Oznámení

Collapse
No announcement yet.

smažení koblihů

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • smažení koblihů

    Dobrý den,

    může mi prosím někdo poradit jak na koblihy, aby nebyly uvnitř duté? Je to tím, že je smažím moc rychle? Nebo je mám hodně vyválené?. Chtěla bych zítra usmažit koblihy, protože mám žloutky, ale moc se mi do nich nechce, protože vždycky když je dělám, tak více jak polovinu mám dutou, plním je až po usmažení stříkačkou a ta mi zajede do kohlihy a zůstane mi jen díra a není tam žádné těsto. A to než je smažím dělám lžičkou důlek, ale ten se ztratí.

    Předem moc děkuji za rady, už tu sedím 3 hod. a nikde na netu nemůžu nic najít.

    Raději už půjdu chrnět nebo ráno nevstanu a nebudou k obědu ani mé dutance

    Všechny zdravím Vlaďka

  • #2
    Vladko,já nevím,ale já když smažím koblihy,tak je nechám po nakynutí těsta ještě nakynout na stole a potom je házím do rozpáleného oleje tou stranou vrchní na olej,ale spíše pomaleji,aby se propekly.Přikryji pokličkou a když je obrátím už bez pokličky.Jinak v tom nevidím problém,mě se to nestalo ještě nikdy.Normálně si vyválím silnější těsto a vykrajuji kolečkem.Napíšu ti můj recept.
    50 dkg polohrubé mouky
    3 dkg cukru
    3 dkg rozpuštěného tuku nebo oleje
    3 žloutky
    3 dkg droždí
    3 lžíce rumu
    1/3 l mléka
    špětka soli a citronová kůra
    Last edited by Jaruš; 21.08.2010, 13:55.

    Comment


    • #3
      možná dáváš víc droždí a máš řidčí těsto
      MARUŠKA

      Comment


      • #4
        Děkuji za nápady,

        nevím čím to bylo, ale tento krát jsem smažila koblížky na pomalo a byly jak pápěříčko, ale experimentovala jsem s těstem.

        našla jsem si nějaký recept na netu který se zadělává z vody a pak mi přišla ráno odpověď, tak jsem vzala od každého trošku mouky půl na půl, mléko s vodou taky půl na půl tuku a cuktu 3 dkg a 3 žloutky 3 lžíce rumu a půl vanilkového pudinku. Dávám ho do všech kynutých těst pokud nemám, tak dávám škrob.

        Byla u nás kamarádka, která taky hodně peče a je na rozdíl od naší rodiny "labužník" a byla z nich nadšená.
        Moje rodinka, mi sní většinou vše co uvařím a upeču. Kluci už jdou sice do věku, kdy začínají vymýšlet, ale manžel sní a hlavně poděkuji vše co jim udělám. Takže jsem to moc neřešila, ale od té doby co znám tyto stránky a studuju rady co a jak mě to baví stále víc si s tím vyhrát.

        Ještě jednou děkuji za rady a jak budu mít nový foťák budu zase přidávat své experimenty...

        Kuchyni zdar!!!!

        Comment


        • #5
          Tak vidíš,tvé zkušenosti jsi zde zúročila a nakonec se povedlo.Já dělám ten recept co jsem psala a nikdy se mi to nestalo,ale neříkej nikdy,že.Hlavně,že se povedlo a byla jsi pochválená.

          Comment


          • #6
            Dobrý den, těsto je strašně řídká břečka, jak s toho můžete něco uplácat?

            Comment


            • #7
              Původně odeslal Barbora Zobrazit příspěvek
              Dobrý den, těsto je strašně řídká břečka, jak s toho můžete něco uplácat?
              O jakém těstě mluvíte??

              Comment


              • #8
                Já eda mo často koblížky nedělám,ale taky je mívám duté,dávám marmeládu navrch.
                A nevyvaluji těsto,ale trhám lžičkou, trochu upravím tvar a hážu do rozpáleného oleje,jasně,že nejsou přeně kulatý,ale moc dobrý.
                Dobrý nápad,mohla bych zase udělat.

                Comment


                • #9
                  Já dělala naposledy ty českokrumlovské, viz recept ve sladkých a na obrázku je vidět, že duté nebyly. Dělala jsem je poprvé a byly skvělé. Ahooooj
                  Iris

                  Comment


                  • #10
                    Holky,já dělám koblihy z majolky s nádivkou uvnitř a ty nemají chybu..viz recept
                    Ahojky
                    Maruna

                    Comment

                    Pracuji...
                    X