce moučkového cukru
3 lžíce hrozinek
poleva:
150 ml smetany na šlehání
1 vanilkový cukr
promíchat, nešlehat!
Po vykynutí těsto rozválím na obdélník,natřu náplní a stočím do závinu.Ten pak nakrájím na špalíčky,které ukládám do formy řezem dolů.Vše nechám 30 minut kynout.Po 20-30 minutách pečení (180°C ) zaleji polevou a dopékám 15-20 minut ( 150°-160°C).
Špalíky jsem krájela cca 3 cm,protože jsem dávala do nízké formy.Pro lepší aroma můžete do polevy přidat štamprli rumu.
250 ml mléka
1 lžíce oleje
1 lžička soli
2 lžíce cukru
2 vejce
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
náplň:
100 g margarínu
1 žloutek
1 vanilkový cukr
2 lžíce moučkového cukru
3 lžíce hrozinek
poleva:
150 ml smetany na šlehání
1 vanilkový cukr
promíchat, nešlehat!
Po vykynutí těsto rozválím na obdélník,natřu náplní a stočím do závinu.Ten pak nakrájím na špalíčky,které ukládám do formy řezem dolů.Vše nechám 30 minut kynout.Po 20-30 minutách pečení (180°C ) zaleji polevou a dopékám 15-20 minut ( 150°-160°C).
Špalíky jsem krájela cca 3 cm,protože jsem dávala do nízké formy.Pro lepší aroma můžete do polevy přidat štamprli rumu.
Comment