Tak já v nich uchovávám nakrájenou pažitku a petželku v mrazáku a nebojte se toho ,skleničky neprasknou
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
sklenice od majonézy apod. a zelené do polévky
Collapse
X
-
Iris, já jej jen očistím, nakrájím na menší špalíčky, tak porci a zamrazím. Dávám do sáčku a pak ještě zabalím do alobalu. Nerozmražuju, strouhám na ostrém struhadle hned. Nastrouhaný a zamražený mi připadal málo ostrý, toto jsem četla v nějakých radách, asi z receptáře.Renata
Comment
-
Křen mi dlouho vydržel v zeleninovém šuflíku v lednici- musel být čistý a suchý, v mikroten. sáčku. V zimě zase v písku ve sklepě. Písek nebyl suchý. Teď jsem vyzkoušela recept z Mimibazaru - 30 dkg křenu, 1 dcl oleje, 2 dcl vody, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, 1 lžička soli. Vše jsem rozmixovala v mixeru v jemnou kaši a uložila do sklenek od přesnídávky. Doporučují uchovat v lednici, pro delší uskladnění 10 min. steril. Já ho mám v lednici. Chuťově je opravdu výborný. Recept jsem vyzkoušela, protože se nám "podařilo " vyrýt hodně velký kus, který jsme nestačili spotřebovat. Určitě to není zbytečná práce. Lze použít i do omáček. Já ho mám zatím vyzkoušený jen jako přílohu k masu a párkům.Last edited by oli.oli; 05.09.2011, 23:19.
Comment
Comment