Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rakouský bramborový salát

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rakouský bramborový salát

    Ten má jistě mnoho variant, ale takhle ho dělá tchýně z -Bratislavy na vánoce, majonésu nepoužívají.
    Brambory se uvaří ve šlupce, studené nakrájejí na kolečka, trochu prosolí, přidá se cibule nakrájená na půlkolečka, menší pevná rajčátka / třeba chery nakrájená na plátky, kyselé okurky na kolečka, případně sterilované papriky, petrželka.
    Zálivka, voda, na hrneček lžička soli, lžička pepře, půl lžičky cukru,lžíce olivového oleje a lžíce octa, nebo citronové štávy,případně trochu nálevu z dobrých kys. okurek, či nakládaných paprik.
    Brambory s ostatním se promíchají, zalijí se zálivkou, aby byly ponořené , salát se nechá rozležet v lednici do druhého dne, několikrát se promíchá . Druhý den se voda slije. Přidávám ještě nať z jarní cibulky a petrželku.
    Click image for larger version

Name:	ř
Views:	1
Size:	51.7 KB
ID:	146471
    Iris

  • #2
    IRIS, dík za recept.
    Já dělávám zatím s tou osmaženou cibulkou, někdy zkusím změnu.
    Nakonec jsi ty řízky nezalila?
    anina s.

    Comment


    • #3
      Jani, nezalila, ale někdy to zkusím... jako dělá Maruška. To maso je opravdu křehounké jak dort.
      Iris

      Comment


      • #4
        IRIS znám ho dobře, Rakousy máme za kopečkem,moc mě chutná.Když jsme tu měli šniclárnu kde dělali jen řízky z různejch mas tak k tomu byl tento salát,páč se rychle nekazí.
        MARUŠKA

        Comment


        • #5
          Ahoj Iris, my zemiakový robíme iba takto, len s tou výnimkou, že už nedávame paradajku, alebo cherry rajčiatka a cibuľka, tá je nadrobno.Šalát je výborný najmä k vysmážaným mäsám a fakt vydrží dlho.

          Comment

          Pracuji...
          X