já jsem taky vazkoušela knedlíky do mikrovlnky,a je to prostě bomba.jiný už dělat nebudu.docela bych uvítala i jiné šikovné recepty do mikrovlnky.díky dana
ahojiky holcinky tak jsem dneska poslala muze do kramu protoze si pral domaci houskove knedliky ke kraliku,ovsem vratil se bez drozdi a tak mi nezbylo nic jineho nez experimentovat a snazit se udelat stejne dobre knedliky...a povedlo se a tak se jdu s vami podelit o skvely recept
ingredience:300 g housek den starých(cca 3 mensi housky), 40 g másla(může být i flora), 80 g hrubé mouky, 2 vejce, asi 1/4 l mléka, sůl,kypřící prášek
postup:housticky nakrajite na male kousky a dáte do misky,vylejete na ně máslíčko,smichate vajicko a mleko vcetne soli a vylejete na housky..zamichate..pridate hrubou mouku s kypricim praskem..poradne zamichate a nechate chvilicku odpocinout.
Jelikoz je testicko trosku ridci,rozhodne je nevarte ve vode protoze se vam rozvari vezmete si uterku a udelejte valecek,potom smotejte testo v uterce a zamotejte na stranach provazkem,varte 15minut a pak opatrne vyndejte a rozbalte...
Byla jsem od muze pochvalena))tak verim ze bude uspech i u vas
no ale zapomnela jsem dodat ze z toho byly dva malicke valecky,ale jeden stacil muzickovi k obeduDD takze se ta davka musi pro vice krku aspon ztrojnasobitDD
ale takO snazim se...abych alespon malicko zapadla mezi tak sikovne kucharky))
Také jsem dělala knedlíky dle Ivančina receptu, pouze jsem přidala 1/3 celozrnné mouky (aby byly, nebo alespoň vypadaly, dle zdravé výživy). Vlnila jsem je v královské formě od Tupparware asi 8 minut a byly
výborné.
Comment