Oznámení

Collapse
No announcement yet.

SOS pohroma v kuchyni,..nevím si rady

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • SOS pohroma v kuchyni,..nevím si rady

    I tohle téma se může jistě někdy každému hodit.....
    Hančí

  • #2
    No pohroma to zrovna nebyla, ale taky jsem si užila.Dělala jsem moučnou kaši na dortík a při posledním kousku této kaše která se přidává do šlehání mísla s cukrem jsem byla líná vypnou šlehač, proč taky žejo. Lžíce se mi dostala mezi metli, šlehač mi vyklouzl z ruky praštil sebou o kuchyňskou linku a hmota vesele metala po celé kuchyni. No a to nemluvím o tom, že šlehač smrděl jak blázen, ale přežil maká osto šest. ještě že nybyl doma manžel. To by zase bylo chytrých rad. nejhorší je holky to že já si tyhle maléry už předtavuji když to dělám a říkám si jednou se ti to stane a ono jo.
    To nemluvím o té pařížské šlehačce co jsem vyráběla ve středu. Ono jak to bylo tekuté tak já byla jak když zodpuštěním na...e do větráku. Zástěra stůl který je docela daleko no prostě všechno, ještě teď nacházím hnědou šlehajdu na dvířkách od linky.
    Láďa

    Comment


    • #3
      taky hezký!!!
      Hančí

      Comment


      • #4
        Ládí já to samí, opřela jsem šlehač o nádobku, že se bude šlehat samo a já zatím připravím zbytek, vejce s cukrem byli až na stropě
        Renata

        Comment


        • #5
          Zkusily jste někdy zapnout otevřený tříštivý mlýnek s rozemletou kávou? Je to podobné, jako hnědá šlehačka po kuchyni , jenže kávu máte v očích, vlasech, no prostě všude. Tyčový mixér se mi taky podařilo sepnout, když jsem ho prstem stírala, několikrát jsem si říkala, že musím šňůru vytáhnout ze zásuvky, od té doby, co jsem si s ním rozsekla bříško prstu, už šňůru vytahuji .
          Blanka

          Comment


          • #6
            Taky umíte pěkný věci,holky bacha,ať se nazmrzačíte!!!
            Blani,kafe,no to byl asi mazec....Ahojky
            Last edited by Hančí; 17.07.2009, 23:28.
            Hančí

            Comment


            • #7
              No u mě si budete ťukat na čelo !!!!
              Je to sice před 20 - ti lety, bydleli jsem s chlopem v garsonce, a já fakt neuměla vařit, některých věcí nebo kombinací jsem se bála... Měla jsem sice sešit, kde jsem si psala recepty, jak vaří naši, ale vidět to a nebo jen číst, je pro začátečníka velký rozdíl !!!
              Chtěla jsem zavařovat, měli jsme el. dvouplotýnkový vařič, a někde jsem přečetla, že sklínky musí být CELÉ PONOŘENÉ. já jsem samo neměla v začátcích tak hluboký hrnec, ale snažila jsem se postup dodržet. Jenže když SAMO voda stříkala všude kolem, nevydržela jsem to a vypnula. Jenže co teď, jak to zavařit? Já nikde nečetla, že voda stačí třeba do tří čtvrtin....
              Tak jsem TEHDY zoufalá - chlop byl na montáži - jela k našim pár set metrů tramvají S TAŠKOU PLNOU NEDOZAVAŘENÝCH OKUREK a ti se v dobrém mohli potrhat smíchy a já samo hned s nima !!!

              Od té doby se už NIKDY neřídím vším, co přečtu, ale radši se ještě zeptám. Okurky se povedly a já si psala další recepty u našich...
              anina s.

              Comment


              • #8
                M..,hlavně,že chutnaly,to je dobrý,tak jsem se s chutí zasmála.
                Hančí

                Comment


                • #9
                  Holky,tohle by se mohlo číst pro pobavení na Silvestra.Kluk sem přišel a ptá se proč brečim.....Akorát s tim tyčkovým mixérem je to fakt nebezpečná práce.
                  Janah

                  Comment


                  • #10
                    Jéé, to je prima rubrika

                    Holky, už vám bouchlo kakao????
                    Jsme měli návštěvu, dělala jsem tiramisu a když jsem ho chtěla dát ke kávě, tak si říkám...to by chtělo ještě trochu poprášít kakaem.
                    No a nový balíček kakaa a nešel mi otevřít, tak jsem zabrala . Kakao všude a já byla jako černoch. Hmmm, pobavili se líp, než kdybych pozvala estrádu. Ale tiramisu bylo poprášeno kvalitně .

