Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Trik na křehčí,měkoučké maso???

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Trik na křehčí,měkoučké maso???

    Prosíím,může někdo vysvětlit,jaké kupovat maso na vaření,aby bylo měkoučké??Mám asi v rukách nakakáno,ale vždy koupím maso,které ne a ne změknout.Dnes plecko-děs-běs.V papíňáku vařeno a nic moc. Nějakej trik,aby bylo křehčí ( vaření i pečení)? Většinou vařím z kuřecího,ale někdy to chce změnu a chci ,aby to bylo dobré.Děkuji všem za odpověď

  • #2
    Kuchtičko, obecně je tedy vždy lepší dusit, či péct menší kousky masa a v případě, kdy je třeba připravit maso vcelku, je možné i maso prošpikovat. U plecka se však divím, pokud nebylo děláno příliš krátce, že by nezměklo. Z hovězího masa na rychlé změknutí také nezklame hovězí loupaná plec. Hlavně nepořizuj křehčené maso z obchodu, to je jen plné roztoku soli a kdoví čeho ještě dalšího Vidím, že jsi z Brna, tak pokud to nemáš moc z ruky, pak opravdu kvalitní maso pořídíš v Globusu, ať už hovězí na roštěnky, na rostbíf, vepřovou panenku nebo vepřovou kotletu atd.... S nimi nemám nikdy problém, aby bylo maso rychle měkké a to nepoužívám papiňák. Jinak ,vše je o opakovaném zkoušení, co které maso chce, ale to se ti brzy povede, neboj
    ZDENY

    Comment


    • #3
      Možná to bude trochu od cesty ,
      ale moje dobrá známá, majitelka a výborná kuchařka v hospůdce, přisype k masu 1 kypřicí prášek do pečiva a říkala, že má maso vždy měkké.
      Tak jedině vyzkoušet, já to zkusila jednou a maso bylo měkčí (kýta, kterou dělávám nerada, je pro mě suchá).
      anina s.

      Comment


      • #4
        Jani už mi taky jednou nechtělo maso změknout a dala jsem trochu sody. Bylo to ze zoufalství a ono to fakt pomohlo. Nemělo to pachuť, to jsem měla obavy.
        Renata

        Comment


        • #5
          Můj kamarád, profesionální kuchař, který vařil ve vyhlášených podnicích mi prozradil, že když je maso jako podešev, mám na něj nalít panáka vodky a krásně změkne. Ale jen vodku, protože není cítit a alkohol, resp chuť alkoholu se nemusí vyvařit.

          Comment


          • #6
            Na noc pokapej citronem a maso posol až ho uděláš

            Comment

            Pracuji...
            X