Ahojky všichni!!Mám prosbu.Nedávno jsem zkoušela kremrole,krásně se mi povedli až na sníh.Měl by jste někdo radu jak udělat dobrý sníh ktery drží??Mě totiž v lednici klesl a pod kremrolema byla mokrá lepkavá hmota. Předem děkuji za radu.Lucka
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Kremrole
Collapse
X
-
Re: Kremrole
Ahoj Jani.Já to právě takhle dělala,ale nevím co bylo špatně.Mám napsaný recept:Vyšlehám si bílky do tuha a po troškách přidám cukr,pořád šlehám.Pak dám mísu nad páru a šlehám do zcukernatělé konzistence.S tačí aby chvilku mísa stála a bílek pouští tekutinu.Co dělám špatně? Děkuji za jakoukoliv radu.Lucka
Comment
-
Re: Kremrole
Ahoj Lucko, ale Jana psala že je šlehala ve vodní lázni a ty jsi je šlehala normálně a přidávala jsi cukr? Podívej se tady na webu na laskonky, ty jsem šlehala ve vodní lázni a jak jsem je potom dělala a ten sníh jsem měla venku, tak už jsem cítila, jak přiměřeně tuhne, nádhera. A to když sníh ušlehám normálně, tak to nedělá. Ivana MIvana M
Comment
-
Re: Kremrole
Ahoj holky.Chci vám poděkovat,už vím čím to bylo,já tu mísu měla ve vodě a Zdena píše,že se voda nesmí vařit a mísa nesmí být ponořená ve vodě a to jsem já udělala špatně.Moc diky doma vyzkouším.Jinak Ivance moooc děkuji,ne jen za sebe,ale i za ostatní co vaří podle ekuchařky je to fakt supeer.Hodně jsem se naučila.Pa Lucka
Comment
-
Re: Kremrole
:P Ahojky Lucko, tak jsem včera dělala laskonky a ještě než jsem tam přidala oříšky, tak jsem bobeček sněhu odebrala a dal do lednice co to udělá do příštího dne. Teď jsem na to koukala, povrch to mělo zavadlý a vevnitřku byl sníh takový polotuhý, ale určitě by to z kramrole nevyteklo. Asi to bude opravdu tím zpracováním. IvanaIvana M
Comment
-
Re: Kremrole
Naše babička je vždycky dělala dědovi k svátku a narozeninám, sama je má moc ráda, nadělaly jsme se jich spousty, vždycky udělala ráno těsto, já přišla odpoledne, upekly jsme a pak vařily sníh.
Vařený sníh:
6 bílků
36 dkg krupicového cukru
Ušleháme pevný sníh, opatrně přimícháme cukr a teď šleháme ve vodní lázni asi 15 - 20 min, to už normální metlou ručně, ono to nechce ani tak rychlost, spíš čas, pak už cítíte, jak to na stěnách nádoby cukernatí a když tu metlu vytáhnete, tak ten sníh pěkně stojí, pak se to vyndá z té lázně a ještě se to každou chvíli prošlehává do vychladnutí. Vždycky byl tuhý a nikdy nám nevodnatěl, naplněné a to pěkně celé, žádné mezírky bez sněhu, ty kremrole vydržely dost dlouho, ani v ledničce jsme je neskladovaly, to si myslím, že zvodnatí krátkým procesem při vaření nad párou.
Voda jsem měla vždycky až k míse a byla v lehkém varu.
Nebo el. šlehačem na nejnižší stupeň by to asi taky šlo.
A to těsto vám taky musím napsat, protože kam se hrabou z lístkového, tyhle jsou křehoučké, jen se rozplývají.
1 ztužený tuk (Omega, ap.)
1/4 l smetany na šlehání
1/2 litru hladké mouky
Těsto necháme odpočinout a pak natočíme a zprudka upečeme do žlutorůžova. Jsou VÝBORNÉ !!!Wendy
Comment
-
Comment
-
Ahoj holky.
Moc prosím o radu.. vážně nevím, co dělám špatně.. vyzkoušela jsem už snad všechny možnosti, které existujou na sníh, a vždycky to dopadne tak, že ze začátku sníh vypadá hezky, je lesklý, ale po nějakej chvíli jakoby zhrudkovatí.. už si nevim rady.. Zkoušela jsem jak variantu nad párou, tak i s tím rozvarem.. bohužel nakonec to vyjde nastejno..
Comment
-
kremrole
Původně odeslal Wendy Zobrazit příspěvekNaše babička je vždycky dělala dědovi k svátku a narozeninám, sama je má moc ráda, nadělaly jsme se jich spousty, vždycky udělala ráno těsto, já přišla odpoledne, upekly jsme a pak vařily sníh.
Vařený sníh:
6 bílků
36 dkg krupicového cukru
Ušleháme pevný sníh, opatrně přimícháme cukr a teď šleháme ve vodní lázni asi 15 - 20 min, to už normální metlou ručně, ono to nechce ani tak rychlost, spíš čas, pak už cítíte, jak to na stěnách nádoby cukernatí a když tu metlu vytáhnete, tak ten sníh pěkně stojí, pak se to vyndá z té lázně a ještě se to každou chvíli prošlehává do vychladnutí. Vždycky byl tuhý a nikdy nám nevodnatěl, naplněné a to pěkně celé, žádné mezírky bez sněhu, ty kremrole vydržely dost dlouho, ani v ledničce jsme je neskladovaly, to si myslím, že zvodnatí krátkým procesem při vaření nad párou.
Voda jsem měla vždycky až k míse a byla v lehkém varu.
Nebo el. šlehačem na nejnižší stupeň by to asi taky šlo.
A to těsto vám taky musím napsat, protože kam se hrabou z lístkového, tyhle jsou křehoučké, jen se rozplývají.
1 ztužený tuk (Omega, ap.)
1/4 l smetany na šlehání
1/2 litru hladké mouky
Těsto necháme odpočinout a pak natočíme a zprudka upečeme do žlutorůžova. Jsou VÝBORNÉ !!!
Tohle těsto se jen smíchá vše dohromady?
Děkuji
Comment
Comment