Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Co bude dnes u vás k obědu..polotovar nebo menu o více chodech?

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• S chlapem jsme dojedli kuřecí guláš s chlebíkem a cibulí, kluk měl rychlou polívku - do vařící vody bujón, suš. česnek, Čarodějka, máslo, mlíko a na zahuštění nudle, sušená petrželová nať a pažitka. Trochu jsem ji dosolila. Na druhém se domlouváme.
    anina s.

Comment

• Ahoj Janino, dnes dělám těstovinovou rychlovku s brokolicí a anglickou slaninou.
      Co je to ta Čarodějka?

Comment

• Kety, Čarodějka je koření, mám ho od firmy Benkor a je vynikající, taková pikantně sladká, jak já říkám, obyčejný buřtguláš chutná skoro jako zvěřinový.
        Tady je složení, našla jsem ho na netu, já si kupuju na váhu, tak tam to není.

Vynikající směs koření na grilování, pečení, na minutky, do gulášů a omáček.
        Složení: česnek, koriandr, paprika, hořčice, pepř, kmín, kurkuma, zázvor, skořice, chilli, majoránka, máta, cibule, kyselina citronová, sezam, len, římský kmín, hřebíček, muškátový květ, cukr, fenykl, celerový list, fenugreek, sůl /25%/
        anina s.

Comment

• Kluk včerejší polívku, na druhé dělám omáčku z naložených originál drůbežích jater, ale trochu jinak - na osmahnutou cibulku játra, sušený česnek, Čarodějku, sladkou mletou papriku, podlila jsem vodou a pak po změknutí zahustím záklechtkou. Asi to bude chutnat trochu jako guláš.
          K tomu vařím 2 sáčky rýže.

Já dojím játra ala čína a k tomu jsem si "nasucho" uvařila brambory se slupkou v MVT (program "vaření brambor ve slupce", trvá to kolem 10-ti minut, rychlovka) a na talíři si to rozkrojím, posolím a pokladu plátky másla..... A k tomu si dám tatarku.
          Last edited by janina s.; 20.09.2010, 16:58.
          anina s.

Comment

• Dnes vařím pro manžela a sebe br.kaše, smažený pangasius a okurkový salát.
            Pro syna - ten ryby nejí ( asi jako všechna děcka ) mrkev dušená s hráškem, párek.
            Chci upéct nějakou buchtu z kefíru, tak jdu hledat inspiraci

Comment

• Na oběd byly zbytky ze včerejška : chlapi rýži a játrovou omáčku "jinak", kluk rychlou polévku s nudlema.
              Já zbytek vařených brambor v MVT (=1 a půl), na to zbytek uzeného gothaje na kousky, trochu loveckého, posolila, pokladla kousky másla a posypala strouhaným eidamem, ohřála v MVT do roztopení eidamu. K tomu zbytek tatarky a naše okurky.

Kety, můj kluk jí smažené rybí prsty a nedal by dušenou mrkev s hráškem.
              anina s.

Comment

• Dnes jsem dostala chuť na polévku, tak jsem udělala zeleninovou-brokolicovou s taveným sýrem (napíšu do receptů)
                Tak si na ni pochutnávám a doufám, že si pochutná i zbytek rodiny.
                Janino, já taky dušenou mrkev nemusím, to dělám jen pro kluka, já radši ryby nebo brokolici 100x jinak
                Ale chtěla jsem se zeptat, jak děláš tu játrovou omáčku. Já jsem dnes koupila kuřecí játru, že ji udělám na zítra dušenou s rýží ( tak ji můžem všichni
                Hezký den!! a že je dnes hezký! aspoň v Opavě

Comment

• Jo, ještě, Janino, kde se dá ta Čarodějka koupit?
                  Ale když je na váhu, tak to bude asi v nějaké speciálce, že?

Comment

• AHOJ KETY, čARODĚJKU koupíš v obchodech s kořením, ale asi ne ve všech, já kupuju v Ostravě v obchodě Milota od firmy Benkor, jinak asi přes net...
                    Játrovou omáčku dělám : na oleji osmahnu cibulku, na ni dám nakrájená játra, posypu pak kořením - vegeta nebo dle chuti, po osmahnutí zaliju vodou. Po změknutí zahustím záklechtkou přes sítko a osolím a opepřím.
                    Jinak prima polívka.
                    anina s.

Comment

• Ahoj Janino, po té Čarodějce se zkusím podívat, ale v Opavě specializovaný obchod s kořením není. Spíš na čaje a zdravá výživa a tam vím, že i nějaké koření je, tak to zkusím omrknout. V marketech se to asi nedá sehnat, co?
                      Dnes tu játru nebudu dělat, rodinka má chuť na sladké tvarohové knedlíky s ovocem.
                      Já na sladké jídla na oběd moc nejsem a tak si z toho tvarohového těsta udělám takové halušky, které omastím cibulkou s brokolicí

Comment

• Kety, v marketech nevím, mám "jednoho dodavatele", přes net se to dá určitě objednat, když jsem dala do vyhledávače Čarodějka koření.
                        Jinak ta firma Benkor, jiné firmy nevím, jestli to dodávají do obchodů, po tom jsem se nějak nepídila.
                        Pokud ji seženeš, snad ti bude vyhovovat. Já jsem taky psala, že používám UZENOU sladkou papriku, taky prima věc.
                        Jinak chlapovi smažím rozmražený krůtí karbanátek a udělala jsem bramborový salát s tou osmaženou cibulkou, mňam.
                        Ty halušky můžou být fajn, s tou brokolicí.
                        anina s.

Comment

• Bramborové placky - se špekem, cigárem, česnekem nakrájeným a jinak vejce, koření, strouhanka. Je to bašta.
                          anina s.

Comment

• Kuřecí guláš ze stehenních řízků, i s brambory v něm.
                            Za chvíli jdu na to, chlap je zvyklý jíst kolem 12 hod. tak proč ne.
                            anina s.

Comment

• Myslela jsem, že jsem to tu psala.
                              Včera byly kuřecí stehenní řízky dle "smotana na kurati" s vařenými brambory a byla to opravdu mňamka.
                              anina s.

Comment

• ahoj Janino, máš tak tak jako já, taky je manžel zvyklý jíst ve 12, a jeho rodiče, ti obědvají už o půl 12.
                                Jinak my jsme měli karbenátky se šťouchanými brambory a nudlovou polévku.
                                Zítra jdem s klukem na zápas dopoledne, tak pak udělám rychlovku řízek s hranolkami.
                                hezký den

Comment

Pracuji...
                                X