Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Řízek v bramboráku

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Řízek v bramboráku

    Holky poraďte nějaký dobrý receptík na řízky v bramboráku,ještě jsem je nedělala,ani nevím jak...děda pořád o tom básní,že má na ně chuť!Možná jsem to přehlídla někde v receptech??Když jsme byli v Beskydech,děda si dával vždycky tohle a k tomu zeleninu-velkou oblohu,tak bych mu to taky ráda udělala,díky
    LENKA

  • #2
    Leničko já je dělám často,hlavně ale z kuřecích prsou.Normálně si naklepu řízečky a obalím v bramboráku a smažím po obou stranách.Nic na tom není a je to mňamka.

    Comment


    • #3
      Jaruško a úplně stejnou směs-těstíčko jak děláš bramborák?a v tom to namočit a usmažit?
      LENKA

      Comment


      • #4
        Jo normální bramborák,spíše trošku tužší ne moc řídký aby nestékalo z masa.Okořenit jak jste zvyklí.Já kupuji ten v prášku a ten je akorát tuhý,když se mi nechce dělat domácí a je dobrý.

        Comment


        • #5
          leni, udělám normální těsto na bramboráky, dám lžíci a půl na olej, na to dám naklepaný stehení řízek kuřecí a zas to přikryju rovnakým množstvím těsta. Smažím trochu pomaleji, než bramborák, aby se to propeklo a pak se to dá lépe obrátit. Stehení dávám proto, že je víc šťavnatější. Jinak si zadej do vyhledávače řízek Onráš a vyjedou ti jich stovky. Mám taky v kastrolu. Je to váborný jídlo , my k tomu máme jen salát nebo zelí. přílohu už nedávám, protože je dělám dost velké. Páčko a ať se zadaří.
          Jana H.

          Comment


          • #6
            Leni, omlouvám se , ale vkastrolu to mám s uzeným. Ale postup je stejný. Je to tam jako řízek Ondráš. Neboj se toho, maso je propečené. Když bys to dělala z prsníček, tak bych doporučovala je rozříznout na půl, aby nebyly tak silné. Tedy já je tak dělám. Rozříznu a trošku naklepu. Je to výborný. Ale co kuchařka, jiný nápad. Pá.
            Jana H.

            Comment


            • #7
              Ahoj Leni, připojuju se k holkám, kdysi jsem dělala " řízek Ondráš " a maso se propeklo normálně, dělala jsem z vepřového a pěkně naklepala a smažila pomaleji.
              anina s.

              Comment


              • #8
                Díky všem,už se na Ondráša moc těším!!!
                LENKA

                Comment


                • #9
                  Manžel dělá řízek v bramborámu buď z vepřové kotlety nebo kuřecí prsa.Nemá chybu nemusíš dávat přilohu jen zeleninku.
                  MARUŠKA

                  Comment


                  • #10
                    Děvčata, zkuste slít vodu z brambor a crknout tam perlivou vodu.Přidávám ji i do vajíček při klasickém obalování,ale také do omelet.
                    Iva4

                    Comment


                    • #11
                      Bohunko,taky se na to chystám,tak nevím jak to dopadne!V Beskydech mají výborný Ondráša na všecky způsoby-teda myslím druhy masa a vždy jsem si pochutnala,dokonce jsem ochutnala i hermelín v bramboráku a zelnej salát k tomu,výborný!
                      LENKA

                      Comment


                      • #12
                        Já jsem někde četla, že když to nechcete dlouho smažit, že se můžou řízky napůl předsmažit a pak dát bramborák na pánev, na to řízek předsmažený a zalít opět bramborákem. Nám je párkrát v práci dělali a občas se stalo, že byl řízek uvnitř málo. Já jsem je ještě nedělala, ale teď když jsem to četla, tak snad už si troufnu.
                        Věrka.

                        Comment


                        • #13
                          Věrko,taky jsem to takto četla,že je dobré řízek předsmažit,zkusím to tak a uvidím,ale nějak k tomu nemám zatím odvahu...
                          LENKA

                          Comment


                          • #14
                            Leni, vůbec se toho neboj !
                            Zkus třeba ze začátku obalit to naklepané maso do hustějšího těstíčka, dát na rozpálenou pánev , ztlumit a pomaleji smažit, jako obyčejný řízek.
                            A v tom placku se to taky prosmaží. Jen asi smažit pomaleji, a předsmažit řízek můžeš přece taky, pokud si fakt nebudeš jistá.
                            Mi se to povedlo, tak tobě, jako zkušenější kuchařce, se to taky musí podařit.

                            anina s.

                            Comment


                            • #15
                              Ahojky Leni i ostatní holky, minulý týden jsem dělala kuřecí řízky
                              v bramboráku na večeři, možná jsem to psala do POKECU.
                              Smažila jsem pomalu a plátky masa byly pěkně na tenko ( ale ne moc ) naklepané.
                              Chlap přišel domů a " hele, placky ! " a pak " jé, v tom je maso ! ".
                              Jasně, že jsem mu před tím, než se zakousnul, nic neřekla a reakce byla očekávaná.
                              Tak papa.


                              Click image for larger version

Name:	řízek ondráš.jpg
Views:	1
Size:	108.5 KB
ID:	143946 tento je z kotlety
                              Last edited by janina s.; 10.05.2012, 00:44.
                              anina s.

                              Comment

                              Pracuji...
                              X