Holky poraďte nějaký dobrý receptík na řízky v bramboráku,ještě jsem je nedělala,ani nevím jak...děda pořád o tom básní,že má na ně chuť!Možná jsem to přehlídla někde v receptech??Když jsme byli v Beskydech,děda si dával vždycky tohle a k tomu zeleninu-velkou oblohu,tak bych mu to taky ráda udělala,díky
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Řízek v bramboráku
Collapse
X
-
leni, udělám normální těsto na bramboráky, dám lžíci a půl na olej, na to dám naklepaný stehení řízek kuřecí a zas to přikryju rovnakým množstvím těsta. Smažím trochu pomaleji, než bramborák, aby se to propeklo a pak se to dá lépe obrátit. Stehení dávám proto, že je víc šťavnatější. Jinak si zadej do vyhledávače řízek Onráš a vyjedou ti jich stovky. Mám taky v kastrolu. Je to váborný jídlo , my k tomu máme jen salát nebo zelí. přílohu už nedávám, protože je dělám dost velké. Páčko a ať se zadaří.
Comment
-
Leni, omlouvám se , ale vkastrolu to mám s uzeným. Ale postup je stejný. Je to tam jako řízek Ondráš. Neboj se toho, maso je propečené. Když bys to dělala z prsníček, tak bych doporučovala je rozříznout na půl, aby nebyly tak silné. Tedy já je tak dělám. Rozříznu a trošku naklepu. Je to výborný. Ale co kuchařka, jiný nápad. Pá.
Comment
-
Já jsem někde četla, že když to nechcete dlouho smažit, že se můžou řízky napůl předsmažit a pak dát bramborák na pánev, na to řízek předsmažený a zalít opět bramborákem. Nám je párkrát v práci dělali a občas se stalo, že byl řízek uvnitř málo. Já jsem je ještě nedělala, ale teď když jsem to četla, tak snad už si troufnu.
Comment
-
Leni, vůbec se toho neboj !
Zkus třeba ze začátku obalit to naklepané maso do hustějšího těstíčka, dát na rozpálenou pánev , ztlumit a pomaleji smažit, jako obyčejný řízek.
A v tom placku se to taky prosmaží. Jen asi smažit pomaleji, a předsmažit řízek můžeš přece taky, pokud si fakt nebudeš jistá.
Mi se to povedlo, tak tobě, jako zkušenější kuchařce, se to taky musí podařit.
anina s.
Comment
-
Ahojky Leni i ostatní holky, minulý týden jsem dělala kuřecí řízky
v bramboráku na večeři, možná jsem to psala do POKECU.
Smažila jsem pomalu a plátky masa byly pěkně na tenko ( ale ne moc ) naklepané.
Chlap přišel domů a " hele, placky ! " a pak " jé, v tom je maso ! ".
Jasně, že jsem mu před tím, než se zakousnul, nic neřekla a reakce byla očekávaná.
Tak papa.
tento je z kotlety
Last edited by janina s.; 10.05.2012, 00:44.anina s.
Comment
Comment