                    Comment


                    • #11
                      Teda Rendii, opět jsem se dobře pobavila. Myslím, že jsi se i našňupala. Kdyby jsi šla k odvodu, tak máš modrou knížku. To u nás dělali kluci, když se jim nechtělo na vojnu. Inhalovali kakao a rentgen ukázal skvrny na plicích. Už tenkrát to byli magoři co?
                      Ketka 1957

                      Comment


                      • #12
                        Rendii,tak to ještě neznám,ještě že je nekupuju.?!!
                        Naštěstí kupuju krabičky,no a tak teď už teda pytlík nekoupím ani omylem!
                        Tos byla jak hornik,když vyfárá,co??? Se tu lámu.....,konečně něco veselýho dneska....

                        Jedinný místo,kde se člověk zasměje,jinak samý jobovky.Jdu ještě kouknout do poštu a uvidíme jestli se zahradnice ozvala.Pá
                        Last edited by Hančí; 20.07.2009, 01:06.
                        Hančí

                        Comment


                        • #13
                          Ahoj holky,
                          podle začátku bude má příhoda vypadat, že sem nepatří, ale časem pochopíte. Před pár lety obstaral můj muž v práci vyřazený počítač se vším všudy. Starší, ale ještě šlapal, v té době ještě na něco dobrý. Ale přece jenom, jak už to bývá, starší monitor začal po čase nějak smrdět a pak už se nerozsvítil, rozbil se, podle toho, jak to před tím smrdělo, asi se tam něco spálilo, speklo. Ale nebyl v tom zase až takový problém, muž dostal další vyřazený monitor. Takže vše OK. Za pár dnů jsem chtěla péct štrůdl, pěkně nešizený, jablka, rozinky, mandle ... Někdo mandle na loupání spařuje tak, že je jenom dá na chvíli přímo do vroucí vody, já to ale dělám tak, že je vsypu ještě do studené a nechám přejít varem. Tak jsem si dala spařit mandle, a že mezi tím si sednu jen na chvíli k počítači. A po chvíli cítím známý smrad, říkám si a jé, starý monitor, zase se začíná pálit, brzy odejde jako ten před ním, ale co, ať si smrdí. Po asi dvaceti minutách jsem vstala od počítače, šla jsem do kuchyně, a došlo mi, že tohle není monitor. Vypla jsem sporák, za chvíli jsem nadzvedla pokličku, ono i bez toho se valil černý čoud kuchyní, ale jak jsem zvedla tu pokličku, to stálo za to. Mandle spálené na černý prach, o kastrůlku ani nemluvím. Ale nemohla jsem si dovolit, jen tak ho vyhodit a koupit nový, takže jsem drbala kastrůlek a pokličku snad několik hodin. A byt jsem větrala několik dní. Když chlap přišel domů, kastrůlek už neviděl, ale cítil, cítil. A jakou ze mě měl legraci! Už nevím, jestli jsem štrůdl dodělala bez mandlí, nebo jsem si dala spařit jiné, ale štrůdl byl nakonec dobrý.
                          Takže holky, pozor na staré krámy, všechno pak smrdí spáleninou!
                          Zuzana

                          Comment


                          • #14
                            Tedy Zuzko, jsi dobrá - hned diagnoza monitor . To asi u nás zdomácní.
                            Jinak kakao já už jenom stříhám a jestli jsem se našňupala, si fakt nepamatuju.. Ketko, to byl takový mžik. Já prostě šla pod sprchu a kámoška zatím uklidila tu spoušť v kuchyni z nejhoršího

                            Comment


                            • #15
                              Zuzi,tak to je tedy taky dobrý,monitor... ahojky
                              Hančí

                              Comment

                              Pracuji...
                              X