Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zelí s křenem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zelí s křenem

    Viděla jsem fotku od butalky a ráda bych získala i recept. Psala jsem pod fotku, ale teď jsem našla i tuto složku, tak píši sem. Budu moc ráda, když mi pomůžete. Děkuji, Soňa
    Soňa

  • #2
    Suroviny:
    5kg zelí
    4ks cibule
    3/4l octa
    1 deko
    40dkg cukru
    1dc oleje
    8dkg strouhaného křenu
    Postup:
    Zelí a cibuli pokrájíme,dáme do větší mísy a přidáme strouhaný křen a promícháme.
    Ocet,deko,olej a cukr přivedeme k varu a necháme chvíli povařit.
    Nachystáme si zavařovací sklenice, do kterých budeme dávat zelí, sklenice nacpeme zelím a zalejeme nálevem.
    Zavařujeme asi 15minut.



    Soni, tento recept mám sice z netu, ale podobně jsme ho dělávali s chlapem ještě na bytě, já zavařuju, i když někdo píše, že se nemusí. Poměry jsme si dělali podle sebe (křen, cibule..).
    Oba jsme se střídali u strouhání křenu a podávali si kapesník.

    Tak uvidíš a dobrou chuť, my zavařujeme svoje čalamády a okurky, jinak podle času...
    Last edited by janina s.; 19.10.2010, 20:01.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Já dala vše pokrájené do velké umělohmotné dížky zalila nálevem a nechala stát do druhého dne v chladnu.Pak jen dávala do sklenic nesmíš upěchovat aby tam byl i .ten lák a šťáva co zelenina pustí.
      MARUŠKA

      Comment


      • #4
        Děvčata, já vám moc děkuji! Práci spravedlivě rozdělím. Já budu krouhat zelí a manžel křen!
        Ahoj, Soňa
        Last edited by Sonia; 19.10.2010, 20:40.
        Soňa

        Comment


        • #5
          A křenem nešetři čím víc tím líp.
          MARUŠKA

          Comment


          • #6
            Původně odeslal Sonia Zobrazit příspěvek
            Děvčata, já vám moc děkuji! Práci spravedlivě rozdělím. Já budu krouhat zelí a manžel křen!
            Ahoj, Soňa
            Tak to vypadá na plavecké brýle a kolíček na nos...
            anina s.

            Comment


            • #7
              Maruško, já toho křenu zase moc nemám. Musím si ho "šetřit" i k jiným úpravám. Další si přivezu až na jaře. Tady se nedá koupit. Ale já zas toho zelí tolik dělat nebudu.
              Soňa

              Comment


              • #8
                Soni, zelí s křenem je moc dobrý, my jako salátek k něčemu. Ahojky do Toskánska.
                A červené s křenem, to je bašta.
                Jana H.

                Comment

                Pracuji...
                X