Holčiny poraďte nějaký dobrý receptík z lilků-švica se mě ptala jestli něco neznám,ale nikdy jsem lilek nejedla,tak všechny moc prosím o nějaký dobrý receptík!Díky moc!
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Lilek
Collapse
X
-
Leni někdy si dělám salát. Ovšem jen pro sebe, nikdo to nejí.
Nakrájet na asi centim. kolečka, posolit, nechat vypotit, usušit ubrouskem. Pak peču na pánvi, na malém množství oliv. oleje. Pěkně do hněda, nechám trochu schladit, přidám jen sůl, pepř a podle chuti nějaký dobrý ocet. Nechám proležet, teda já to dlouho nevydržím a s bagetkou je to ňamka. Taky dobrá příloha k masu. Jinak můžeš rozpůlit a naplnit mletým masem, jako cuketu. Jen se musí nechat vypotit, jinak je nahořklý. Určitě ti ještě některá dá tip.
Měj se hezky.Renata
-
Obraceny hrnec
Ahojky, tohle je ze Syrie recept . Lilky oloupu a nakrajim na pul cm platky asi a necham vypotit. Potom je osmazim do zlatohneda a snazim se z nich dostat olej (jinak by to bylo dost mastny). Mezitim si podusim maso na cibulce , delame to z jehneciho ale muze byt i hovezi a nekdo dela i kureci. Koreni se dava smes arabskeho ale pokud neni staci sul pepr a tosicku skorice, kardamon . Namocim si kulatou ryzi . Necham si tolik vyvaru aby se v tom ta ryze uvarila. Lilky polozim na dno hrnce nejlepe tefal dam ryzi maso a zase ryzi aby to maso bylo tak nejak uprostred. A pak varim dokud ryze nezmekne. pak se to vyklopi, dobre je k tomu podavat bily jogur s okurkou a cesnekem trosku zredeny vodou. Mnozstvi masa zalezi na vas ja delam tak z pul kg a dvou lilku a tak tri hrnky ryze, muzete pridat kostku bujounu hoveziho. jestli budete mit zajem muzu poslat presny recept a snad tu najdu i jiny recepty .
Jde take lilek jen usmazit a na taliri na nej pouze nalit jogurt s cesnekem a ji se to pecivem za studena .
Comment
-
NAKLÁDANÝ LILEK
40 dkg lilku
3str.česneku
1dl bílého vinného octa
olivový olej,sůl,pepř
Omytý lilek nakrájíme na 1 cm plátky osolíme necháme "vypotit" pak osušíme.
Na pánvi s ol.olejem osmahneme z obouch stran.
Osolíme,opepříme dáme do hluboké mísy,zalijeme vinným octem a oliv.olejem.Přidáme nakrájený česnek nasekanou zel.petržal a necháme 24 hodin marinovat.
Podáváme na krajíčcích bíleho chleba nebo s bagetou.
Comment
-
Leni, u nás se jí lilek na všechny způsoby, máme rádi i obalený v trojobalu, chutná pak trochu jako houby. Takhle se ho moje děti naučily jíst a dnes je pravidelnou součástí jejich jídelníčků. Samozřejmě nejdřív oloupaný nakrájený posolit a vypotit.Jeta
Comment
Comment