Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Prosím o radu

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

Re: Prosím o radu

Zdravím vás tak jsem koupila biolit a vystříkala celý špajz jak jste mi poradily,ale už jse ty mrchy rozlezli uplně všude už se nám začali tvořit housenky na zdech a pořád lezou tak budu muset stříkat i na zed

Comment

Ahoj Lucko a všichni ostatní, také jsem měla minulý rok žluté cukety. Ale prckové to tedy vůbec nebyly. Byly spíš obří. Ale bezvadné. Měly měkčí kůru a chuťově byly jemnější. Cuketový nákyp byl z nich žluťoučký a výborný. Letos je nemám, nějak jsem na ně nenarazila.

Jituš, potravinoví moli jsou hajzlíci. Také jsem měla tu čest, i s červíky . Vystěhovala jsem spíž, vyluxovala všechny škvíry mezery,vystříkala jsem špajzku - teď nevím, jak se to jmenovalo, ale bylo tam napsáno na moly a létající hmyz. Potraviny jsem spálila v kotli. Dej pozor, měla jsem to v pudinku, v rozinkách , v prášku do perníku a v koření taky. Nechce to mít žádné starší zásoby .Od té doby používám dózy a zhruba deset let mám pokoj. A taky každý rok pověsím na zeď větvičku chmelu-někde jsem četla, že to moly odpuzuje. Úplně tě chápu, že jsi nešťastná, já z toho tenkrát ani nespala. A když už bylo po nich, tak jsem ještě dlouho koukala po zdech, jestli tam nějaký nesedí. Držím palce, Jiřina

Comment

Zdravm vás tak už jsem je našla housenky jedny byly v doze ve které jsem měla rozinky bylo jich tam snad 20.Můžu říct byl to hnus!!! Koupila jsem v Tescu takvý lepítka na moli a hned za 2 hodiny tak byly 3 tak snad se toho zbavím.Ae nikomu to nepřeju!! Zdraví vás Jitule

Comment

Jitule, vím o čem mluvíš, tak pevné nervy a hodně zdaru. J.H.
          Jana H.

Comment

Fuj moli, jsou tu Mamka se rozhodla zlikvidovat poslední zbytky ořechů, že udělá koláče s ořechovou náplní a byli tam Jen s nima zahejbala, vyrazili nám málem oči. Hned nás přešla chuť na koláčky a už jsem jela pro lepítka a Biolit. To je jak noční můra :P Teď už se sem tam nějaký objeví, tak je taky sprejuju. Lepítka mám ve špajzu, komoře i spižní skříni v kuchyni, prý se na ně lepí jen samičky, je to natřené feromony a na chlapy se musí s tím sprejem. Jednou jsem si je přinesla s celozrnou moukou a jednou s krupkama. Od tý doby používám jen neprodyšně uzavíratelné nádoby a když se tam objeví, hned to letí z domu.
            Kamila

Comment

Jo,jo,moli,kdo je doma neměl...Je to fakt kumšt se jich zbavit,u mně fungovalo jediné - všechno bez milosti vyházet!Jsou prostě ve všem! Jak jsem někde viděla pavučinky,už to letělo!Teď mám už pár let klid,musím to zaklepat...
              Nejhorší je,že je vidím poletovat skoro ve všech supermarketech a to je nechutný.Stalo se mi,že jsem přinesla z obchodu piškoty,hned je uzavřela do dózy a když jsem pro ně za pár dnů šla,byl tam vylíhlý zdechlý mol.Prostě už nemohl vyletět...
              Co pomůže,že to uzavřu,aby tam nevletěl,když už je tam...pak to stejně vyhodím.Ale jak říkám,pár let mám klid.Takže kdo s tím momentálně bojujete,fakt nezávidím Jo,a moje mamka nemohla pořád přijít na to,odkud se jí berou,všechno už vyházela a pak přišla na to,že se vylíhávají pod LINKOU v chomáčkách prachu!

Comment

Děvčata, ale tuhle jsem se šla napít do kuchyně asi ve čtyři ráno a to mají snad rojení. Popadla jsem rukavici na kastroly a mlátila to hlava nehlava, takže teď mám ty fleky po zdi, ale ulevilo se mi. Zkusím to zamáznout tou vodičkou na to psaní, ale mám strach až budeme malovat, aby na to chytla barva. No uvidíme. Zdraví vás Ivana M.
                Ivana M

Comment

ahoj vsechny vas tady zdravim ja mam taky stejny problem vcera jsem vyhazela celou skrinku moly byli vsude nevim jak se tam mohli dostat !!!!v orechach v caji ,hruza tak jsem vsechno vyhazela a vystrikala biolitem a jeste vyzkousim ten bobkovy list a ty lepitka a doufam ze uz budu mit od nich klid tak diky moc za rady mejte se

Comment

Nic si z toho Alenko nedelej, já je měla v uzavřený piksle se semínkama do chleba. Všecno jsem si nachystala do pekárny, zapla ji a šla připravit semínka, vezmu sklenici a byla uplně plná , byli tam jak larvy tak už vylíhlé . Musela jsem si to tam s něčím nanést, protože jinde nejsou. Všechno letělo do popelnice a chleba byl jen s kmínem :P .
                    Kamila

Comment

A ta lepítka jsi koupila prosím tě kde? Jitule psala že v Tescu a tam na měkoukali jak na zjevení. Ivana M
                      Ivana M

Comment

Ahoj Ivanko!
                        Měla jsem vloni stejný problém. Vše jsem vyházela, vystříkala a lepítka jsem si rozvěsila ve špajzu na tyčce.
                        Koupila jsem je u nás v drogerii Teta. Obměňuji je tak po 4 měsících. Minulý týden jsem je byla kupovat zase nové. Stojí okolo 10,- Kč. Mirka
                        Mirka

Comment

Ahoj Ivanko ty lepítka jsem kupovala v Tescu v Českých Budějovicich bylo to jak prodávají Biolity a přípravky na hubení hmyzu.Je to od značky Biolit a opravdu to funguje ale už budu muset koupi nové vydrží to tak měsíc a za tu dobu je jich tam přilepilo dost.Stojí to kolo 70 kc a jsou tam 2 lepítka je to vlastně taková stříška a můžeš to postavit třeba do špajzu nebo kamkoliv jinam

Comment

Ahoj Ivanko,já jsem ty lepítka koupila taky v drogerii.Myslím že budu muset taky prohlídnout
                            skříňku,včera večer jsem honila mola. Myslím že nic nepokazím když to lepítko tam dám i kdyby to byl samotář.JanaP
                            Jana P

Comment

Ty lepítka mají v tescu na 100%,moje máma je tam taky kupovala.Ty budou v každým Tescu,ale já si myslím,že jsem je viděla i v Kauflandu a určitě je budou mít i jinde.Stejně musíte ale plno věcí vyhodit.

Comment

Moly jsou moje noční můra. Ten bobkový list určitě vyzkouším. Jinak ořechy už skladuji pouze v lednici nebo v mrazáku. To je jediné místo, kam se mi ty mrchy nedostanou...

Comment

Pracuji...
                                X