Všechny vás moc zdravím, dnes tu mám:
Kuřecí játra s těstovinami na kari
Jedná se o velmi jednoduché jídlo, vhodné na lehký oběd nebo večeři. Uvedené množství je pro 4 osoby a příprava trvá cca 25 minut.
Budeme potřebovat:
- 400g větších těstovin (co doma máme - vřetena, kolínka nebo bezvadně vypadají barevné těstoviny)
- 500g kuřecích jater
- 200 ml 12% sladké smetany
- 1 ks menší pórek (očistíme a nakrájíme na drobná kolečka)
- 150g sýru na strouhání
- 4 až 5 pol. lžic kvalitního oleje
- 1 káv. lžička kari
- worcestr
- sůl
- pepř
- vegeta cca 3/4 káv. lžičky (používám zásadně bez glutasolu nebo svoji domácí)
Postup:
Těstoviny dáme vařit běžným způsobem dle návodu do hrnce s osolenou vřící vodou.
Během doby než se nám uvaří dáme na hlubokou pánev olej a rozpálíme jej. Přidáme očištěná na menší kousky nakrájená a umytá kuřecí játra, vegetu a vše zprudka opražíme. Neustále mícháme (nepodléváme), až jsou játra dokonale orestována. Pak játra vyndáme do samostatné čisté nádoby. Do výpeku přidáme nakrájený pórek, pár kapek worcestru a plnou lžičku kari. Vše znovu restujeme a mícháme až vše začne vonět. Pórek změkne a rozpadá se. Na pánev do rozpálené směsi přidáme uvařené, zcezené těstoviny a celou smetanu. Vše neustále důkladně mícháme až smetana začne houstnout a vstřebávat se do těstovin. Jde to velmi rychle! Když smetana zhoustne a dostatečně se provaří společně s těstovinami, ochutnáme a případně dosolíme. Pak servírujeme na talíře vždy hromádku pokrmu. Na vrch hromádky dáme přiměřené množství jater, ochutíme solí a pepřem. Na celý pokrm nastrouháme trochu sýru. To je vše.
DOBROU CHUŤ !
Kuřecí játra s těstovinami na kari
Jedná se o velmi jednoduché jídlo, vhodné na lehký oběd nebo večeři. Uvedené množství je pro 4 osoby a příprava trvá cca 25 minut.
Budeme potřebovat:
- 400g větších těstovin (co doma máme - vřetena, kolínka nebo bezvadně vypadají barevné těstoviny)
- 500g kuřecích jater
- 200 ml 12% sladké smetany
- 1 ks menší pórek (očistíme a nakrájíme na drobná kolečka)
- 150g sýru na strouhání
- 4 až 5 pol. lžic kvalitního oleje
- 1 káv. lžička kari
- worcestr
- sůl
- pepř
- vegeta cca 3/4 káv. lžičky (používám zásadně bez glutasolu nebo svoji domácí)
Postup:
Těstoviny dáme vařit běžným způsobem dle návodu do hrnce s osolenou vřící vodou.
Během doby než se nám uvaří dáme na hlubokou pánev olej a rozpálíme jej. Přidáme očištěná na menší kousky nakrájená a umytá kuřecí játra, vegetu a vše zprudka opražíme. Neustále mícháme (nepodléváme), až jsou játra dokonale orestována. Pak játra vyndáme do samostatné čisté nádoby. Do výpeku přidáme nakrájený pórek, pár kapek worcestru a plnou lžičku kari. Vše znovu restujeme a mícháme až vše začne vonět. Pórek změkne a rozpadá se. Na pánev do rozpálené směsi přidáme uvařené, zcezené těstoviny a celou smetanu. Vše neustále důkladně mícháme až smetana začne houstnout a vstřebávat se do těstovin. Jde to velmi rychle! Když smetana zhoustne a dostatečně se provaří společně s těstovinami, ochutnáme a případně dosolíme. Pak servírujeme na talíře vždy hromádku pokrmu. Na vrch hromádky dáme přiměřené množství jater, ochutíme solí a pepřem. Na celý pokrm nastrouháme trochu sýru. To je vše.
DOBROU CHUŤ !
Comment