Janine, pokud můžu, já to našla na netu, když jsem si ten název zadala. Tady jsem ho zatím nenašla. Mám doma nějaké pudinky, tak uvidím, jestli je použiju na tohle nebo něco jiného.
Janine, tak snad holky poradí, pokud už to nějaká dělala.
Já peču spíš ty jednodušší věci - teď půjdu na ráno asi mikrovlnit buchtu a nejsem moc na menší věci, a vím, že tě taky napadlo si to zadat na netu tak snad někdo napíše.
Gábi, já je zkusím vyválet a vykrajovat, protože nemám strojek. No možná nějaký ještě po babičce, ale ten už je určitě rezavý . Už mám v ledničce těsto a snad zítra na ně hupsnu
Děkuji za ochotu.
Já mám starý recept, který dělávala moje máma, když jsem byla malá. Je to z kuchařky Vaříme zdravě, chutně hospodárně.
25 dkg hladké mouky, 25 škrobové moučky (máma dávala někdy stejné množství pudinku) 20 dkg cukru, 10 dkg tuku, 1 vejce, 3- 5 lžic mléka, 1 prášek do pečiva
vanilkový cukr, citronová kůra. může se přidat, skořice, zázvor, anýz, kakao. Bývaly dobré.
Nedělaly se strojkem, ale vykrajovaly se
Koukni taky na Ivančiny videorecepty, má tam linecké cukroví 2 , do toho Ivanka dává kukuřičný škrob, asi půjde taky o nějaký podobný recept, protože pudinky dneska dělají z kukuřičného škrobu. Ten dělá to cukroví křehké.
Comment