5 dkg másla
5 dkg mouky
20 dkg povidel švestkových, nebo o něco víc sušených švestek, ty by se měly rozvařit a rozmixovat
2-3 dcl červeného vína, nebo stačí jen voda, ale s vínem je lepší
mletý zázvor, skořice, sůl, cukr.
Uděláme světlou máslovou jíšku, kterou zředíme trochu vodou, nebo vínem, může se dát obojí, rozšlehat a povařit, přidáme povidla nebo rozmixované sušené švestky,mletý zázvor a skořici a podle chuti cukr a sůl. Může se přidat i citronová šťáva a kůra, opět podle chuti. Je dobrá k uzenému masu.
5 dkg mouky
20 dkg povidel švestkových, nebo o něco víc sušených švestek, ty by se měly rozvařit a rozmixovat
2-3 dcl červeného vína, nebo stačí jen voda, ale s vínem je lepší
mletý zázvor, skořice, sůl, cukr.
Uděláme světlou máslovou jíšku, kterou zředíme trochu vodou, nebo vínem, může se dát obojí, rozšlehat a povařit, přidáme povidla nebo rozmixované sušené švestky,mletý zázvor a skořici a podle chuti cukr a sůl. Může se přidat i citronová šťáva a kůra, opět podle chuti. Je dobrá k uzenému masu.
Comment