Ten má jistě mnoho variant, ale takhle ho dělá tchýně z -Bratislavy na vánoce, majonésu nepoužívají.
Brambory se uvaří ve šlupce, studené nakrájejí na kolečka, trochu prosolí, přidá se cibule nakrájená na půlkolečka, menší pevná rajčátka / třeba chery nakrájená na plátky, kyselé okurky na kolečka, případně sterilované papriky, petrželka.
Zálivka, voda, na hrneček lžička soli, lžička pepře, půl lžičky cukru,lžíce olivového oleje a lžíce octa, nebo citronové štávy,případně trochu nálevu z dobrých kys. okurek, či nakládaných paprik.
Brambory s ostatním se promíchají, zalijí se zálivkou, aby byly ponořené , salát se nechá rozležet v lednici do druhého dne, několikrát se promíchá . Druhý den se voda slije. Přidávám ještě nať z jarní cibulky a petrželku.
Brambory se uvaří ve šlupce, studené nakrájejí na kolečka, trochu prosolí, přidá se cibule nakrájená na půlkolečka, menší pevná rajčátka / třeba chery nakrájená na plátky, kyselé okurky na kolečka, případně sterilované papriky, petrželka.
Zálivka, voda, na hrneček lžička soli, lžička pepře, půl lžičky cukru,lžíce olivového oleje a lžíce octa, nebo citronové štávy,případně trochu nálevu z dobrých kys. okurek, či nakládaných paprik.
Brambory s ostatním se promíchají, zalijí se zálivkou, aby byly ponořené , salát se nechá rozležet v lednici do druhého dne, několikrát se promíchá . Druhý den se voda slije. Přidávám ještě nať z jarní cibulky a petrželku.
Comment