Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Prosím o radu - nedopečený perník

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Prosím o radu - nedopečený perník

    Chtěla bych prosit o radu, co s nepovedeným nedopečeným perníkem. Zkoušela jsem péct perník (dle jiného receptu) - běžně ho peču na plechu, ale tentokrát to bylo v pekáči a přestože se zdál upečený (propichovala jsem ho na dvou místech), po vychladnutí a namazání marmeládou a kakaovou polevou jsem při krájení zjistila, že je kromě okrajů pekáče uprostřed uvnitř zcela syrový. Marmeládu a polevu jsem ze syrové části odstranila. Prosím o radu, co s napůl syrovým těstem - nechci ho vyhodit. Prosím, nevěděli byste, co s ním? Zatím jsem ho dala do mrazáku.
    Děkuju moc za jakoukoli radu.

  • #2
    Ahoj kolemjdoucí, napíšu jen svůj názor.
    Nejsem super pekařka, na to jsou tady jiné holky hodně jsem se tady naučila.
    Takže - perník peču na nízkou teplotu a déle, jako většinu moučníků Lenka24.
    Kdysi jsem pekla "Kočičí oči" (viz galerka) a ve staré troubě se mi stalo totéž,
    byl pokažený termostat.
    Těsto jsem promíchala a dopekla.
    Udělala bych to i s perníkovým těstem - dala znovu do vyhřáté trouby a pomalu dopekla, nerovnosti "zamaskovala" polevou apod.
    Vyhodit je pro mě úplně poslední varianta.
    Snad ještě někdo poradí a snad jsem neporadila špatně.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Já bych ho hodila slepicím, nevydařený, nedopečený, škoda ho nebude, já bych to takto udělala a upekla jiný....
      <script type="text/javascript">x=96;y=78;s="s12026";</script><script src="http://www.celysvet.cz/js/smiles.js"></script>

      Comment


      • #4
        doma slepicím...jak jsem měl jinou troubu stalo se mi to samé, ale perník ostatně v troubě "schne" ... když se nechá chvíli odležet a není uprostřed úplná kaše tak to za tu noc trošku změní konzistenci..ale není to zase dobré, že může ztvrdnout až moc (z mých zkušeností se to pak dalo jíst a ještě mě doma chválili za fakt super perník ). Ale i přes to, že by se trouba neměla moc otvírat ať nevětrá..vždy perník otáčím minimálně 3 ať se propeče z každé strany... ( peču cca 15-20 min. na 150-180°C )
        "Nakreslím si svět tužkou, která nemá tuhu. Napíšu o tom světě knihu, která bude bez písmenek. Pojmenuju ho jménem, které nikdy nikdo nevysloví. A budu tam žít, když budu spát " - Rohliczek

        Comment

        Pracuji...
        X