Viděla jsem fotku od butalky a ráda bych získala i recept. Psala jsem pod fotku, ale teď jsem našla i tuto složku, tak píši sem. Budu moc ráda, když mi pomůžete. Děkuji, Soňa
Suroviny:
5kg zelí
4ks cibule
3/4l octa
1 deko
40dkg cukru
1dc oleje
8dkg strouhaného křenu Postup:
Zelí a cibuli pokrájíme,dáme do větší mísy a přidáme strouhaný křen a promícháme.
Ocet,deko,olej a cukr přivedeme k varu a necháme chvíli povařit.
Nachystáme si zavařovací sklenice, do kterých budeme dávat zelí, sklenice nacpeme zelím a zalejeme nálevem.
Zavařujeme asi 15minut.
Soni, tento recept mám sice z netu, ale podobně jsme ho dělávali s chlapem ještě na bytě, já zavařuju, i když někdo píše, že se nemusí. Poměry jsme si dělali podle sebe (křen, cibule..).
Oba jsme se střídali u strouhání křenu a podávali si kapesník. Tak uvidíš a dobrou chuť, my zavařujeme svoje čalamády a okurky, jinak podle času...
Já dala vše pokrájené do velké umělohmotné dížky zalila nálevem a nechala stát do druhého dne v chladnu.Pak jen dávala do sklenic nesmíš upěchovat aby tam byl i .ten lák a šťáva co zelenina pustí.
Maruško, já toho křenu zase moc nemám. Musím si ho "šetřit" i k jiným úpravám. Další si přivezu až na jaře. Tady se nedá koupit. Ale já zas toho zelí tolik dělat nebudu.
Comment